Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
analuka Napisal:mene pa zanima ena druga stvar, kaj se bolj splača električni 80 litrski bojler vkplapljat po potrebi, se pravi cc pol urce na dan ali imeti vkljopljenega 24/7?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://gcs.gi-zrmk.si/Svetovanje/Clanki/HladnikProsenc/PT72.htm">http://gcs.gi-zrmk.si/Svetovanje/Clanki ... c/PT72.htm</a><!-- m -->
sedaj pa nazaj na temo...
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 11
Teme: 0
Ocena:
0
Govorimo o samostojnem bojlerju,, ki ni priključen na centralno!
Karmen hvala za razlago! Ampak v tej hiši jaz točno vem za vse porabnike, in so popisovali števec vsak dan v decembru in povprečna poraba je bila 20 kwh na dan!, Kar je kar 10 preveč (glede na povprečje).
Analuka- jaz imam bojler 100 litrski na elektriko, tuširava se dva vsak dan in nisva glih šparovna s toplo vodo (sploh pa ne takrat, kadar sva oba pod tušem), in bojler je nonstop priključen, v kuhinji imava 10 litrski bojler, kuava na štrom, pralni stroj pere najmanj trikrat na teden, centralna laufa na pelete non stop pozimi, pa je račun za elektriko 55€ - 410kwh na mesec!
Tako, da ne vidim razloga, zakaj nebi bil bojler nonstop priključen.
Objave: 2451
Teme: 3
Ocena:
0
Sedaj sem se spomnila bivšega soseda, starejšega možakarja, ki je živel sam, pa je plačeval zelo visoke rečune za elektriko. Ko mu je bilo tega dovolj, se je pritožil in dobil 500 eur nazaj!!!!! Bog ti ga vedi, kako je to tega prišlo.
Ocena:
0
Možžno, da se je števcu zmešalo, pa je kar nabijal kwh! Sej jest tut v mojem primeru te možnosti ne izključujem, samo mormo to pogruntat! Če pride elektro pogledat pa računajo, če ugotovijo, da ni njihova krivda! Samo stranki to ni čist nič ušeč!
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Priklopi samo enega porabnika z znano porabo oziroma porabo meri s “potratnezem “ in jo primerjaj z odcitkom na števcu, oziroma z obrati števca če imas analognega. Ne mojem mislim da piše 120 obratov kwh oziroma nekako tako. Se pravi 2 rpm/minuto je kwh/h. Pri digitalnem pa signale na lučki stejes.
Lahko probas kar z bojlerjem ki ima najbrž 2 kw grelec, ali nekaj podobnega
Objave: 659
Teme: 7
Ocena:
3
Kolk je pa el. bojler star. Moznost nalaganja kamna okoli grelca in s tem vecja poraba.
Objave: 5764
Teme: 1
Ocena:
32
Problem električnih grelcev je ravno v tem, ker se na njih izloča vodni kamen in tega se ne da preprečit, razen rednega čiščenja. Posledica tega je neke vrste izolacija grelca in s tem posledično manjši prenos toplote na vodo, ki se ogreva in s tem večja poraba el. energije.
Čakamo, da si bo nekdo izmislil indukcijske bojlerje. Izkoristek indukcijskih kuhalnih plošč je neprimerljiv z klasičnimi.
Objave: 166
Teme: 11
Ocena:
0
elektromaster, za primerjavo 55e mam jaz cel december ogrevanje na klimo trosobno stan.razen ene sobe, kjer laufa radiator,bojler 80l, nastavljen na eco vklopljen vsak dan cc od pol do ene urce, ,indukcijska,pečica, pralni stroj in pomivalni tud tam ene 3x-5x vendar v času poceni toka, pa mam položnico 41 eu,z ogrevanjem na 23st.
Kar se pa vode tiče uporabljamo jo normalno,tud kado vode otroku po želji natočim,drgač se raje tuširamo, vendar je ne razmetavamo kot smo to počeli včasih, pa ne zard računov, ampak zarad dargocenosti same vode.
Ocena:
3
Ja je treba se kaj prebrat
Čiščenje bojlerja je izjemnega pomena za pravilno delovanja bojlerja. Pri segrevanju vode se vodni kamen izloča na grelec bojlerja in pada na dno posode bojlerja. Ko kamen doseže višino grelca, bojler svoje funkcije ne more več opravljati. Pride do pregrevanja grelca ker grelec ne more normalno oddajati toplote, lahko tudi poči. Bojler ima tri varnostne sisteme: termično varovalko, termostat in varnostni ventil. Delovanje vseh treh elementov mora biti brezhibno. Termostat skrbi za kontrolirano vklapljanje in izklapljanje grelca, varovalka v primeru pregretja grelec izklopi iz električnega omrežja, varnostni ventil pa v primeru pregretja vode v bojlerju preprečuje povišanje tlaka v posodi bojlerja, saj iz nje izpusti višek vode. Kadar kamen doseže višino grelca, termična varovalka na bojlerju grelec izklopi iz električnega omrežja. Lahko pa se zgodi, da varovalka grelca ne izklopi in električni tok teče po vodi ali celo po cevovodu. Voda se začne nekontrolirano segrevati, iz varnostnega ventila kaplja voda, iz pipe vre para, segreva se tesnilo na grelcu in se prežge.
S čiščenjem bojlerja podaljšamo življenjsko dobo bojlerja, saj iz bojlerja mehansko očistimo vodni kamen in s tem omogočimo nemoteno delovanje grelca. Izvedbe bojlerjev so dveh vrst: grelec je v vodi, grelec je v zaščitni cevi- suhi grelec in ni v kontaktu z vodo v bojlerju. V prvem primeru je potrebno čiščenje bojlerja vsaki dve leti, v drugem pa je čiščenje bojlerja potrebno izvesti na štiri leta. V obeh primerih pa je pogostost čiščenja bojlerja odvisna od uporabe bojlerja, ki je pri večji porabi tople vode večja.
Ocena:
3
Pa se tole
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/203884/page/0/fpart/1/vc/1">http://www.alter.si/tabla/showflat.php/ ... art/1/vc/1</a><!-- m -->
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Vse kar si naštel je res, vendar pa ne more biti kamen vzrok za prekomerno porabo elektrike.
O tem je namreč govor.
Ocena:
0
Ta bojler, katerega omenjam jaz je čisto nov!
Bomo še poizkušali najti potratneža!
Hvala za vse razlage o bojlerjih
Objave: 272
Teme: 1
Ocena:
0
Moje izkušnje, izvajam meritve porabe energije in kvaliteto porabe energije s merilnim instrumentom. Sem izvajal meritve na večih lokacijah, ko je bil priklopljen instrument, se je poraba ujemala na 1% natančno, kar je normalno. So pa pri vseh v času meritev padle porabe, v normalne okvire. Torej je krivda porabe samo v ljudeh. Napaka na števcu lahko nastane, predvsem pri starejših. To se imenuje prosti tek. To se ugotovi tako da se vse izklopi, najbolje FID- stikalo, števec mora stati. Je pa še ena druga manjša možnost, pri teh novih digitalnih števcih, ter poraba energije večinoma varčne žarnice, ter razsmerniki in podobno. Takrat lahko pride do določenih odstopanj. vendar je to zelo redko. Torej je največja možnost, da veliko porabite, s čim pa ugotoviti je drug problem. Tsti el. števci za 10 € so meritev tako približno na palec. Poskusite varčevati pri vsem, predvsem pralni stroj, sušilec in bojler. Poiščite druge vire Beležite porabo dnevno ob isti uri, ter poizkusite brez sušilca in podobno