PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Izdaja gradbenega dovoljenja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Potem ko dobi upravna enota od strank v postopku (v našem primeru občina in ena soseda) potrditev, da se strinjajo s projektom, kakšen je naprej postopek? Na UE mi je rekla, da plačamo takso - kolikšna je ta? - nato sledi izdaja GD. Koliko časa od takrat, ko plačaš takso, je uradni rok za izdajo GD? In pa, kaj lahko že narediš, ko še čakaš na pravnomočno GD? Lahko skleneš kredit, recimo?
Kredita ne dobiš brez pravnomočnega GD. Greš pa komot lahko kroge po bankah delat in pridobivaš informativne ponudbe. Na žalost, kot sem se naučila, ni tako, da greš danes po kredit, jutri je pa denar na računu. bo kar trajalo kaki teden...

Takse sem imela jaz 288€, ne vem ali je za vse enako, v vseh UE enaka ali od česa je odvisna. Po plačilu takse in KP sem imela kar hitro GD v roki, ker sem bila z referentko v navezi in sem ji povedala, da sem plačala, da je ona dala takoj preveriti in potem mi je samo poslala GD, ki ga je ta čas napisala. Zato ti o rokih ne znam veliko povedati. Če je tako kot vse ostalo pri UE - potem 30 dni.
Takso ti dolocijo na UE - za povprecno hiso se giblje okoli 250€. GD ti izdajo takoj po placilu takse.
Za pravnomocnost preveri na UE. Ponavadi je tako, da ce se soglasodajalci-mejasi it ti kot investitor odpoves ugovoru na izdano GD - prineses podpisane izjave, je GD takoj pravnomocno - ti dajo pravnomocnostni zig gor.

V casu pred pravnomocnostjo, se lahko naokoli pogovarjas o kreditu/izvajalcih itd, uradno pa ne smes nic priceti z delom.
Na UE plačate dve taksi. Prva je za vodenje postopka torej za vlogo in za izdajo in znaša cca 20eur. Druga pa je taksa za dovoljenje za gradnjo, ta pa je odvisna od ocenjene vrednosti objekta:
a.54,37 €, če znaša vrednost objekta do 13.000 €
b.135,92 €, če znaša vrednost objekta 13.000 € in za vrednosti nad 13.000 – 42.000 € še dodatno 0,01 % razlike na osnovno vrednost takse
c.271,83 €, če znaša vrednost objekta 42.000 € in za vrednost nad 42.000 € do 420.000 € še dodatno 0,01 % razlike na osnovno vrednost takse
d.724,88 €, če znaša vrednost objekta 420.000 € in za vrednost nad 420.000 € še dodatno 0,01 % razlike na osnovno vrednost takse
e.18,12 € za gradnjo nezahtevnega objekta

Mlade družine so plačila te takse oproščene.

Ostalo pa velja, kot so ti napisali moji predhodniki.
Prosim, kako je to z mlado družino? Kaki so pogoji? Če smo že plačali, lahko zahtevamo nazaj?
mi smo bli te takse oproščeni
starši morajo biti stari do 35 let, in pa otrok mislim da največ do 3 leta
Pri nas smo dogovorjeni, da nas z UE obvestijo tik pred izdajo GD, da plačamo še KP.
gt001 Napisal:GD ti izdajo takoj po placilu takse.
tako kot sem se pa tukaj nasmejal Smile UE NG reči in piši 11 mescev! Al je bla na bolniški al na dopustu al pr' zobarju al... Vsaka čast tistim delavcem na UE, ki rešijo težave tik-tak Smile
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
11 mesecev? Se hecas... ni mozno... najbrz.

Pri nas (UE Celje): zadnja sreda v oktobru 2012; gospa iz UE me klice ob pol petih popoldan, da ima sveze podpisano PGD, ce se oglasim ponj, jaz itak recem, da ja. Se zmeniva, da pridem v roku pol ure, ona vmes izracuna takso. Cez pol ure sem tam - placam takso v vloziscu, letim s potrdilom k njej, mi da potrjeno GD in navodila, kaj moram narediti, da imam v petek (dva dni kasneje) GD pravnomocno.

Prisezem, da nisem nikakrsen VIP in z gospo nikoli prej imel opravka.
Hmm stara sem pravkar bila 35 to potem pomeni, da odpademo iz skupine mlade družine? otorček je star 1leto..
Za mlado družino se šteje družina z vsaj enim otrokom, v kateri nobeden od staršev ni star več kot 30 let ne glede na starost otrok oziroma 35 let in še noben otrok ni šoloobvezen. Za stare 30 let oziroma 35 let se štejejo vsi, ki dopolnijo to starost v letu, ko se vloži zahtevek. Kot mlade družine se upoštevajo ne samo življenjske skupnosti obeh staršev in otrok, ampak tudi vse druge družinske oblike.
Ja, mi se kvalificiramo. A obstaja kaka varianta za denar nazaj?
JaBK, varianta obstaja.
Beri 17.in 18. člen ZUT (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=2010106&stevilka=5482">http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=5482</a><!-- m -->)
Hvala!!! že pišem.
Iskanje po temi