23.2.2007 ob 15:17
Pozdrav vsem!
Redno prebiram te strani, vendar se redko oglašam, ker nism najbolj tehnično podkovan tip. Oglašam se le, ko prosim za pomoč in nasvet
. Zanima pa me nasvet okrog izbire načina ogrevanja. Sicer sem o tem že kar nekja prebral-predvsem na tem forumu, vendar se še vedno ne znam odločiti.
Adaptiral sm 40 let staro hišo. V pritličje sem dal talno gretje povsod. V zgornji štuk pa v vsako sobo radiatorje (5 kos). Skupna površina je okrog 160 m2. Podstrešje je prav tako dobro izlolirano. Zunanje zidove pa bom čez poletje obdal z 8 cm stiroporom. Z ženo in dvema otrokoma bi se čim prej rad preselil, ker živimo v garsonjeri.
Vsak majstor ima svojo varianto.
1. Nizkotemperaturna peč na cviček in navadna peč za na drva, ter dodatek za čez leto za sanitarno vodo toplotna črpalka.
2. Boljša peč na drva z zalogovnikom in toplotna črpalka za sanitarno vodo.
3. Toplotna črpalka voda-voda. Okrog hiše in pod hišo imam namreč že na globini dva metro veliko podtalnice, ki bi jo lahko črpal.
4. ŠE en kup drugih variant...
V pritličju, kjer imamo dnevni prostor, sem si pustil še starejši zaprti kamin na drva. Imam pa tudi svojo hosto.
Nobena varinata ni izpod 7000 EUR. Problem pa je kar sem v hišo investiral že ogromno in sem z denarjem že precej na tesno. Predvsem rabim toplo vodo in pa dobro bi bilo, če bi mi talno grelo, zaradi otrok, ker imam ploščice.
Za bilo kakšen nasvet bi bil zelo hvaležen, ker sem od vseh silnih majstorskih informacij že čist zmešan.
hock:
LP
Hvala!!
Redno prebiram te strani, vendar se redko oglašam, ker nism najbolj tehnično podkovan tip. Oglašam se le, ko prosim za pomoč in nasvet
. Zanima pa me nasvet okrog izbire načina ogrevanja. Sicer sem o tem že kar nekja prebral-predvsem na tem forumu, vendar se še vedno ne znam odločiti.Adaptiral sm 40 let staro hišo. V pritličje sem dal talno gretje povsod. V zgornji štuk pa v vsako sobo radiatorje (5 kos). Skupna površina je okrog 160 m2. Podstrešje je prav tako dobro izlolirano. Zunanje zidove pa bom čez poletje obdal z 8 cm stiroporom. Z ženo in dvema otrokoma bi se čim prej rad preselil, ker živimo v garsonjeri.
Vsak majstor ima svojo varianto.
1. Nizkotemperaturna peč na cviček in navadna peč za na drva, ter dodatek za čez leto za sanitarno vodo toplotna črpalka.
2. Boljša peč na drva z zalogovnikom in toplotna črpalka za sanitarno vodo.
3. Toplotna črpalka voda-voda. Okrog hiše in pod hišo imam namreč že na globini dva metro veliko podtalnice, ki bi jo lahko črpal.
4. ŠE en kup drugih variant...
V pritličju, kjer imamo dnevni prostor, sem si pustil še starejši zaprti kamin na drva. Imam pa tudi svojo hosto.
Nobena varinata ni izpod 7000 EUR. Problem pa je kar sem v hišo investiral že ogromno in sem z denarjem že precej na tesno. Predvsem rabim toplo vodo in pa dobro bi bilo, če bi mi talno grelo, zaradi otrok, ker imam ploščice.
Za bilo kakšen nasvet bi bil zelo hvaležen, ker sem od vseh silnih majstorskih informacij že čist zmešan.
hock: LP
Hvala!!
Gradimo,gradimo, gradimo dokler ne umremo.