PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Tlak v centralni pada

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Pri prvi meritvi je števec pokazal na raztezni 1,7, pritisk vode prikazan na cevi pa 2,0. Tudi ko je bil pritisk hladne vode 0,3, je bilo v raztezni preko 1,5.
To kaže na netočnost meritev ali merilnih inštrumentov. Pritisk vode ne more biti nikdar višji kot v tistem trenutku pritisk plina. Med obratovanjem mora biti v raztezni vsaj nekaj vode (plin ne sme zapolnjevati vse posode) in takrat sta pritiska vode in plina izenačena - višja kot pritisk plina brez protipritiska vode. Teoretično je možno (@: gremlin) da se "balon" zalepi in ne dovoli vstopa vode. V tem primeru je možen večji pritisk vode od plina. Kolika je ta možnost praktično, pa nimam pojma.
Nimam časa - sem v penziji!
Zanima me kaj bi bil vzrok padlca tlaka? Ob hladnem sistemu, talno 1,5 bara, ekspanzija 1,3 bara. Ob zagonu sistema pa je tlak padel na 1,2 bar.
Citat: Ob hladnem sistemu, talno 1,5 bara, ekspanzija 1,3 bara. Ob zagonu sistema pa je tlak padel na 1,2 bar.
Je tlak padel v začetni fazi prvega kurjenja po polnjenju z vodo?
Ali si hladen sistem odzračil?
= nekajkrat pognal in ustavil obtočno črpalko, preveril zrak v radiatorjih? Če nimaš avtomatskih odzračevalnikov, ali si izpustil zrak na njvišjih točkah sistema.
To je tretja sezona. Na vsaki veji (nadstropju) je avtomatski odzračevalnik.
Včeraj spustil vodo iz sistema toliko, da je tlak padel na 0. Dofilal ekspanzijo na 1,3, nato pa še vodo na 1,5. Ko sem dopolnjeval vodo sem gledal, da v cevi ni zraka (mogoče ga je ostalo malenkost). Bom počakal še fazo TSV, ko naraste T na 45, sedaj gre v talno 22.
Evo še info glede TSV. V času priprave TSV 1,5 bar (prav tako v mirovanju), ko pa začne z ogrevanjem pade na 1,2 bara.
Citat: ko pa začne z ogrevanjem pade na 1,2
Ali tlak pade v trenutku, morda počasi, kot raste temperatura?
Je morda ta trenutek ob vklopu črpalke?
Ali imaš manometer in črpalko na isti cevi (topli, hladni), kateri je bližje kotlu?
aleksander
dam vam nasvet glede padanja pritiska v centralnem sistemu.imel sem isti problem,pa sem ga odpravil z sledečim- spustil vodo iz sistema da mi je manometer padel na nulo potem sem napumpal ekspanzijsko na 1 bar, napolnil vodo v sistem ,to sem ponovil še enkrat in s tem odpravil težavo(imam visoko pritlično hišo pa sem napolnil ekspanzijsko na 1 bar,v sistemu centalne pa sem ustvaril pritisk 1,2 bara,sedaj mi sistem cenralne deluje brzhibno,in upam da vam bo ta nasvet koristil
Lp Kočevc
Citat:aleksander
dam vam nasvet glede padanja pritiska v centralnem ... sem napumpal ekspanzijsko na 1 bar, ....
Malce pozen nasvet. Sem mu stvar pojasnil že 21.4.2011.
Pa še malce napačno svetuješ. Pritisk plina mora biti enak kot je hidrostatični pritisk vode (višina sistema).
Še nisem ujel trenutka zamenjave režima delovanja. Bolj se nagibam, da pade v trenutku.

Črpalka in manometer sta na povratku (izmenjevalec, črpalka, manometer).

A sem zaj... :oops: , izenačim oba pritiska?
Ravno ujel fazo zaključka TSV in prehod na ogrevanje. Ob tem je vedno slišati pok, pritisk pa v trenutku pade iz 1,5 na 1,2 bara.
Citat:je morda ta trenutek ob vklopu črpalke?
Tega nisi povedal.
Citat:(izmenjevalec, črpalka, manometer)
Iz tega bi sklepal, da pritisk pade, ko črpalka neha delovati (izklop).
Če spremeniš hitrost (moč) črpalke, ali je padec pritiska drugačen?
OČ je non stop ON.

Preveril še spremembe hitrosti:
3 = 1,2
2 = 1,3
1 = 1,4
Citat:3 = 1,2
2 = 1,3
1 = 1,4
To je močan indic, da je padec tlaka vezan na delovanje črpalke. Ta padec ne pomeni izgube pritiska, ampak le razporeditev pritiska pred in za črpalko, glede na njeno moč delovanja.
Citat:OČ je non stop ON.
Ali tudi dejansko non stop deluje? Ne poznam vezave tvoje avtomatike. Ali je avtomatika ne izklaplja? Najlažje preveriš s poslušanjem preko izvijača na ohišje črpalke in uho.
Razumem prav, da je to normalno delovanje zaradi razporeditve pritiska?
Sta tudi pritiska pravilna: talno 1,5 ekspanzija 1,3?

Avtomatika je Mitsubishi PAC-IF031B-E. Preveril sem tudi switch, in sicer SW2-3 je na ON, kar naj bi pomenilo ciklične vklope/izklope Navodila http://www.aircoline.gr/dat/21623512/[el]file.pdf , na str. 17 poglavje 6.5.1 oz. str. 20.
Citat:Razumem prav, da je to normalno delovanje zaradi razporeditve pritiska?
To je normalno, če je ta padec pritiska ob izklopu črpalke.
V tvojo avtomatiko se nimam namena poglabljati.
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi