PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kaj bi to lahk bilo-elektrika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekola, ni mi jasn kaj se dogaja z mojo elektriko ali pa klimo...?
Dans zjutraj sedim pri mizi s kavico, otrok na kavču v dnevni.Klima prižgana cc 15 min,luč v tem delu dnevne ugasnjena.
V nekem trenutku zaslišiva kako nekaj nekako poka, tak ćuden zvok, kot bi nekaj pokalo, pa niso bile petradeWink, je bilo okoli luči ali pa klime,ni mi čist jasen, ker je mal odaljeno vse skupaj od mize,kot bi se švasalo ali nekaj takega.
Dete pravi, da se je tud v luči zasvetilo, jaz nisem videla, ker sem razmišljala kaj za vraga pa to je za en zvok.
Ziher je nekaj z elektriko, sam luč se je pol normalno na štekar prižgala, klima pa je obratovala normalno, pa nobenih vonjav ala svcrte žice ni blo.
Kaj bi lahk to blo?
je možno, da se je v klimi kaj švasalo ali pa kakšne žice v luči?zdaj vse funcionira normalno.
A se to lahk kak požar nardi?
Hvala
Eketričist bil in ni luč.
Verjetno klima.
včasih raznese kondenzator, vgrajen proti motnjam. Pokne ko petarda, včasih zraven še malo dima in vonja, a vse dela normalno naprej.
ojej, kako pa to vidiš? ma je na zunanji strani to ali v notranji enoti?
ma ni nič smrdelo, dima tud ne, mislim v stanovanju.
je v garanciji, da popravijo, če je kaj...
sam kaj pa če se to ne popravi?
Živimo v stari hiši. Nedolgo, odkar smo se preselili, mi je začelo nad glavo cvrčati v dozi, kamor je vezana neonska luč naenkrat samo od sebe. In kar ne nehati, ampak vedno bolj in bolj. Nato se je začelo fajn kaditi in nenazadnje se je pokazal ogenj. Ugasnem luč, cvrčanje neha, ogenj sem upihnil. Ko sem hotel izklopiti varovalko, da bi pogledal, kaj je za en hudič v dozi, sem ugotovil, da ta luč ni vezana na nobeno varovalko ampak očitno direkt, tako da sem moral izklopiti glavno stikalo v elektro omari.
Je kar nekaj tem zadnje čase, če se splača kupiti in obnoviti staro hišo. Temu se samo še :mrgreen: , ker narod prodaja 40-50 let stare hiše za ceno nove ali še dražje. Naša je stara 70 let, pa ni za drugo, kot samo še rušenje, toliko je vse dotrajano z zidovi vred.
Zdaj če živite v stari hiši, pa če ne veste kako je elektrika vezana-je niste vi vezali, pa če-očitno ni fid stikala, jaz nebi puščal hiše same.
Hvala McBobo, ma ne,ni stara hiša, je stanovanje,napeljava je ok, je električist vse pregledal včeraj.
Ko vklopiš klimo se nakje 3-5 minut sliši rahlo pokanje v notranji enoti, to pa zato ker se materijal greje in širi, posledica je rahlo pokanje, čez en čas neha in normalno deluje.
Hvala RUBMW ja to vem, vendar je bilo to drugače,je pokalo in brenčalo zelo zelo glasno , kot bi se železo al kaj vem kaj ob kaj tolklo, Težko opišem.Klimo mam zdaj cc 10m in še nikol kaj takega.

Je pa bil to 1xten dogodek, nikol prej tako.

Še to bi vprašala, torej stanovanje je bilo v celoti renovirano razen zunaj na hodniku sem pustila še elektro omarico z varovalkami, a se mi splača še to dat na fid stikala, a je smiselno?

Ekola, dans klima laufa brez problemov.
Nova instalacija pomeni:
-zamenjava vseh vodnikov
-zamenjava vseh stikal
-zamenjava vseh vtičnic
-uporaba FID stikala
-uporaba KZS (po potrebi)
-zamenjava varovalk

Glede na to, da je v stanovanju vedno več elektronike, je zaželena tudi uporaba prenapetostne zaščite. O tem sicer večina (verjetno 99%) ne razmišlja ............, dokler ne doživijo konkretno škodo na napravah.

PS: Če je počilo v klimi, je najbrž tam kaj razneslo. Kljub temu lahko klima (še nekaj časa) nemoteno deluje. Dobro pa bi bilo, da pokličeš serviserja, da malo pogleda notranjost....

