PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave napa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/vsebina/sites/all/files/imagecache/bigpicture/nebomgabiksal/IMG_5071_osvetlitev-onunichr("46")JPG[/img]
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Kakšen FI oddušnika se vgradi za napo?? Ali je kanalizacijska cev 110 dovolj??
Ne verjamem - odvisno tudi od nape. Moja napa zahteva 150, ampak je zračnik na strehi max. 125 - torej sem vzel še reducir in špila.
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
gremlin Napisal:Malo je o tem še tukajle:
Jaz zaradi načina gradnje nisem mogel speljati cevi za napo na podstrešje, ker bi cev morala skozi lesen stropnik. Zato je speljana naravnost skozi steno na fasado. Zunaj je pokrov z loputami, ki je narejen za napo. Cev gleda iz fasade 2cm, nanjo pride nataknjena rozeta, ki kondenz, kar ga je (zaenkrat ga po enem letu uporabe nisem nameril nič) zadrži. Cev ima na ven rahel padec 0,5 cm/0,5m - če bi se nabiral kondenz, bi tekel ven - vendar se enostavno ne nabira. Napa ima tudi svojo zaporo, da mrzel zrak pozimi ne vdira preveč v kuhinjo.

Kadar obratuje, morebitni kondenz odpiha, ko pa je ugasnjena, zrak v cevi ne kroži, zato kondenz nima od česa nastajati. Zaradi morebitnega nastajanja mastnih flekov na fasadi pa imam v napi tudi nek dodatni filter, ki zadrži maščobne delce.

Tale post mi zmeraj nekako uspe pomiriti razne fobije. Sedaj ko se zida je cas za ustrezen preboj.

Potrebno je torej paziti na nekaj padca in na to, da bo cev nekoliko strlela iz fasade.
Tisti, ki ste delali direktno skozi fasado - ste okrog cevi predvideli kakšno izolacijo - med steno in cevjo - kot npr. pri dimniški tuljavi? Če ste s čem ste izolirali? Sam razmišljam, da bi pri zidanju pustil kake 3-5 cm večji preboj kvadratne oblike - kasneje vanj vstavil cev ustreznega fi vmesni prostoro pa zapurpenal. Ima kdo kako bolj elegantno idejo?
- S kako okroglo cevjo iz stiropora morda? No za napo najbrž ni preveč dobra ideja (požar), vendar imam tudi dva ventilatorja z izvodom direktno na fasado...
- Obstajajo kake cevi z dvojno steno in izolacijo v vmesnem prostoru - morda pri kakih toplovodih?
Izgled rešetke in fasade zunaj pred kakim mesecem (torej po 4,5 letih)
[img]httpunichr("58")//gremlinunichr("46")infonetunichr("46")si/slike/napa02unichr("46")jpg[/img]
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če ima kdo napo, k se dvigne iz pulta za kuhalno ploščo? Kako se v tem primeru spelje cevi? Ali se preprosti reši z ogljenim filtrom? Problem je v tem ker bi mela kuhalno ploščo na otoku in mi ni všeč, da mi tam sredi stropa dol visi napa, zato pride v upoštev samo napa, k se dvigne iz pulta.
lencek Napisal:Kakšen FI oddušnika se vgradi za napo?? Ali je kanalizacijska cev 110 dovolj??

Načeloma je tudi OK. A bolje bo 125 če gre pa 150-ka.

Evo naše napice...priklopljena na 125-ko cev, ima loputo (da ne seka od zunaj prek nape v prostor)...pa tiha je! (majke mi :lol: )

Priložene datoteke
.jpg   napa.jpg (Velikost: 75,04 KB / Prenosi: 3760)
.jpg   napa2.jpg (Velikost: 97,22 KB / Prenosi: 3760)
.jpg   napa3.jpg (Velikost: 84,91 KB / Prenosi: 3759)
Vincent kok si dal za napo?

p.s. lepa kombinacija v kuhinji Smile
Ne me držat za besedo a mislim da je bila 420 EUR.
kaj pa če bi cev za napo speljal v mansardi ob šperovcu navzdol in tam kjer je zunaj obit opaž bi naredil luknjo. škoda mi je prebijati streho(trimo pleh) ker pa obnavljamo strope v mansardi (sedaj je lesen opaž) sem prišel na to idejo. dolžina cevi bi bila 2 metra. je to izvedlivo? kakšen priklop se pusti na stropu za priklop cevi od nape? je lahko navadna cev ali kaj drugega? loputo, ki zapre povraten tok zraka je verjetno dat obvezno? je to izvedljivo?
hvala
Tudi mene to zanima!

Z nestrpnostjo pričakujem kakšnega uporabnika te nape in seveda priporočila. SO pa kr drageeeee

Lp Uroš
Polona N. Napisal:Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če ima kdo napo, k se dvigne iz pulta za kuhalno ploščo? Kako se v tem primeru spelje cevi? Ali se preprosti reši z ogljenim filtrom? Problem je v tem ker bi mela kuhalno ploščo na otoku in mi ni všeč, da mi tam sredi stropa dol visi napa, zato pride v upoštev samo napa, k se dvigne iz pulta.
kakšen komentar na moj post.
zlatnik Napisal:kaj pa če bi cev za napo speljal v mansardi ob šperovcu navzdol in tam kjer je zunaj obit opaž bi naredil luknjo.
Ne bo ok, ker bo topel izpuh takoj po izstopu spremenil smer navzgor in vlažil opaž. Idealne cevi so kovinske, sploh za daljšo pot po kakem podstrešju.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Naprimer jaz ima odtočne cevi na podstrehi napeljano na streho in mi tolk kondenzira,da orenh teče iz nape dol na kuhinjsko ploščo! Kaj nares ali samo izolirati?
Izolacija že VELIKO pomeni!
Na podstrehi pa je odvisno kako imaš speljano...sam imam vodoravno oz. z min. padcem skozi opaž na prosto ('obite-zaopažene' stene). Če je le to navpično skozi strešnike naredi pod takim kotom ...ter vmes Y kos , da ti na tem delu(y) lahko kondens odteka- zdrsi v nek lovilec (ali bo to 'kibla', ali direkt odvod ven...stvar okusa in iznajdljivosti...)- v glavnem tako da ti ne teče v kuhinjo.
Ne pa pozabit na gumice....ali mogoče še dodatno silikon- za vodotesnost... posebno še v primeru lesene izvedbe podstrešja....
Lp
1 2 3 4
Iskanje po temi