PodSvojoStreho.net Nepremičnine Nakup, prodaja in pravna vprašanja Prijava soseda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Zanima me, komu (kateremu organu) lahko prijavim soseda. Že drugič v letu dni imam na stropu v kopalnici moker madež. Zamaka mi torej iz njegove kopalnice. Prvič smo se pregovarjali približno pol leta, da se je stvar "popravila". Sedaj pa se je ponovilo. S sosedom se žal ne morem dogovoriti, saj ni z njegove strani nikakršne odzivnosti. Prijava upravniku pa tudi ne pride v poštev, saj sem to poskušala že prvič, pa je naša upravnica žal preveč nesposobna in se nanjo ne morem zanesti.

Lep pozdrav.
pokličeš svojo zavarovalnico Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Sposobnost vaše upravnice ne more biti v nikakršni povezavi z napako, ki jo omenjaš. Upravnik ne sme posegati v medsosedska razmerja in zasebno etažno lastnino . Razen v primeru, da je nepravilnost v zasebnem prostoru vzrok za poškodovanje etažne lastnine v skupni lasti. Kar pa strop med teboj in sosedom zagotovo ni.
Stvar upravnika bi zadeva postala, če bi od tvojega soseda naprimer začelo zamakati na, v, ali po fasadi.

Za primer, ki ga navajaš, imate EL vse postopke in ravnanja (no ja, bi morali imeti) s tem v zvezi opisane in določene s Pogodbo o medsebojnih razmerjih.

Za odpravo nepravilnosti se boš morala torej potruditi sama. Vse možnosti, od najmilejše, pa do sodne pa imaš zapisane v omenjeni pogodbi.

Želim ti, da s sosedom kljub njegovi neodzivnosti vseeno najdeta skupni jezik. Pojdi k njemu na pogovor oborožena z omenjeno pogodbo, ali izvlečki, ki govore o pravicah in dolžnostih etažnih lastnikov.
Iskanje po temi