Pozdravljeni zopet z moje strani! Evo nekaj mrzlejših dni je za mano in sem malo stestiral svojo mašinco TČ ZV 9 EVT, sedaj ogrevam cca. 120m2 z mansardo, DVA PROSTORA ŠE NEOGREVANA, (skupaj bo cca. 150m2 ogrevalne) pa da Vas malo seznanim in prosim za Vaša mnenja. Ta vikend, ko so se temperature gibale okrog 0*, sem imel nastvljeno vremensko regulacijo 24 ur, sobni termostat pa sem nastavil višje, tako, da je dejansko bilo ogrevanje izključno po nastavljenih parametrih vremenske. Naj omenim, da sem nastavil v petek zvečer in dejansko opazil, da je v nedeljo popopldan bilo v hiši prevroče, odčitki moji:
pri 0,2* zunaj ogrevanje na 40,9 v hiši 23,5*, krivulja nastavljena na 58*c, KOREKCIJA KRIVULJE H/T - NA SREDINI! - nastavitev serviserja TT. V hiši je prevroče, zato prosim za mnenja, kaj svetujete, sedaj sem namreč poskusil s korekcijo z H/T za dve v levo in zmanjšal ogrevanje na 38,9, pa še sobni termostat zopet nastavil na 22*,(na radiatorjih so term. ventili, kaj pravite iz izkušenj?
Bi bilo boljše zmanjšati zgornjo krivuljo???
Pa še to me zanima, zakaj gre TČ v odtaljevanje mislim, da najmanj dvakrat čez dan, vsak tako sem opazil, ko sem bil v bližini, je to vredu, že pri teh temperaturah zunaj, na podlagi česa zazna odtaljevanje in kako ga izvaja oz. je verjetno že serijsko nastavljeno v servisnih nastavitvah zaradi varnosti, ke na zaslonu piše (odtaljevanje 120s)
Prosim za odgovore in Vaše izkušnje ta vikend oz. nastavitve, imate tudi sedaj nastavitev vremenske regulacije 24 ur, krivulja in počutje???
Hvala za debato že v naprej

)
lp,