Torej, prešaltali smo iz kurilca na plin

.
Zaradi dotrajane peči na plin, smo pričeli v družini razmišljati o plinskem ogrevanju. Petrol nam je že pred nekaj leti pripeljal zemeljski plin "na fasado". Prvi kontakti in iskanje informacij, so bili "sproščujoči". Vodila me je želja po kvaliteti in priznani proizvajalec - prodajalec mi je omeni ceno cca 2.000,00 € za peč + montaža, izdelava projekta, priklop, dimnikar,... Poslal mi je pooblaščenega monterja, ki je ob prihodu in ogledu postavil ceno za peč + montažo (ocena je bila 15 m od priklopa) min 3.500 - 3.800 €. Projekt cca 200 €, + dodatno še priklop in dimnikarski atest. Ponudbe mi ni niti poslal, ker sem ga povprašal o Petrolovi ponudbi. Ugotovil je zelo hitro, da nisem "solčavske" pasme (mislim ovce :mrgreen: )
No, enkrat sem tudi jaz profitiral s tem forumom. Tukaj sem pravi čas zasledil reklamo za Petrol paket. Poklical sem in vse se je začelo bliskovito odvijat. V nekaj dneh je prišel pooblaščeni monter BIODOMA 27, opravil izmere za projekt, poslana je bila pogodba z možnostjo ugodnega obročnega plačevanja in po podpisu je že izvajalec skoordiniral dan pričetka montaže. V ponedeljek sta prišla dva od BIODOMA z zamudo dobre ure zaradi prometne nesreče in zastoja na Sloveniki. Preden sem rekel keks, sta tako uigrano pričela izvajat montažo, da sem samo debelo gledal. Kletnega razvoda je bilo čez 20 m z mnogimi izogibanji. Izvedba estetsko 100 % in nemoteča. Mimogrede sta popravila še nekaj napak na razvodu, samoinciativno omogočila tudi gretje sanitarne vode preko peči, ... Ni, da ni. Sicer pa se je njun odnos do dela pokazal že z "tapeciranjem" tal s kartoni, da ni bilo nobene možnosti poškodb. Prvi dan sta delala do 21 ure, naslednje jutro sta prišla ob 8h, ker sta morala še v nabavo materiala za dodatna dela. Ob 11h je peč veselo delala. Dodatno plačilo od Petrolovega paketa je 13 m inštalacije x 16 €, dimnikar 85 €. Skratka, daleč najcenejša in najugodnejša varianta od meni znanih, s takima vrhunskima monterjema pa tudi najhitrejša in najkvalitetnejša.
Tak se dela in s takim načinom poslovanja se ni bati prihodnosti 8) .
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->