PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Gradnja prizidka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Z možem sva hotela poleg obsotječe hiše zgraditi prizidek ( 9 X 5 m). Ko sva dala lokacijsko informacijo, sva dobila podatek, da že obstoječa hiša presega dovoljeni volumen. Zanima me ali lahko z pisnim in notarsko overjenim soglasjem vseeno zgradiva ta prizidek.
Mislim, da ne boste mogli. Od občine je odvisno, kolikšen del parcele je lahko pozidan. Za mojo parcelo vem da je 30%. Torej, če imaš parcelo 1000 m2, lahko pozidaš 300 m2. Če to presegaš, ti ostane le črna gradnja Smile
Ali se dovozna asfaltirana cesta tudi šteje za pozidavo :?: - mislim, da je to nizka gradnja.
Da, dovozna asfaltiran cesta se šteje kot pozidano stavbno zemljišče.
Od občine je odvisno, kolikšen del parcele je lahko pozidan.
Za mojo parcelo je mislim, da 25%, ker je stanovansko bivalna parcela.
Sodedova pa je mešana in za to parcelo velja dovoljen delež 40% pozidave.
Torej se asfaltirana dovozna pot z robnikom in asfaltiranim dvoriščem šteje v ta % - če prav razumem.

Če ima sedaj torej skupno pozidanega že >50%, nikakor ne bi smel dobiti gradbenega objekta za novo halo, sploh ne razumem, zakaj je upravna enota razpisala ustno obravnava in ni zavrgla vloge. Kako naj sedaj upravni enoti, kot stranka v postopku dokažem, da je že sedaj pozidava sosednje parcele, skupaj s tem asfaltom preko 40% in je torej nedopustna gradnja nove hale na tej sosednji parceli. Da o problemu odvodnjavanja niti ne razlagam.
Vodja postopka in rojektant sta namreč predstavila 37% delež pozidave, vključno s predvidenim objektom - kar je očitno narobe.
Naj vpišem pritožbo na UE zaradi napačno ugotovljenega dejanskega deleža pozidanega zemljišča?
Uradna oseba se ni hotela odzvat na moj predlog in zahtevo za ogled na dejanski lokaciji? - da bi ugotovili dejanska velika odstopanja.
Številki 37% sem še naprej ugovarjal in nasprotoval, pa sem bil podučen, da moram predložiti dokaze za svoje trditve s katerimi nasprotujem gradnji (65.čl. ZGO-1).
Kam nas se obrnem in kako naj si pridobim dokaze in kakšne?

PS
Vendar ne morem dopustiti, da se pozida celo sosednjo parcelo - kaj če bi vsi tako delali
Stranka, ki v pisni izjavi ali na obravnavi nasprotuje nameravani gradnji, mora za svoje trditve predložiti dokaze.
fotografiraš, uporabiš ortofoto posnetke ...
Ampak je pa 100%, da asfaltirani dovoz in asfaltirano dvorišče šteje v kvoto pozidano stavbno zemljišče.
Še vedno ne razumem, kaj za en papir je uradna oseba meni kazala, da jo mora uporabljati pri ugotavljanju stanja...
kolikor je meni znano je faktor pozidanosti kvocient med zazidalno površino objekta in gradbeno parcelo, faktor stavbne izrabe je kvocient med bruto etažno površino in gradbeno parcelo, se pravi po domače bruto površina stavbe ki se stik terena deljeno z gradbeno parcelo (stavbna parcela=zazidan in nezazidana stavbno zemljišče), asfalta ne šteješ k stavbi, ampak je to gradbena parcela.
Več imaš asfalta seveda če je na gradbeni parceli, posledično imaš več stavbne prcele,večji objekt lahko zgradiš. Edino kar te lahko lovi je faktor zelenih površin, kar pa je zelene površine/gradbena parcela.
ajtimp Napisal:Da, dovozna asfaltiran cesta se šteje kot pozidano stavbno zemljišče.

