@popek:
tudi jaz imam podobne karakteristike hiše (kvadratura je malo večja):
- porotherm 38
- fasada bo 15 cm (tervol ali stiropor - to je še vprašanje)
- izolacija mansarde 30 cm
- okna 1.1
- tla pritličja izolirana s 7 cm
- ogrevano bo cca 200 m2 - samo talno gretje
@all
Po knutovem izračunu imam izgub 8,4 kW. Od termotehnike sem dobil informativni izračun, da je potrebna TČ zemlja/voda SV 9/11 z 300 litrskim zalogovnikom ter ločenim 300 litrskim bojlerjem za sanitarno vodo.
Ker pa bom ubral podobno pot kot popek, le da ne bom imel električne peči za centralno ogrevanje ampak sem mislil kupiti samo zalogovnik, v katerega bi dal zaenkrat samo el. grelce.
Ker nimam primernega prostora za velik zalogovnik (kurilnica cca 2x2,4m), bi imel raje manjšega (ena ponudba je vsebovala 850l zalogovnik z vključenim bojlerjem, vendar je to valj, ki ima 1m premera!!! - tega sploh ne dobim skozi vrata, kaj šele, da bi potem kdaj odprl okno v kurilnici)
Vprašanja pa so naslednja:
1. Ali bi bil za moje izgube 300l zalogovnik dovolj ali bi bilo bolje uporabiti večjega?
2. Ali obstajajo takšni zalogovniki, ki omogočajo priklop večih grelcev?
3. Tudi bojler bi potem izbral tak, da bi zaenkrat vstavil el. grelec, potem bi ga pa priklopil na TČ.
4. Ima kdo kakšno pripombo glede mojega razmišljanja? Sem namreč v zaključni fazi izbiranja, vendar zaradi časovne stiske (in urejanja milijona drugih zadev - od priklopa na vodovod, kanalizacijo, talno gretje, knauf, kopalnice, elektrika, ploščice, košnja trave

...) imam občutek, da bom kaj spregledal. Ne bi pa se rad zaradi tega tolkel po glavi

če bi bilo npr. bolje uporabiti 500l zalogovnik ali kaj podobnega ali pa še zaradi kakšne druge banalnosti.