Objave: 50
Teme: 15
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Podjetje, ki se ukvarja z elektriko mi je priklop za steklokeramične plošče napeljalo 2X1,5 kabel. Seveda, ko smo zakitali stene pobarvali,nemastili kuhinjo in hoteli priklopi steklokeramično se mi je porajalo vprašanj, ali bodo te žice prenesle tako velike napore?
steklokeramična z vsemi vklopljenimi greli porabi do 7KW.
Pečico so potegnili žice 2,5 ali je topremalo, res da je da porabi do 3KW.
Ker nisem strokovnjak bi se obrnil na vas.
Lepo pozdrav.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
neja bo gut. Sicer pa bi morali to vedeti da imajo te platenšpilerji priključne moči 7.5 kW.
In nimaš kaj iskat tam s 1,5 kvadratom. Jaz imam za ta hec pripeljane tri faze s 2.5 kvadrata.
Sodelavec, ki je imel omejeno izbiro (nova plata pa stara hiša) je vlekel 4 mm2 ter vse priklopil an eno fazo.
Objave: 540
Teme: 51
Ocena:
0
Če so res tako naredili potem so urnik zajebal poglej malo okrog da ni kakšna doza zametana, za steklokeramiko ali indukcijo rabiš obvezno 4x2,5 na svojih varovalkah na 1,5 lahko priklopiš kvečjemu plinsko ploščo.
Ocena:
0
ne ni doz, vse je direktno speljano iz omarice
in ta 2x 1,5mm je speljana na svojo varovalnko 15A ( bom še pogledal in javil)
jaz imam samo eno fazo v hiši, pa elektrika je zelo slaba, tako da mi recimo sesalnik 1800W (5 let star Electrolux) dela 10 minut in sepregreje mašina ga morm izklopt da se ohladi in pol lahko dela dalje, to se mi prejšnjem stanovanju nikoli ni zgodilo.
električni grelec 2500W sploh ne more delat spolno paro, je vroč, dase ga lahko držiš) paje narejen na full,in ko smo bili v stanovanjnu sega nisi mogel prijeti ko je delal na full.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
a ti to resno?
ja in kako si zdaj rpedstavljaš da boš kuhal na dveh platah s po 2 kw moči?
ali pošteno porihtaj elektriko (vključno s tem kablom) ali pa si omisli plin..verjetno so ti oni rpedvideli d ati bo teh 1.5 kvadrata metalo iskro.
Ocena:
0
malo prej sem klical na pa so rekli da imam 1X20A varovlanko inda bo to treba spremenit, če hočem da bo vsedelalo normlano
spet pridejo oderuhi na delo z državno požrešnega podjetja
koliko pa kaj stane da ti eletro izmeri in da nove varovlake?
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
Kaj če bi ti kakega korektnega (in konkretnega) štromarja povabil na pivo k sebi?
Ker, imam občutek .... da se ti ne........... najbolj!
Pa brez zamere!
(p.s. Ne pomaga ti "50A" (glavna!) varovalka, če je bit problema v premajhnem preseku vodnika, kot si primarno izpostavil)
Srečno.
Ocena:
0
ja presek razumem in razumem težavo z steklokeramično,
pa tudi klical sem kosca, to je firma ki mi je to delal, paseni odzval,
imel sem kolega ki je stromar pa sva gornji stuk v nulo zrihatala
tu pa je punca imela neko kompenzacijo in pol želela izkoristit, pa sem koncu ugotovil da sva midva s kolegom gori naredla 1000% boljše kot pa ta firma, vseje bilo narejeno v nulo
Objave: 90
Teme: 12
Ocena:
0
Malo nerazumljivo pišeš ampak se da prebrati recimo. Stvar je taka da pozabi na uporabo steklokeramike če ne boš konkretno obnovil inštalacije in dal zahtevek za 35A glavno varovalko (pa še to boš kuhal na max 2 ploščah naenkrat + kak bojler in par manjših porabnikov)
Koliko žic so ti potegnili za pečico?
Objave: 2816
Teme: 78
Ocena:
1
V prejšnjem stanovanju sem imel na 2 x 1,5 vse 4 plate in pečico. Tavžntkrat je delalo vse skupaj tako, da je metalo omejevalnik moči na elektroomarici ven. Ter vsake 3 tedne 25A varovalko, ki je bila vrela še pol ure po tistem ,ko sem vedno ob nedeljah iskal drugo in jo menjal. V novi bajti pa ima pečica vse tri faze po 2,5 in štedilnik vse tri faze. Se je električar kar zgrozil,ko sem mu pravil, kaj vse sem gonil na eni varovalki in drotu od 1,5.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
se dobro da je bila samo varovalka vrela. Marsikomu v takem primeru kar hisa pogori.
Objave: 2374
Teme: 64
Ocena:
0
a lahko vsaj en primer, pa točno iz tega razloga?
namreč; požar...štrom.....že,že...vendar......................ne pride do tega preprosto!
Ko človek gleda, vidi...te prastare inštalacije po starih bajturinah, hlevih, gospodarskih poslopjih....večlet odprte doze, spoji, sponke "nikakršne"....presek vodnikov problematičen.......cele etaže na eni varovalki ipd..... bi moralo vse to že davno pogoreti....pa?
Ocena:
0
tako je 2 žici 3X1,5 sta speljani vsaka na svojo varovalko. Priključna moč - glavna varovalka je 20A.
Včeraj sem priklopil steklokeramično ploščo in da sem dal steklo keramično ploščo na MAX ( manjsi cilinder 1KW) in sem lahko držal 10 cm nad gorečo ploščo roko in se plošča sploh ni segerala na delovno temepratro, in ta tej plošči nikoli ne bi zavrela voda.
Plošča je gorela 5 minut
Imam še vprašanje če imam glavno varovalko 20A se pravi če priklopim 1Kw (plošča najmnjaša)bi moralo delat brez problema?
Je pa res da imam zadnji priključek na liniji, oz sem zadnji odjemalec, mogoče to vpliva na kvaliteto elektrike, toka?
Danes bom še najverjetje naredil meritve davidim kako napetost dobivam in kakšne je tok do steklokeramične plošče kr je res za popizdit še čaja si ne moreš skuhat.