Objave: 151
Teme: 29
Ocena:
0
Zgrešena postavitev TV-ja zaradi odseva :9
Objave: 1748
Teme: 14
Ocena:
1
Daš dol žaluzije pa je problem rešen.
Objave: 438
Teme: 0
Ocena:
0
Pri ogledu tlorisa mi je dalo misliti sledeče:
1. Veliko postelj pa le 2 wc-ja - za več kot 4 prebivalce bi jih lahko bilo več
2. Kam vodijo vrata iz kuhinje - upam da v špajzo
3. Kakšen je način ogrevanja (ni prostora za radiatorje pod okni)
4. V kopalnici bi predlagala dva umivalnika, po potrebi morda razširiti kopalnico še za nekaj cm na račun garderobe v nadstropju (verjetno je namenjena predvsem shranjevanju oblačil, morda še metle in sesalca, kovčki), tako da je dovolj vmesni prehod 1m pa še 60 cm na vsako stran za standardno globino "globoke" omare.
5. Stopnišče ni ravno udobno (zavite stopnice brez podesta, sploh za prenašanje večjih predmetov - stanovanjska oprema, večji kovček ko se pakiraš na dopust, pokvarjen pralni stroj - ta bi bil sploh po moje bolj praktičen v pritličju) so pa res take najmanj prostorsko potratne.
Sicer pa nimam posebnih pripomb, najbrž tudi ne bo toliko prebivalcev kot je v tipskem načrtu. Zunanji videz objekta je videti ok.
Pred dokončno izbiro pa si zamislite svoje življenje v hiši, koliko je že otrok in koliko jih še načrtujete, če je morda kasneje predvidena delitev hiše na dve manjši stanovanjski enoti (drugačna zasnova stopnišča in možnost ureditve kuhinje v mansardi - voda, odtoki, plin) ali potrebujete prostor za starejšo osebo (toplo priporočam pritličje) kako veliko kuhinjo potrebujete, kakšne so želje in možnosti glede kopalnic, kje boste sušili perilo v deževnih in mrzlih dneh (iz načrta bi sklepala na sušilni stroj ali stojala v dnevno-jedilnem prostoru) ... morda boste potrebovali tudi garažo, nekaj prostora za kolesa in kosilnico.
Objave: 84
Teme: 7
Ocena:
0
Verjetno je prvi načrt za to hišo (no ne čisto poppolnoma isti) z manjšimi modifikacijami Ingre bil naš.
Po dveh letih bivanja nismo opazili kakšnih večjih kiksov, pšozorni morate biti samo na vrisane elemente opreme in dejanske možnosti. Predvsem zaradi kopalnic in inštalacij. Npr. pod poševnino v mansardni kopalnici je malo težko spraviti tako kad in jo še udobno uporabljati.
Sobo v pritličju uporabljamo za kabinet, zgoraj smo pa polno zasedeni.
Mi imamo drugače rešen vetrolov, ker imamo klet, dodatnega prostora za kurilnico ne potrebujemo. Na ta račun imamo v pritličju malo večjo kopalnico. P anismo jo delali iz Ytongom ampak z ciglom.
Mi kar uživamo v njej.
LP
Pepš
Objave: 10
Teme: 1
Ocena:
0
Pepš
lahko prosim dobim kakšno dodatno informacijo glede vaših rešitev? Imate klet izkoriščeno kot garažo? Zakaj ste se odločili za opeko in ne ytong? So vam projekt dejansko naredili v Ingri?
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
Zivjo.
Tudi jaz se zanimam za tino - ytong, vendar varianto s kletjo, ker parcela ni ravna ampak je v polozna,poleg tega bi pa tudi imel v kleti pec na drva in/ali pelete.no,pa verjetno tudi garazo.
@Peps, tudi mene zanima to,kar te sprasuje @paskvale? Kako imate pa razporejene prostore v kleti?
@paskvale,kaj je bila prva stvar,ki si jo naredil,ko si se lotil pridobivanja gradbenega nacrta?je bila to lokacijska informacija na obcini?mogoce posnetek terena geodetov?
Lp,k.
