Objave: 6
Teme: 1
Ocena:
0
Lep pozdrav vsem skupaj,
glede na to da se prvič obračam na vas upam, da moje vprašanje ne bo ostalo v stilu-več sreče prihodnjič. :roll:
Težava, ki jo imam je sledeča in sicer med uporabo tople vode se pojavi sunek ali kratek val hladne vode, pojavi pa se ko za kratek čas zaprem toplo vodo četudi le za dve,tri sekunde in ko jo ponovno odprem najprej priteče nekaj tople vode nato ta sunek mrzle vode in naprej spet topla. Moteče je predvsem med tuširanjem.
Ta problem imam le v mansardi in ne vem ali je to kakorkoli povezano z dolžino vodovodnih cevi, v spodnji kopalnici in kuhinjskem koritu te težave nimam. Pomislil sem na termostatsko armaturo v tušu, ampak se mi to pojavlja tud pri umivalniških armaturah pravtako pri bideju.
Kakršnega koli nasveta bi bil zelo vesel! lp
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Ali mogoče uporabljaš cirkulacijo (t.j. dodatni vod, ki omogoča, da je topla voda takoj na voljo)?
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 261
Teme: 22
Ocena:
0
Ali pa ventil, za pomivalni stroj, kateri preklopi če je na voljo topla voda. Pri nas je ta delal težave.
Objave: 190
Teme: 0
Ocena:
0
Ni napisano bojler ali pretočna plinska peč.
Če je bojler sem 100% da se voda nekje meša, tudi pri plinski se enako dogaja.
Včeraj imel tak primer, na mešalno baterijo za tuš priklopljen pralni stroj.
Ker je bila na njihovo srečo pećka preko 20let in je pretočna so imeli mlačno vodo samo pri ogrevanju. To se rado dogaja tudi pri termostatskih mešalnih ventilih in pipah za bano.
Objave: 311
Teme: 3
Ocena:
0
Težavo povzroča eden od protipovratnih ventilov v termostatski armaturi.
V ventilu se nahaja mehanska smet, ki onemogoča, da bi se ventil zaprl do konca. Rešitev: očistite protipovratni ventil v termostatski armaturi.
Ocena:
0
Huh...najprej opravičilo za pozen odziv na vaše več kot brzinske napotke ozir. informacije.
Zdaj najprej, cirkulacijo ozir. tretji vod imam, vendar imam vezano na timer tako da mi takojšnja topla voda priteče ob željenem času, kar pa je le zgodaj zjutraj(služba) in pozno zvečer(tuširanje). Moja težava pa se pojavlja ves dan. Malo sem se zdaj narekreiral po hiški gor in dol in lahko podam še nekaj informacij, da mi pomagate rešiti mojo zagato.
Ugotovil sem da se mi to dogaja pri vseh vhodih tople vode po vsej hiši, tudi spodaj. Imam pa toplo sanitarno vodo ogrevano v 280l bojlerju s pomočjo TČ. Pojavlja se še ena stvar, ki se ob vselitvi pred dobrim letom in nadaljnih nekaj mesecev ni in sicer, da termostatska glava v tušu začne spuščat zlo "pokvarljiv" zvok, skratka začne bolit ob vsakem odprtju tople vode pri katerikoli armaturi v hiši. In se "repenči" še kakšno minutko po zaprtju tople vode...glede pomivalca-imam ga,če je morda tu problem ali pa tale smet v termostatski glavi, ne vem...
Jaz bi bil zelo vesel, če bi lahko to z vašo pomočjo nekako rešil!
Ocena:
1
Glede na to, kar si napisal, bi rekel, da je alenvprekršku zadel v polno. Za vsak slučaj pa zapri ventil na cirkulaciji in preveri ponovno.
Ocena:
0
Mogoče bi še to vprašal, če je možno da vodni kamen, ki ga imamo več kot snega v letošnji zimi, nagaja termostatski glavi al je prej kakšna smet? Ker če je vodni kamen potem bom najbrž moral začet razmišljat o kakšni dolgoročnejši rešitvi. Pa če mi zna kdo tak na simpl razložit glede odpiranja termostatske glave, al je bolje to prepustit nekomu ki obvlada, ker sam nisem ravno s "foha"?
Ocena:
0
Ne gre za termostatsko glavo, gre za dovoda tople in mrzle vode v termostatsko armaturo. Predno vstopita, ju čakata dva protipovratna ventila. Če je pipa nadometna, sta p/p ventila takoj za maticami - na vhodu.
Skratka, še eden primer, zakaj odsvetujem termostatske armature!
Ocena:
0
Pipa je podometna(hansgrohe axor citterio), vem da se pokrov lahko gor odpre in potem imaš dostop za popravila, me pa zanima ali poznaš to pipo in ali je možno da bi vodni kamen bil kriv za to. Pa ni mi jasno zakaj se potem to dogaja tud na ostalih dovodih, ali ne bi to moglo bit ločeno med sabo.
Mogoče še to, prej sem obrnil termostatsko čist na mrzlo in zgodilo se je to, da ni pritekla topla voda pri nobeni pipi v kopalnici(tuš,2x umivalnik,bide,bana), je pa bila normalno topla voda zgoraj v pralnici(umivalnik) in spodaj.
Hvala za mogoče še kak pameten nasvet.
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
Meni se dogaja podobno, pride do kratkega sunka med tuširanjem, glede na oddaljenost od bojlerja pa domnevam, da se voda ohladi na tistih 20 cm plošče - nimam nobenega ventila, nobene cirkulacije, je le tisto malo izolacije okrog cevi.
Ocena:
1
Daj prilepi kako slikco/shemo vezave. Ne razumem čisto vsega (ali imaš en termostatski ventil za celo kopalnico?)
Ocena:
0
Ja, poznam HG Citterio. Zelo dobro. Razdreti ga je treba v prafaktorje (vse iz iBox-a!), očistiti p/p ventile, tlačno izprati, namazati in sestaviti nazaj. Po potrebi še zamenjati termostatski ventil za novega. Dobili ste priloženo skico.
Vodni kamen nima veze z okvaro! Mehanski delček je povzročitelj, je pa lahko isti, kristaliziran "vodni kamen". To pa je seveda, nekaj čisto drugega.
Ocena:
0
V termostatski armaturi se direktno stikata topla in mrzla voda. Ni, razen protipovratnih ventilov, nobene druge mehanske bariere med njima. V kolikor je samo eden p/p ventil zamašen (beri odprt), je tokokrog (mešanje med seboj) sklenjen. Za celi objekt!