Objave: 26
Teme: 12
Ocena:
0
Živjo!
Da pripeljem vodovod na parcelo, moram narediti podboj pod strugo potoka (cca. 5 m). ARSO bi soglasje načeloma dal. Zanima me, če kdo ve, kako se to naredi, kakšni so stroški, primerni izvajalci ...
Tomaž
Objave: 690
Teme: 58
Ocena:
2
Vilkograd.
Pokliči pa ti bodo poedal. Imajo pa raketo.
LP
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
Če ni kamnit teren se podboj naredi tudi z bagrom ICB z kladivom , nabaviš debelostensko jekleno cev in ti jo zabije skoz.
Ocena:
0
Hvala vsem za napotke. Sem preveril tudi pri izvajalcu in je sam podboj cca. 300 - 500 EUR. Sem mislil, da to pride več.
Objave: 671
Teme: 98
Ocena:
1
Nimaš pa variante, da ti s kombinirko prekoplje, pa nazaj zasuje?
Ocena:
0
Ja, so mi na komunali menda nekaj podobnega rekli, da dajo cev v prekopan potok in jo potem zasujejo. Si pa sicer ne predstavljam, kako to naredijo, ker niti ni tako nedolžen tok v potoku.
Objave: 393
Teme: 35
Ocena:
0
Najprej nasujejo pregrado na polovici struge - skopljejo, vstavijo cev in zasujejo prvo polovico nato ponovijo z drugo polovico.
Ocena:
0
Mojster, hvala. Mi zna kdo, da bom imel približno sliko, povedati, koliko me bo prišlo POLEG prekopa potoka dodatnih cca. 180 metrov vodovoda do prvega soseda - ta del gre samo po kmetijskih parcelah?
Objave: 1407
Teme: 54
Ocena:
2
V rdeči flex zaščitni cevi je notri žiča, ki služi zato, da se zadeve lažje potegnejo čez cev in to v praksi deluje, preverjeno.
Objave: 788
Teme: 9
Ocena:
0
je pa dobro alkatenko prej malo razvit in počakat da se poravna.
Mi smo jo direktno not dajali iz koluta, pa nam je rebrasto cev kar dobro krivilo; smo pa najprej alkatenko v cev dali, nato pa vse skupaj v jarek.
Objave: 1357
Teme: 17
Ocena:
0
če bi jaz delal doma pri nas bi me vse skupaj stalo za 180 m položene cevi alkaten 1 cola, 5oo eur. Cev je 1 eur + ddv seveda lahko se dobijo tudi brez na m, bager 3 ure izkop in 3 ure zasip če ni kamnit teren +moje delo. Cev direktno v zemlji obsuta z zemljo brez skal, nato zasuje bager .Cevi pa bi rajši dal 10 bar in ne 6 bar, ker ni taka razlika v ceni.
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Zato sem napisal katera je najcenejša opcija. Je pa vse odvisno tudi od tega ali se cev daje v zaščitno cev, ali se jo obsipava, kakšna je zaščitna cev in seveda kakšna je alkatenka. Plus vse ostalo.
Alkatenka se predhodno uvlači v zaščitno cev in nato vse skupaj položi v zemljo. V zaščitni cevi je sicer žica in v večini primerov zadostuje, se pa rada strga če se uvlači kakšno večjo alkatenko na preveliki razdalji v kakšno manjšo zaščitno cev.
Kolut zaščitne cevi je dolg 50 m, po potrebi se ga lahko pokrajša in se ga na alkatenko povleče pač v večih kosih, stike se pa dobro oblepi z močnim izolirnim trakom.