Objave: 38
Teme: 26
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Kaj se lahko zgodi, če stranka ponudi blago brez računa, razen tega, da mene manj stane? Ali kdo preverja račune za dokumentacijo in kasneje npr. za opeko? Sprašujem za primer gradnje hiše v lastni režiji.
Hvala in lep pozdrav,
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Meni je projektant omenil, da bi naj DURS delal stihprobe po lastnorezijskih gradbiscih glede racunov za material/storitve. Tega sicer nisem ne prej, niti kasneje ugotovil in ne vem kako zgleda v praksi ce nas doleti kontrola.
Objave: 251
Teme: 79
Ocena:
1
Sam sicer imam čisto vse račune, ampak, če bi se kje dogovarjal za brez, bi želel imeti vsaj za polovico materiala računov.
Kaj če pa res pride kak inšpektor, nekaj mu verjetno moreš imet za pokazat ( ugibam).
lp
Objave: 111
Teme: 1
Ocena:
0
Ne vem,pa če račun zgubiš in recimo kao pozabiš kje si kupil robo.
Objave: 326
Teme: 28
Ocena:
1
Pri nas se dela več ali manj vse brez računa, les,tesarji, zidarija.... Do sedaj še je vsak majster ki je prišel na objekt (s.p., d.o.o.) na koncu vprašal: z ali brez računa?
Komu na čast bi recimo za les za ostrešje plačeval 20% DDV-ja prascem v LJ? Shandlam pri prodajalcu še malo nižjo ceno in prišparam cca. 25-30%, vesel on, vesel jaz.
Vsak majster se plača po opravljenem delu, predplačila ni, do sedaj še nobenega problema. V kolikor pa se prikota naokoli bilokaki inšpektor, pa se bo odkotal 3x hitreje kot je prišel.
Objave: 326
Teme: 28
Ocena:
1
Je že prišel, spil špricer in odšel.
Objave: 7354
Teme: 20
Ocena:
4
Ok, bom tukaj vprasal, ker nisem nasel ustreznejse teme:
Material bil narocen, placan po predracunu in korektno dostavljen (komunikacija je zaradi oddaljenosti potekala le po telefonu/emailu).
Sedaj pa motovilijo z izdajo racuna. Od dobave je ze > mesec dni, vmes sem ze pozval za racun.
Kaksen je zakonski rok za izdajo racuna? Mora biti izdan takoj ob dobavi?
Objave: 41
Teme: 5
Ocena:
0
Prijatelju je davčna preverjal račune, za nekatere storitve jih ni imel...zadeva se je rešila tako da tiste storitve so bile poročno darilo.
Skratka ja v grobem se previrja...če te je kdo prijavil.
Jaz sem delal hišico vse v lastni režiji brez prijavit gradbišča in sem sproti kupoval material, tako da večjih računov in pogodb nimam imam pa račune gradbenih trgovin nametanih v petih škatelah od čevljev za tri leta gradnje za cca50 K€....verjetno bi jih na davčni kar nekaj let ravnali in kontrolirali...
Če ti dobavitel noče dati računa...ob dostavi upam da si prejel vsaj dostavnico oz. potni nalog, razdajnico, razhodni list...nek papir s količino blaga oz potrdilo o plačilu predračuna zadostuje.
Objave: 1806
Teme: 60
Ocena:
1
Glej: če te je strah zarad cegla, objavi na bolhi oglas za prodasjo kamiona ali dveh cegla in priloži eno predplačniško številko. Oglas sprintaj, številko izklopi. Če kdo pride, rečeš da si kupil po oglasu, predložiš print oglasa in številko izklopljenega telefona - pol naj ga pa iščejo.
Kolkr pa sam vem, prek oglasov ni prepovedano kupovat.
Da pa res kdo preverja, pa tudi še nisem slišal. Kaj - cegel je oča kupil že pred 30 leti, pa ni zidal - sem pa jaz.