PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Obnova vodovodnega priključka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Zasledila sem veliko vprašanj in odgovorov na to temo, vendar nisem našla povsem tistega kar iščem. Zato odpiram novo temo.

Situacija je takšna... Kupila sem parcelo, brez komunalnih priključkov. Zato sem v dogovoru z elektro in vodovodnimi distributerji prišla do dogovora, da le te zgradimo. Ker v bližini parcele poteka že prej zgrajen vodovodni priključek, je bilo le-tega potrebno samo obnoviti. Torej potrebno je bilo izkopati in vstaviti debelejšo cev. Ni šlo za novo gradnjo! Javno podjetje vodovod-kanalizacija je bil izvajalec del, jaz pa sem bila investitor. Od občine sem pridobila vsa potrebna soglasja za izkop preko njihovih zemljišč. Sedaj po obnovi tega vodovodnega priključka pa so se na zemljiščih, preko katerih je distributer kopal, našli zasebni lastniki teh parcel. Nekdo od njih me je prijavil na inšpekcijsko službo, sedaj pa inšpektorica od mene zahteva soglasja, ki jih moram pridobiti od teh ljudi. Jaz osebno nisem bila izvajalec del, torej ali sem jaz dolžna pridobiti soglasja, saj moram v nasprotnem primeru plačati kazen v višini 500 €?

Tu pa se je pojavil še drug problem. Lastniki teh zemljišč mi ne želijo podpisati soglasja, saj da naj bi jaz ravnala v nasprotju z zakonom. Tam kjer naj bi vod bil obnovljen, je kolovozna pot. Torej ni bilo poškodovano nobeno zemljišče in tudi lastniki teh zemljišč nimajo s tem nobenih stroškov. Na koga se naj obrnem oziroma bolj me zanima kaj je v mojem primeru za storiti?

Lepo vas prosim za pomoč
Mislim, da to spada bolj pod pravna vprašanja......
Čisto laično po občutku pa bi rekel, da je investitor tisti, ki mora pridobiti soglasja.
Ne glede če je kolovozna pot in ni nikakršne škode je potrebno za postavitev pridobiti služnost in lastnik parcele (kolovoza) mora na to pristati.
Tudi jaz sem elektru moral podpisati služnost, ker je postavil omarico 1m na moji parceli in čeprav je tam že prej bil drog, ki so ga odstranili.

Kot pravim, gre pa bolj za pravna vprašanja, še zlasti ker gre za "popravilo" obstoječe instalacije
Iskanje po temi