Objave: 50
Teme: 15
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Zanima me naslednje, ali mora mojster ki je napolnil talno gorevanje z vodo pred tlaki bi tudi odgovoren za to da voda normalno krozi kadar sistem deluje?
Ima kdo s tem izkušnje?
Je proti plačilo kot reklamacija in bi moral sistem odzračit?
Meni je mojster napolnil sistem sadaj pa nimam pretoka, oz ce se ne segreje veja dolzine 100m im pretok slabe 0,5litra na minuto, kratka veja 70m pa ima pretok 1l na minuto(se segreje).
Čeprav sem že probal odzračit pol ure sem pustil da je voda tekla iz vodovda v sistem pa ni bilo nič boljše. S tem sem uničil eno črpalko ker ni mogla naredit pretoka.
Hvala za odgovore.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Logično da ti mora odzračiti sistem! Saj v tem je point da ti natoči noter vodo.
Poleg tega da odzrači, ti mora vse skupaj še zagnati vsaj do te mere da se pogleda ali je vse OK in da na začetku odzrači še samo pumpo (da sploh potegne vodo in ne dela na suho).
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Predvsem pripri kratke veje (70 m) da izenačiš pretoke.
Črpalko pa na polno hitrost.
Ne vem kaj si počel, da si skuril črpalko?!
Je morda bila suha (ne odzračena)?
Odzračuj vejo po vejo, tako da na registru zapreš vse veje, razen tiste, ki jo odzračuješ.
Če je še vedno dvom, pa odklopi cev iz registra in direktno na vodovod, povratek pa v odtok.
Ocena:
0
Dal sem na vodovod in je bil pretok slabe 0,75l na minuto za 100 metrsko vejo.
medtem pa je bil za 70m 3 litre na minuto.
ko pa priklopim pumpo na MAX pa je na 100m pretok slebe 0,5 litra
70 m pa 1 liter
za kratko vejo je ok za dolgo vejo pa sem odzračeval enkat 4 ure s curkom iz vodovoda pa ni bilo nič boljše.
pumbo sem kupil ki bi vlekla vodo po veji ( to je del starega centralnega z novo centralno) in ker dobila dovolj vode iz izhoda veje se je preglrela crknila
naredil sem že vse napisano kar ste že enkrat svetovali in sedaj svetujete hvala vam
hočem le da mi pride vodovodar( sladoledar) pride to pogledat ali ne in naredit zastonj kot v garanjciji
Objave: 177
Teme: 0
Ocena:
0
tako je, tisti ki priklaplja črpalko, oz. peč,... na sistem mora sistem odzračit!
Ocena:
5
ko si odzračeval si imel posamezno vejo do konca odprto (vtok in iztok?) oz. ali imaš to tudi zdaj narejeno.
Kako imaš pa speljano s pumpo....kej jo imaš (kake moči je) ter kaj vse poganja ta pumpa.
Še to napiši..črpalko, ki je šla v maloro..si odzračil ob prvem vklopu ali ne?
Ocena:
0
Pumpa se nahaja na dohodni liniji v peč in je 65W Dunfosova pumpa.
razdelilec talenga ogrevanja je vezan, od 5/4 glave cevi (2 metra visine), ki je 1 meter nad pečjo v 1/2 cev ki se spusti pod peč, visina razdelilca je pol metra nadtlemi. Ko sem prezračeval sta bila oba ventila odprta na polno, Na to obstoječo cev na katero je priklopljeno so bili včasih priklopljeni 4 radiatorji. ( ne vem kako so greli, ker smo se letos vselili).
vedno sem prezračeval vsako vejo posebej ločeno od celotnega Centralnega sistema
Narejeno imam tako da lahko razdelilec talenga ogrevanja zaprem odvod in dovod v celoti in centralna lahko deluje normalno.
Talno ogrevanje se nahaja v kletnih prostorih kjer je peč, radiatorji pa v pritličju.
Pupma poganja 7 radiatorjev 60x 100. železnih. Ti so supertopli.
To je bila črpalka za vino s katero sem pretakal ker dosegavečjo moč kot te črpalke za vodo.
@noones :
vode nisem poiskusal zaganti v nasprotno smer, bom še to probal. (mogoče pa je lahko da ventila zaribala, v bistvu je novo pripeljano iz slovaške ali češke, cena pa kot da bi kupil nemca)
Objave: 8660
Teme: 6
Ocena:
9
Ni logike, da ti voda skozi talno ne bi tekla "na polno", saj ni "slamka" ampak konkretna cev.
Zato še enkrat:
-odklopi to zanko iz registra in priklopi nanj vodo iz vodovoda, povratek pa v odtok. Voda mora teči skoraj tako kot kadar zalivaš na vrtu.
- poskusi tudi v obratni smeri.
-če voda konkretno ne teče, potem je cev zamašena ali pri polaganju "zalomljena"
Ocena:
5
Za odzračevanje oz. filanje sistema priklopi razdelilec talnega direktno na pipo (prek šlavfa)..odpiraj posamezno vejo ter čakaj nekaj časa da porine ves zrak ven.
Tu se ni za bat glede pretoka...v kolikor še vedno ne bo polnega pretoka...imaš ali kje priprto ali je bilo nekaj narobe s polaganjem (Stisjena cev)...kar se mi zdi malo verjetno.
Ocena:
0
včeraj sem spustil vodo v nasprotno smer, in kaj se je zogdilo nič nekaj časa voda ni tekla pol pa je teklo kot po slamici, spuščal sem nekje pol ure veliko vejo nateklo je slabe 4 litre vode.Nič boljše, ko sem poiskusil če enkrat, voda sploh ni več tekla , čeprav je bilo vse odprto, ne vem ali sem jaz nor ali je razdelilec za talno gretje hin.
prav tako sem spustil krajšo vejo, pa je teklo 2x hitreje, ker je manjša veja se segreje.
No nakon cu več skozi nobeno vejo ni šla voda čeprav je bilo se odprto na max.
No poklical sem še mojstra, ki mij delal vodovod in centralno, no je sosed, tako ignoransko se je začel obnašat , kao sem i je zdel nedotakliv da ne dela napak,
špol pa sem mu povedal ko so mi v v kleti iz stropa popdali vsi dibli s šraufi ki držijo cevi za vodovod, pol se je začelo veliko razpravljanje
sem mislil človek je poštenjak, da bo prišel popravil in naredil pol pa se moraš dol skregat da pride, pa sosed ti je, pa ne to da ti en termostatski ventil proda za 27€ brez dvv trgovini pa pride 15 brez DVV( ker me trgovec pozna mi ne racuna DDV).
Ocena:
0
kako dolgo ponavadi vi odzračujete sistem?
Menio vodovodar pravi da je pupa potisnila zrak v talno gretje, pri polnem sistemu vode, to meni ni logično, ker tudi pumpa ni tako močna da bi to naredila in niti ni velika pretoka pumpe
@noones
Ko si prezrečeval krajšo vejo ki ni prepuščela vode, kako dolgo si potreboval da si spravil iz nje ves zrak, in kaj je bil vzrok da se je to zgodilo?