Ocena:
0
Zdravo,
mi imamo celotno hišo podkleteno, s tem, da je vse, razen enega vogala zasuto. Na tem vogalu imamo vhod v klet.
Razporeditev je podobna kot zgoraj, s tem, da je pod kopalnico in vertolovom kurilnica. Stopnice so speljane kot spodnji podaljšek obstoječih, s tem, da so na hodniku v pritličju vrata, ki ločujejo stopnice za klet. Pod kuhinjo in delom med kuhinjo in jedilnico je klet (shramba z aozimnico, all in one prostor), to je prostor brez oken, popolnoma vkopan v zemljo, pod jedilnico je pralnica, sušilnica, pod dnevno sobo je klubski prostor, pod kabinetom je kolesarnica, ker je tam vhod v klet. Garaže v kleti tzaradi konfiguracije terena nismo mogli realizirati.
Kurilnica je pod vetrolovom in WC jem. V kurilnici imamo peč na pelete ion skladišče peletov, pa še za mojo kramo in priročno delavnico ostane prostor.
Projekt so nam dejansko naredili v Ingri, kar se tiče garaže sem napisal zgoraj, lahko bi bila, vendar bi izgubil kolesarnico in klubski prostor. Vse je odvisno, kakšno konfiguracijo terena imaš ina kako ti hiša šade na parcelo glede dovoza.
Ocena:
0
zidal_bi: Najprej sem pridobil lokacijsko informacijo da sem dejansko izvedel kaj in kako glede smeri slemena, dovoljenih frčad, števila etaž itd, nato geodetski načrt. Šele ko imaš oba papirja se lahko z arhitekturnim birojem resno pogovarjaš o izbiri hiše.
Ta teden sem bil na obisku pri Ingri za Tino s kletjo, brez garaže ker mi lega parcele ne dopušča garaže, poleg tega pa rabim kletni prostor med drugim za bivalno enoto. Delno bi bila vkopana le ena stena.
pepš: Hvala za odgovore! Oprosti vendar zakaj navadna opeka in ne ytong? Rad bi izvedel čimveč informacij ker ne bi rad naredil kakšnih preuranjenih korakov. Pa še mogoče eno nesramno vprašanje: bi bilo možno od zunaj videti vašo hišo? Beseda ni konj - vprašam lahko kaj me stane?!
Ocena:
0
Zakaj smo se takrat odločili za opeko. Meni je opeka (poroterm)kot material najbolj sedla.
Kar se tiče ogleda, daj na ZS, pa se dogovoriva naprej.
Objave: 12
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljen Pepš
Imam eno vprašanje. Tudi jaz imam hišo Tino. Streha podeskana in pokrita s paropropustno folijo. Zanima me za katero kritino si se odločil in zakaj? Cena?
Hvala ti
Objave: 91
Teme: 2
Ocena:
0
Evo še en lastnik....
Jaz sem vzel Creaton Balance. Vzel sem ga zaradi dobrih izkušenj prijatelja in razmerja cene in kvalitete.
Ocena:
0
@jakobjan:
Zdravo,
vzel sem eno nemško kritino proizvajalca molier, predvsem zaradi cene in (vsaj obljubljene) kvalitiete. Kritina je Rubin 11V, je pa to sintrana engobirana opečnata kritina, na predhodno podeskano in pokrito s folijo.
LP
Ocena:
0
pepš hvala za odgovore
jakobjan in hafnerb imata tudi vidva zidano Tino klasično ali je kdo uporabil ytong?
Zanima me kako ste vsi skupaj zadovoljni z izbiro. Že nekaj časa se ubadam z vprašanjem ali začetno višjega vložka v ytong napram klasiki ne nadoknadiš kasneje pri raznih ometih in drugih zadevah? Ima kdo od vas lastnikov kakšne izračune ytong proti opeki na m2 z vsemi možnimi zaključnimi sloji?
Pa še nekaj ali je možno dobiti (lahko tudi na zs ali mail) kakšno fotografijo vaših Tin, ker bi poleg narisanih rad videl kako zgledajo pravi izdelki umeščeni v okolje?