Objave: 1477
Teme: 9
Ocena:
1
Držiš s prstom dalj časa na izbran "meter" in se ti pojavi meni za editiranje - tam lahko popravljaš tisto glajenje grafa in vse ostalo kot če dodajaš nov števec.
Objave: 211
Teme: 8
Ocena:
0
Mene pa zanima kako linkate slike na forum. Namreč jaz vedno sliko najprej uploadam na shrani.si in potem tam dobim "IMG" link, če poskusim sharat iz npr. Drive-a,se na forumu vidi samo bližnjica (url). Se pravi kako npr. iz Photobucketa ali Google Drive-a linkati sliko screenshota direktno na forum. Drugo, pa me zanima kako določite velikost slike sreenshota, ali je avtomatsko preko linkanja, ali vsaki sliki sprememnite resolucijo?
hvala za odgovore, ker mi gre na živce vsakič screenshot prenašat na shrani si, pa potem linke lepit, nato pa še preverjat velikost nalinkane slike, ki jo je če je prevelika potrebno še pomanjšati...
lp
Objave: 5372
Teme: 32
Ocena:
0
Sprobaj Flickr.
Pametni fon omogoča direkten upload, Flickr pa daje na voljo več resolucij. Jaz vedno popokam medium.
No pain, no gain.
Objave: 1077
Teme: 15
Ocena:
0
Tudi jaz slike dodajam kot ti, preko shrani.si, le da sliko prej pomanjšam z programom [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")obviousideaunichr("46")com/windows-software/light-image-resizer/]Light image resizer[/url] .
Potreben je le desni klik miške na sliko, klik na Light image resizer, izberš resolucijo in to je to.
Možno, da obstaja še lažji oz hitrejši način.
Edit:
Aha, je Bergi že napisal
Objave: 1804
Teme: 21
Ocena:
0
A maš kakšen program ki določi npr 256kb da resajzaš iz 5mb recimo?
Ocena:
0
Pri meni:
Imam račun na Flickru. Je brezplačen do 200 fotk, potem ti za vsako naslednjo skrije tazadnjo. Skrije, ne zbriše. Jaz zakupujen licenco vsako leto, ker je drobiž za tisto, kar ti nudi, poleg tega se občasno ukvarjam s fotografijo.
Torej, na telefon naložim Flickr app, kar pomeni, da mi bo tudi pri vsaki sliki na razpolago za upload.
Naredim screenshot ob katerem se mi takoj ponudi opcija share. Izberem Flickr, potrdim in fotka je že na serverju. Ko že omenjam server, svoje pomembne fotke shranjujem samo še na netu, po tem, ko nam je odpizdilo disk in jih je šlo 10.000 po gobe.
Ok, grem preko weba na Flickr, v svoj photostream, desno kliknem na pravkar uploadano fotko, izberem resolucijo, fotka se odpre v tej resoluciji, torej lahko takoj preverim, če mi sede. Če je izbrana prava, sam za ta forum vedno uporabim medium 500,kar pomeni 300x500 in je zame genau.
Zdaj samo še kopiram mesto slike in na forumu preko IMG knofa zadegam med narekovaje linkažo fotke.
Vse skupaj je hitreje, kot ste prebrali ta tekst. Razen, če je povezava slaba.
Ves ta post s pobiranjem fotke iz Flickr serverja in copy pastanje opravljeno preko mobilca.
[img]httpunichr("58")//farm9unichr("46")staticflickrunichr("46")com/8348/8260627295_af17aeae87unichr("46")jpg[/img]
Opazil napako pri mobilnem postanju shranjenega linka.......
No pain, no gain.
Ocena:
0
Ravnokar sprobavam zadevo, le da jaz na mobilcu dostopam do photostreama preko weba, preko opere, ne appja. Pa še tu hoče hecati z linkažo.
Samo da sprobam.
No pain, no gain.
Ocena:
0
[img]httpunichr("58")//farm4unichr("46")staticflickrunichr("46")com/3340/3619990322_5f26918731unichr("46")jpg[/img]
Ok, na mobilcu deluje preko opere, grem probati še preko appja.
Na mobilcu ni "desnega" miškinega knofa, zato odpreš fotko v željeni resoluciji in enostavno kopiraš link strani.
Lažem....
fotko odpreš na željeno resolucijo, potem pa zadržiš prst na fotki, odpre se meni, izbereš Open image, tu ti jo potem odpre s pravim linkom, katerega kopiraš v forum.
Grem še app ščekirat.
No pain, no gain.