PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Elektrika - nenormalno velika poraba

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samograditelj - sej men se tut zdi, da bodo na koncu sami krivi za porabo, samo pustimo se presenetit! Moti me to, da noče naročit elektru, da pride preverit če je števec še točen, ker je predpotopni!
Še moje izkušnje.....

Elektriko imaš tako visoko ker si imel prižgan radiator.
El. oljni ( predvidevam ) delujejo tudi po 18 ur na dan ! ( če je priključen 24ur/dan )
Pa naj bo samo 10 ur , je to 20kWh/dan * 30dni = 600kWH !!!! Toliko je pa že poraba za
eno bajto!

Druga stvar o bojlerju!

Če je v bojlerju un kup kamna, je poraba še enkrat večja ! Sem meril pet let bojler.
Čistil sem ga na dve leti, 80l bojler je imel po dva hobuka od jupola kamna noter.
1. Odvajanje toplote je veliko slabše če je kamen okoli grelca
2. volumen bojlerja se zmanjša, in če je premajhen bojler je poraba večja !

Svetujem ti da si kupiš od konrada energycheck in meri posamezne porabnike, zapisuj si
pa boš hitro videl kje si !

... to je moje mnenje.

Lep dan
Svedr, daj ti nam lepo po kmečko razloži, kam zaboga gre energija, dovedena v bojler, če ne v vodo in neka malenkost skozi plašč v prostor (slednje je definirano v tehničnih podatkih bojlerja in znaša v grobem 1÷1.5kWh/dan za 80l bojlerje) in kak ima torej vpliv kamen na grelcu??

Glede zmanjšanja volumna se strinjam. A tudi 2 hobuka (cca 40l) kamna ni enako 40l volumna vode, ampak kvečjemu 20, raje še manj. Poraba se torej lahko zviša le zaradi tega, ker zaradi malce manj volumna v nekaterih redkih primerih tople vode zmanjka, pa zato uporabnik nastavi višjo temperaturo. Slednje pomeni nekaj večjo statično porabo, kar pa je ranga 0.1kWh/dan.
Se strinjam da gre v bojler.
Samo preden prične segreti vodo, mora najprej segreti kamen, kar pa traja nekaj časa.
Zakaj pa misliš da grelec crkne ker je na njem polno kamna ?
Grelec greje in greje, vode ne segreje, termostat se ne izklopi grelec crkne.

To jaz govorim z izkušenj, ti pa verjetno iz knjig !
Da še dodam...... upam da vsaj to veš, da je toplotna prevodnost vodnega kamna izredno majhna, če ti bo bolj jasno...

Nekaj iz knjig Smile Pri 1mm obloge vodnega kamna se poveča poraba energije za 10%, pri 7mm pa kar za 40%

vir: <!-- m --><a class="postlink" href="http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=10044">http://dkum.uni-mb.si/IzpisGradiva.php?id=10044</a><!-- m -->

n, boš še pametn Smile Smile
Svedr Napisal:Se strinjam da gre v bojler.
Samo preden prične segreti vodo, mora najprej segreti kamen, kar pa traja nekaj časa.
Zakaj pa misliš da grelec crkne ker je na njem polno kamna ?
Grelec greje in greje, vode ne segreje, termostat se ne izklopi grelec crkne.

To jaz govorim z izkušenj, ti pa verjetno iz knjig !
In ko se zadeva ohlaja, kamen ostane vroč, ali kako? Kam torej izgine energija, s katero smo najprej ogreli kamen?? V kamnita nebesa?

Ja, grelec crkne zaradi pregretja, če je izoliran v kamen. Ampak to ni stvar, ki bi povečala porabo bojlerja.

Toplotna prevodnost vodnega kamna je majhna. To pa lahko prodajaš recimo kot razlog za slabši izkoristek kotla, ko je zaradi tega izolatorja višja temperatura komore. A posledično se dvigne temperatura dimnih plinov, torej na osnovi slednjega iztržiš manj koristne energije.

Knjige, ja.... Iz knjig sem pobral zakon o ohranitvi energije, v katerega še vedno verjamem.
Ostalo pa... Sem imel že pred mnogo več kot 10 leti na bojlerju števec delovnih ur, pa tudi čistil sem ga vmes. Pa ni bilo omembe vredne razlike v porabi.

Ti kar vztrajaj pri svojem, kar se pa diplom tiče so se pa delale diplome tudi na temo bureka. O uporabnosti takih del pa ne bi.
Bo dovolj, ok?
No pain, no gain.
Ali mi lahko prosim nekdo razlož kako se spuca kamen iz bojlerja? Iman gorenje tiki 100 litrski bojler star okoli 10 let.
Hvala
Tole poglej, pa veselo na delo.

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/203884/page/0/fpart/1/vc/1">http://www.alter.si/tabla/showflat.php/ ... art/1/vc/1</a><!-- m -->

:wink: :wink:
[quote="djsly"]Midva imava digitalni števec, kupljen v trgovini z elektro materialom (ne vem imena) v šiški, med Mercator centrom in Devovo ulico.
Ne vem kako se kalibrira in če je kalibriran.

Ampak če ni, ali je lahko toliko odstopanja?

Se pravi, po celi bajti odklapljat porabnike in spremljati števec?
Huh...to bo projekt.[/quote

Števec ste kupili v trgovini Elektrovod d.o.o., Devova 5, Ljubljana in je od proizvajalca Schneider. To sicer niso "merilni" oziroma primerjalni števci, pa vendar prav velikega odstopanja nebi smeli imeti. Najbolje boš naredil takole : Poišči enga štromarja in naj ti posodi en števec električne energije, kakršne se vgrajuje v elektro merilne omare, ti so dejansko kalibrirani in kažejo TOČNO. Priklopi naj ti ga pa zaporedno z tvojim digitalnim števcem in zadeva bo jasna v parih dneh. Tudi točnost tvojega števca se bo pri tem pokazala. Potem pa bo jasno kdo bo imel zrnje, kdo pa otrobe.
1 2 3 4 5
Iskanje po temi