PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Komunalni prispevek za nadomestno gradnjo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prebral sem že, da se plača samo razliko v neto kvadraturi, vendar me zanima od kje občina dobi podatek o neto kvadraturi 150let starega objekta. Mi bi gradili v enakih gabaritih, kot je obstoječa zgradba, ki jo bomo rušili. Ta zgradba ima pritličje, nadstropje in na eni tretjini tlorisa mansardo. Nova zgradba bi imela prav tako, vendar bi prišla malenkost večja kvadratura na račun debeline zidu, a to me ne skrbi. Pred nedavnim smo želeli urediti mejo, ker so dva vogala hiše, po meritvi geodeta, segala ven iz parcele na cesto. To je potem geodetsko podjetje z občino in nami uredilo poravnavo. Ta odločba je šla v zemljiški kataster. Problem nastane, ker je v tej odločbi napisana tudi neto kvadratura objekta, ki pa je za cca 34m2 manjša od dejanske. Ni bila upoštevana mansarda. Objekt stoji in uporabna mansarda tudi. Ali občina upošteva za obstoječo neto kvadraturo tisto, ki jo projektant nariše in izračuna obstoječe stanje, ali se bo sklicevala na omenjeno odločbo.
Kaj mi svetujete. Naj pred rušitvijo uredim nepravilnost v zemljiškem katastru, ali to nima smisla.
Poglej kako se odmeri komunalni prispevek v tvoji občini. Mene je prišel skoraj 14 tisoč EUR (900m parcela, 210 hiša), od tega je bilo na račun NTP hiše dobrih 2 tisoč EUR, ostalo na račun parcele. Če je razlika ki jo dobiš pri izračunu KP (pravo stanje - dejansko vrisano) manjša kot boš imel stroškov s tem se ti po moje ne splača.
dobi iz podatkov geodetske uprave;

pred oddajo ste geodetu podpisali, da ste seznanjeni z vsebino elaborata in da se strinjate z njo

če zadeva še ni pravnomočna, lahko od geodeta zahtevate popravo elaborata (ne bo vesel), če je pravnomočna, se lahko podatki spremenijo z novim, sicer veliko manj obsežnim elaboratom sprememb;
preverite razliko v znesku KP na račun napačne površine in ali se vam splača spreminjati podatke za to stavbo na dejansko stanje (znesek izdelave elaborata)
Iskanje po temi