Tudi sam sem nekoč doživel tak pok v kuhinji....
Celo varovalko je odneslo...
Dam nazaj varovalko in vse dela OK
Čez kakih 14 dni je sicer nekaj smredelo po pokvarjeni hrani, a je čez čas tudi to nehalo.
Po nekaj letih sem zamenjal štedilnik...
Ko sem odklopil kabel, sem na priključnih sponkah štedilnika našel zažgano in mumificirano miš. Tedaj sem se spomnil na pok nekaj let nazaj.......
analuka Napisal:Hvala RUBMW ja to vem, vendar je bilo to drugače,je pokalo in brenčalo zelo zelo glasno , kot bi se železo al kaj vem kaj ob kaj tolklo, Težko opišem.Klimo mam zdaj cc 10m in še nikol kaj takega.

Je pa bil to 1xten dogodek, nikol prej tako.

Še to bi vprašala, torej stanovanje je bilo v celoti renovirano razen zunaj na hodniku sem pustila še elektro omarico z varovalkami, a se mi splača še to dat na fid stikala, a je smiselno?

Ekola, dans klima laufa brez problemov.

vsekakor je pametno montirat fid, in kot piše Homer, če je hiša ali stanovanje starejše generacije, bi bilo najpametneje zamenjat vso inštalacijo ter se rešit teh in morebiti še drugih težav.
Ups prešvical-stanovanje ni staro, torej vsakem primeru dodat fid
Hvala.
Jaz ne vem kaj so tukaj menjevali, ko sem stanovanje kupila, so bili vsi štekerji, vse luči,vse vtičnice nove.
Potem sem še jaz en del po svoje renovirala in električist mi je rekel, da je elketrika ok, drgač bi jo mnejala.
Nisem pa pomislila na fid stikalo.

Klima pa tako, poklicala sem na servis in pravijo, da je bil monter verjetn kriv, ma bodo prišli pogledat.
Je pa ena stvar, monter mi je klimo namontiral na šteker, čeprav je bila že priprava narejena za klimo, puščeno v dozi za ta namen.
Na servisu so mi rekli, da to ni ok, ker se preobremeni cel tokokrog.
Kako imate vi to urejeno?

še ena zadeva okol te klime, nisem niti šla za tem prej, oz. nisem mislila, da je kaj.
Torej razen te epizode z švasanjem, vsakič ko klimo prižgem, se ko začne delovati ventilator in greje, je zraven slišnega ventilatorja močan pisk, kot bi pristajal helikopter,potem tole preneha.je kar fajn slišati.
Sem šla do sosede, ki ima tudi podobno klimo, pa tega nikol ni slišala.Po določenem času pa klima preneha s tem piskanjem, to pa se dogaja samo ko imam ventilator prižgan, če dam na silent preneha.
Hvala
O tem kaj je narobe lahko zgolj ugibamo...
Najbolje da serviser pregleda.

Vtičnica ali direkten priklop ni bistvene razlike.
Bolje je sicer, če je je klima priklopljena na samostojen priklop varovan s svojo varovalko, ni pa to zahteva.
Jaz imam klimo direktno priklopljeno na svojo linijo in svojo varovalko v omarici.
Hvala Homer,najtežje mi je sekirat serviserje, da pol rečejo, da je vse ok....najraje bi kar tako pustila, po drugi starni pa se bojim, da se kaj ne vžge, če je s klimo kaj narobe, pa tud v garanciji je.
Tukaj je posebej priklop za klimo, ni pa posebej varovalke, vsaj tam zunaj nikjer ne piše da je za klimo.
Ekola in zdaj gledam zapisnik za reklamacijo, kjer piše, da če reklamacija ni utemeljena, strošek krije kupec.
ben in zdaj, kako pa naj vem, če je utemeljena, erorja klima ne daje,zdaj deluje normalno, ni pa normalno, da je švasala in da ob vklopu piska kot da bi mi v dnevni pristajal helikopter...pišuka, sem vedela, da moram od lokalca klimo kupit,ki pride takoj pogledat, če je kaj ne štima...heh, dobra šola za naprej...
Ja, to je velika napaka, če se kupuje napravo na drugem koncu Slovenije. Zato sem raje izbral lokalca.

Glede bojazni, da stroške plača kupec, pa mislim da je bojazen odveč, kajti tudi "piskanje helikopterja, ki pristaja v dnevni sobi" ni normalno delovanje klime.
1 2
Iskanje po temi