Objave: 50
Teme: 15
Ocena:
0
symphony.100: barve cevi te naj ne motijo umazane so ker nismo spirali sistema , del je še starega sistem z radiatorji napolnjne z čisto vodo vendar kroženje vode je spralo umazanijo z cevi in radiatorjev na zaradi tega so cevi sive, oz. umazane
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Tukaj tudi jaz ne razumem kaj bi bilo narobe. Ampak vidim, da so v odvodu obe cevi beli, spodaj na dovodu pa obe sivi in tukaj ne more biti toliko umazanije, da bi bile barve tako očitne. A imaš mogoče celo kje štukane cevi ali kaj takega. Imaš kaj slik preden si naredil estrihe, se mogoče tam kaj vidi kako je položena cev ali se je cev stisnila pri izdelavi estriha.
Jaz imam doma INOX razdelilnik in je pri ventilih enosmerni sistem - to pomeni, da v nasprotno smer trenutno zrak ni šel, ko sem testiral sistem brez talnih cevi na tlak.
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Nekaj me bega na tej tvoji sliki .....
V spodnji vrsti naj bi bili nekakšni merilci pretoka.
Vendar pa je na sliki vidno, da je levi manj privit, kot desni.
Po tem bi se dalo sklepati, da to niso zgolj merilci, ampak regulatorji pretoka.
In če je temu tako, je na regulatorjih zmanjšan pretok.....
Zato poskusi te regulatorje obračati
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
hm ja...mogoče res...daj prekontrolriaj te merilne lončke (spodaj črni obroč direkt pod prozornim lončkom) ki ima ven jezičke..če se da tisto kaj obračat. Ker ti inbus vijakov nimaš...da se ne mogoče tam preko nastavlja pretok in je zadeva ensotavno zaprta.
Ocena:
0
hvala homer in vicent da sta si vzela čas in detaljno pogledala sliko,
ker je v prostoru ponavadi temno sploh nisem opazil da je razlika bom še to probal nastavi premaknit da vidimo mogoče je to vzrok za takoslab pretok
bom javil danes zvečer
Objave: 342
Teme: 17
Ocena:
0
Ne vem če se da premikat kaj pri teh lončkih. Sem enkrat poskušal, pa se mi zdi da so samo pritrjeni s tem, oziroma je to samo nataknjeno.
Objave: 46
Teme: 1
Ocena:
0
Zamenjaj razdelilca: dovod - odvod.
lp
Objave: 583
Teme: 68
Ocena:
6
Ja po mojem je tudi potrebno zamenjati vhod in izhod.
Če seveda imaš za eno vejo uporabljene stare cevi (sive) in za drugo nove (bele). Ker glede na sliko imaš eno vejo vezano vhod-vhod, drugo pa izhod - izhod.
Drugače pa bi jaz te cevi dol odšravfal in v eno cev spustil vodo po pipi in da vidiš kje teče ven, potem bo več jasnega. Prav tako boš videl ali imaš cevi zamašene ali je problem v razdelilcu.
Ocena:
0
@vincent :
vincent je imel prav sedaj mi talno gretje deluje, merilne lončke sem odtegnil in takoj je zrasel pretok, sedaj sme si naštimal pretok 2l/minuto pri obeh in razlike je občutna ob prostora se lepo grejeta.
hvala vam za delitev izkušenj, ki vedno prav pridejo ko kadar koli delaš
Vincent,homer imata pir v dobrem
Objave: 978
Teme: 2
Ocena:
2
Hvala Bogu da je uspelo.
Pomagaj si sam in Bog ti bo pomagal
Objave: 146
Ocena:
0
Pozdravljeni,
V novogradnji bom imel talno gretje (cca 180m2), K+P+M. Želja je narediti sistem na 1 ogrevalni krog. Skupna višina je 5,6m (tlak kleti - tlak mansarde).
Zanima me, če je kdo že delal tak sistem in katero obtočno črpalko izbrati?
Hvala za odgovore v naprej.
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
A 5/4 colska črpalka ne bi tega shendlala?
No verjetno bo velik faktor pri izbiri črpalke tudi presek in skupna dolžina cevi v estrihih.
Objave: 3158
Teme: 48
Ocena:
1
Meni Alpha 2, poganja celo bajto, cca 320 kvadratov. Imam 3 razdelilne omarice, vsak štuk svojo, iz črpalke pa zarvod na 3 veje. Na začetku mi je na auto delala samo na 5W pa sem dal potem na ročno na 45W. Letos sem dal na auto in dela kot treba, od 5 do 45W prilagaja hitrost glede na odprte veje. Zakaj in kako nimam pojma, dela pa.
Objave: 146
Ocena:
0
Imam cca 1600m cevi 16x2mm, povezava med omaricami pa 26x3mm cca 30m.