PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Berreta peč, kako zvišati pritisk vode v napeljavi

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preveri obtočno črpalko, se zgodi da črpalki , ko čez poletje ne dela blokira rotor. Na črpalkah je običajno čep, ki se ga odvije, in potem se lahko rotor obrne z izvijačem .
nalo sicer curlja voda, če je pred in za črpalko ventil, priporočam, da se ga pred to operacijo začasno zapre.
Pozdravljen
Narejeno pred kakim mesecem in ponovno včeraj zvečer. Črpalka se vrti, vendar ko sem jo prestavil na najnižjo hitrost- pri odvitem odzračevalnem vijaku se je ustavila? Ali se bi morala vrteti?
Doma imam 4 črpalke ki pa povzročijo v primerjavi z to na plinski peči kar dosti več hrupa -ko so v najvišji hitrosti. Beri dosti več pretoka vode.
Razmišljam ,da bi razdrl črpalko in pogledal kaj je z ležaji. Mogoče še kakšen predlog?
L.p. JOHHAN
Še ena , morda brez veze, ili imaš paralelno s črpalko "bypas" ?? ali je na njem ventil odprt, in bi v tem primeru voda krožila le okloli črpalke ne pa skozi radiatorje.
Pozdravljen
Ne vem kaj si mislil z by-passom ?
V mojem primeru je ventil ki služi za prekrmiljenje vode ali:
-direktno v ogrevanje
-v toplotni izmenjevalec SV IN ogrevanje
L.p. JOHHAN
Razplet !
Po temeljitem pregledu zatečenega stanja, v trajanju 18let sem ugotovil da je mojster pri priklopu peči zamenjal dvižni in povratni vod- od tod nepopolno gretje radiatorjev. Da pa se je napaka prikrila je bila črpalka od same montaže na max. moči. Po 18 letih je črpalka toliko omagala, da je pretok konkretno upadel in rezultat -ne greje.
Zadeva je sanirana, in ogrevanje sedaj deluje na drugi stopnji črpalke, brez težav.
Skratka Tašča zadovoljna boljša polovica tudi - neprecenljivo! Big Grin
L.p. JOHHAN
Zanimivo,
Tega ne zložiš na daljavo, če ne potipaš malo cevi in radiatorjev. :-) Vsake neumnosti se človek ne le uspe domisliti, in predlagati kaj preveriti. Konec dober vse dobro.
1 2
Iskanje po temi