Lahko še enkrat preverim svojo trditev. Vendar vem to, da so mi pri odmeri plačila vrtca za otroke upoštevali tudi asfaltirano dovozno pot cca 80 m dolžine kot pozidano stavbno zemljišče.
da šteje se kot pozidano stavbno zemljišče, saj ne smeš graditi ceste drugje kot na stavbni parceli, razen kmetijskih in gozdnih poti, ampak ločite kaj je stavba! in površina ceste nima noben veze z površino (bruto površino stavbe), vse kar lahko vpliva je da vpliva na faktor zelenih površin. Še enkrat faktor zazidanosti je zazidana/zazidalna površina STAVBE/gradbeno parcelo.
Marko ima prav, neko plačilo vrtca pa nima pri tem popolnoma nobene vloge, tudi če preverjaš.
Svetujem tudi več razuma in manj čustev pri zadevi.
ajtimp Napisal:
ajtimp Napisal:Da, dovozna asfaltiran cesta se šteje kot pozidano stavbno zemljišče.

Lahko še enkrat preverim svojo trditev. Vendar vem to, da so mi pri odmeri plačila vrtca za otroke upoštevali tudi asfaltirano dovozno pot cca 80 m dolžine kot pozidano stavbno zemljišče.

kot premoženje so ti upoštevali lastništvo parcele, na kateri imaš dovozno pot;
ker pa ima parcela opredeljeno kot namensko rabo stavbno zemljišče, je ocenjena višje kot če bi bila kmetijsko zemljišče
UFFFFF - še vedno mi ni čisto jasno :oops: .

Recimo gradbena parcela je 1.000 m2.
Dovoljen faktor zazidanosti je 40%.
Asfaltirana dovozna pot se šteje kot pozidano stavbno zemljišče, drži?
Faktor zazidanosti je kvocient med zazidalno površino objekta in gradbeno parcelo, drži?
Že narajena asfalt.dovozna pot v izmeri 200m2 torej zmanjšuje % zazidalne površine objekta, ki je še na voljo, drži?
Za objekte torej ostane v tem primeru na voljo samo še 200m2, drži :?: DA/NE
eh.. ne vem zakaj tolko komplikacij..še enkrat.
Če imaš stavbno parcelo površine 1000m2, in če je z Občinskimi predpisami dovoljen procent pozidanosti 40-60, lahko pozidaš do 400m2-tlorisne velikosti stavbe (to je bruto površina stavbe na stiku z zemljiščem)+če na tej parceli stojijo ostali objekti (lope, garaže,hlev,skeden,vikend, kaj ti jaz vem,...) moraš to kvadraturo prišteti zraven.-tu zraven se ne šteje cesta-saj ni stavba oz. objekt v katerega lahko stopiš in je namenjen bivanju ali opravljanju dejavnosti in bla bla bla (osnovna definicija objekta-stavbe).
Če dovoli občinski predpis faktor stavbne izrabe zemljišča 0.4 to PA pomeni da vsi štuki skupaj ne smejo presegati 40% stavbne parcele.

Asfaltirana dovozna pot se šteje kot pozidano stavbno zemljišče, drži?
da, ampak tu nima vloge cesta, parkirišče. KER FAKTOR SE RAČUNA GLEDE NA VELIKOST OBJEKTOV NA PARCELI.

Velikost parkirišč oz cest je samo omejena oz. vpliva če ima občina v Odlokih še PROCENT ZELENIH POVRŠIN, se pravi je potrebno imeti toliko in toliko procentov gradbene parcele v zelenju-zelenica-tu pa je faktor da pač celo parcelo ne daš v asfalt.

enostavnejše ne znam razložit, upam da bo se razumelo.
gapez Napisal:Marko ima prav, neko plačilo vrtca pa nima pri tem popolnoma nobene vloge, tudi če preverjaš.
Svetujem tudi več razuma in manj čustev pri zadevi.

Ni bilo mišljeno, da z mano sočustvujete. Le zapomnil sem si, da je cesta pozidano stavbno zemljišče. Ljudje smo taki, da zapomnimo stvari, ki nas po žepu udarijo.

Sedaj pa nazaj k temi.
1 2
Iskanje po temi