Objave: 94
Teme: 29
Ocena:
0
Zaradi nesporazuma mi je cirkulacijska en čas delovala na suho dokler ni spustla čudnih zvokov :?
Zanima me če ima kdo podobne izkušnje in če je mogoče kaj popravit ali bo treba kar novo?
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Dvomim da so zaribane puše popravljive za smislen denar .....
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Vzami jo narazen, pa boš videl. Je čisto enostavno sestavljena, par imbusov. Ne rabiš je odmontirat z cevi.
Meni je na začetku kurilne sezone zapikala, pa sem jo razšrafal, malo zarotiral in deluje dalje veselo.
Objave: 6
Teme: 0
Ocena:
0
Ko se vzame Grundfos črpalko narazen ali bi se moral notranji del vrteti?
Ocena:
9
Ne razumem dobro kaj želiš vprašati...
Če je črpalka še celota, odviješ čep in z večjim izvijačem lahko obrneš rotor.
Ko pa je črpalka narazen, je tudi rotor narazen in ne razumem kaj bi rad obračal.
Če pa rotorja ne moreš dati narazen, potem je seveda zariban
Ocena:
0
Ko sem odvil 4 imbuse in snel ohišje, katero je najbrž tudi stator, je spodaj približno fi 5 cm os iz nerjavečega jekla. Ta os, ki je najbrž tudi rotor se ne da obrniti, je fiksna. Ker take črpalke še nikoli nisem razstavljal nimam pojma kako deluje.
Problem črpalke pa je v tem, da ko jo vključiš ne deluje, samo greje se.
Grundfos 25 40 180.
Ocena:
0
Aha, pod čepom sem hotel obrniti, tam je najbrž os, ampak se ne premakne. Torej je za v smeti črpalka?
Ocena:
9
Torej je zaribana ....
Probaj na silo obrniti.
Ampak tudi če jo boš nekako deblokiral, spravil v delovanje bo verjetno glasna in bo "mlela"
Ocena:
0
Ta zareza pod čepom ni taka, da bi lahko izvijač lepo legel.... A se da to kako razstavit?
Bistvo mi je, da jo spravim v delovanje vsaj za čez vikend, ker smo brez tople vode....
Ocena:
9
Ta model še nisem razstavljal.......
Na eni starejši, ki je bila zaribana sem en okrogel kos železa nastavil na os kjer je zareza in konkretno udaril z macolo.
Ocena:
0
Z nežnimi udarci s kladivom, mi je uspelo sneti to spodnje ohišje pod katerim je rotor... In rotor se lepo vrti. V čem je torej problem, da črpalka ne deluje, samo močno se greje?
Ocena:
9
Če se z izvijačem os pod čepom ne da obrniti, potem se rotor ne vrti.
Morda si ga deblokiral.....
Ocena:
9
Ah....
verjetno si snel turbino
Ocena:
0
Sestavil nazaj in deluje... Škoda, da sem jo že odmontiral, najbrž bi že pomagalo, da bi res po osovini potolkel.. Sedaj moram še tesnila zamenjati...
Hvala za pomoč!
Objave: 699
Teme: 12
Ocena:
0
Mene pa zanima ali črpalka v mirovanju prepušča (omogoča) pretok vode po ceveh, pa čeprav minimalen?.
Torej, če mi peč greje sanitarno vodo v ločenem (samostojnem bojlerju oz. toplotni črpalki za SV) in črpalka ni v pogonu ali kljub temu voda kroži?
Hvala.