PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Konvektor za mansardo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potreboval bi 2 vodna konvektorja za odprto mansardo cca 54 m2 kot galerijo.

Pogoji:
-Tiho delovanje na več stopnjah
-Moč na 35-40 C dv preko TČ, da bi zadostovalo za 22 C notranje temperature v dobro izolirani mansardi 10 cm EPS+modularec 19 cm+5 cm stiropor+knauf plošča, in 25 cm izolacija proti poševni strehi.
-Hlajenje (tu me predvsem zanima, kam se napelje kondens voda?)
-Kje nabavit ?
-Cena ?

Trenutno imam v mansardi konstantno temperaturo brez grelnih teles, torej samo kot izgube ogrevanih spodnjih prostorov skozi betonsko ploščo 15-16 C, ker še suhega estriha ni. Tudi takrat ko smo imeli -11 C zunanje temp.

Sistema konvektorjev ne poznam in sem odprt za predloge.
Najprej, kam bi jih postavil?
- vgradnja v spuščen strop (kasetni)
- talno-zidni (kot radiator)
- visoko-zidni (kot klima)

Če bo primarna funkcija gretje, potem bliže tlom, za hlajenje bliže k stropu.. enostavnoSmile
Sicer so zidni nekako najbolj praktični, pa tudi cenovno najugodnejši, dovolj tihi in pri hlajenju nemoteči kjer hladen zrak potuje pod stropom in počasi pada..
Odvod kondenzata lahko gre v sifon v kopalnici/kuhinji, ali pa ven skozi zid.. kar je pač izvedljivo..
cevna povezava zelo dobro izolirana, in ustreznega premera (glavni dovod DN25 (1''), na posamzen konvektor DN20 (3/4'')

Konvektorje lahko ponudimo mi, ponudba je dobra, tudi kar nekaj tega na zalogi, cene cca 300-450 eur za visoko-zidno izvedbo, odvisno od moči..kasetni in talno-zidni cca. 20% dražji za enako kapaciteto..
Hvala za odgovor,ampak vprašanj kar ni konca. Smile
Primarno bi jih uporabil za ogrevanje in talno zidna izvedba bi bila zato najboljša.
Ampak cena ima pomembno vlogo, vendar če je razlika velika se raje odločim za visoko zidni model. Kot rečeno bo prostor služil kot galerija za slikanje "žena", branje in multimedijo.

Odvod kondenzata nebo težava.
Bom pa v prihodnjih dneh malo praktično stestiral potrebe. In sicer bom v mansardo postavil 2 kW el .radiator in recimo 24 h ogreval, da vidim do kje bo prilezla temperatura prostora. Glede na to, da je do sedaj celotno obdobje letošnje zime konstantna temperatura v mansardi, mislim da ne rabim čakat na -10 C zunanje temperature, ki je v bližnji vremenski napovedi ni na vidiku. Težko pa predvidim 5 cm izolacije suhega estriha, katero potrebujem bolj zaradi akustike kot pa zaradi toplotne izolativnosti. Ker prostor ne bo vsakodnevno v uporabi se bi raje bolj prilagodil ceni.
Saj me poznaš, da sem tudi pri TČ skoparil, kot me berete tukaj na forumu. :oops:

Ponujena cena mi je sprejemljiva, in upam da bom imel dovolj 2 kom, vsakega na eni strani hiše. Razdalja med njima bi bila 9.30 m x(6,5m).

Kakšne mere ima ta konvektor, približno tako kot notranja enota večje klima naprave?
Kako se krmili takšen konvektor?
Ima lasten termostat in prilagaja hitrost ventilatorja na temperaturo ob pogoju ustreznega dv ?
Tvoja ocena potrebne moči (tko na oko) me še zanima?
Tudi mene zanima ta zadeva. Dizzle ali lahko daš kakšen link do teh konvektorjev, ki jih tržite.
pri nas imamo konvektorje po celi hiši za gretje in hlajenje.
cena 315+dodatki 85 (termostat,posoda za kondenz,filter,...).nastaviš temperaturo in se vklaplja in izklaplja.ima tri stopnje delovanja kar nastavljaš sam ročno.na 1 je še tiho,2 in 3 sta že kar glasni-ne vem koliko db.moči cca 1,2kw.mere š65xg25xv60 manjši (do 15 m2),večji š90xg25xv60 (nad 15m2).prostor segreje hitro.trenutno laufajo pri dv 15 min /uro pri dv 45C-imamo slabo izolirano hišo še brez fasade.
zrak zajema spodaj (ta filter snameš 1x letno in posesaš).na vrhu ima odprtine ki jih usmerjaš levo desno gor dol.odvod kondenza nujno v nek odtok.
termostat postaviš na kontra stran od konvektorja in ne na južni zid.termostat je posebej na zidu.

Priložene datoteke
.jpg   rsz_p1100733.jpg (Velikost: 124,37 KB / Prenosi: 2935)
.jpg   rsz_p1100734.jpg (Velikost: 122,31 KB / Prenosi: 2935)
O konvektorjih nimam pojma (bom jih pa predvidoma tudi sam letos kupil..rabil bom dva komada, a bom to preprustil Telmosu da mi kaj pametnega ponudi)...a za za namen konventorjev smo potegnili do vsakega konvektorja dve cevi (vodni priklop), 3 žilni 1.5 mm2 kabel ter kondenz cev (da bo tudi za hlajenje)....,kondenz sem speljal zadaj za hišo v drvarnico..kjer ga bom ali priklopil na kanalizacijo (sifon ob lijaku) z. dal kako posodo....elektriko in cevi pa smo pustil v kurilnici (predpriprave centralne napeljevae so že narejene, tako da bo potreben samo priklop).
mislim da boš moral vlečt še en 1,5mm kabel.sam imam 4 žile.je pa pomoje odvisno od konvektorja tudi.
Pred nakupom preveriti kakšen kabel. Eni delajo na busu, drugi pa rabijo 5žilni do termostata.
Napajanje obvezni3X1,5mm.
Mi2 Napisal:Kakšne mere ima ta konvektor, približno tako kot notranja enota večje klima naprave?
Kako se krmili takšen konvektor?
Ima lasten termostat in prilagaja hitrost ventilatorja na temperaturo ob pogoju ustreznega dv ?
Tvoja ocena potrebne moči (tko na oko) me še zanima?

Postavitev in moc konvektorjev lahko ocenom na osnovi tlorisa.
V principu je bolje vzeti mocnejsega, saj bo pri isti hitrosti ventilatorja in nizji temperaturi vode jasno bolje grel. Po velikosti so tam tam, zidni je sirok 85-90cm, kot klima 4,5kw (18ka)
Nasi konvektorji se v osnovi vsi krmilijo z brezzicnim daljincem, opcija seveda zicnega krmilnika (2-zilna poerzava)
Torej napajalni dovod v osnovi 3 zile
ali lahko šekdo pokomentira delovanje ob priklopu na TČ.

ali daje TČ SIGNAL KDAJ NAJ SE KONVEKTOR KLOPI (pOLEG TERMOSTATA)...KER ČE tč MIRUJE, POTEM NIMA SMISLA DA KONVEKTOR LAVFA IN MEŠA ZRAK? (ups...caps lock)
Mozno je vse regulirati, sicer pa je v praksi bolj obratno - konvektor regulira delovanje toplotne crpalke ali bolj obtocne crpalke za konvektorje, da hladna voda stalno ne bi krozila, ko ni potrebe.
V tem primeru sta potrebni se dve zili od konvekorja do strojnice.
g.o.dizzle Napisal:Mozno je vse regulirati, sicer pa je v praksi bolj obratno - konvektor regulira delovanje toplotne crpalke ali bolj obtocne crpalke za konvektorje, da hladna voda stalno ne bi krozila, ko ni potrebe.
V tem primeru sta potrebni se dve zili od konvekorja do strojnice.

Iščem te priključne točke iz katerih bi dobil signal za preklop obtočnih črpalk. Imam 2x0,75 žile od konvektorjev v strojnico. Postavil bi rele v kurilnici, ki bi ob vklopu konvektorja prižgal obtočno črpalko, in črpalko v vrtini.

Je morda že kdo kaj takega počel?

[attachment=o15338]

Priložene datoteke
.jpg   ​ 3-055AW.jpg (Velikost: 92,15 KB / Prenosi: 1933)
Če shemo prav razumem, je O.Č. priključena na CN14.
Iskanje po temi