20.10.2012 ob 22:18
Seveda. Ko je kontroler v funkciji vremenske regulacije mu dol visi kje visi.
Merlin1 Napisal:Sobni termostat je že davno zastarela zadeva. Histereza ogrevanja je enostavno prevelika, da bi lahko govorili o udobju.Ne govorim o tako imenovanem sobnem termostatu in tudi ne o sobnem regulatorju.
Prava za udobje je vremensko vodena regulacija, ki zagotavlja 24 urno ogrevanje objektuin pravilo porazdelitev toplote po celotnem objektu. Za še večjo udobje lahko poskrbi sobni regulator, ki še dodatno korigira krivuljo ogrevana.
Migaj Napisal:Najbrž misliš obtočna črpalka med zalogovnikom in radiatorji?
Verjetno je še druga obrtočna črpalka med TČ in zalogovniokom, ki pa ne dela ves čas?
Bohinc je tako? - ti imaš vendar več OČ?

Migaj Napisal:vincent Napisal:Glede občutka pri vkloljenih/izklopljenih rdiatrojih...sevanje je tisto, ki privlači oz. ga pogrešaš, ko so le ti izklopljeni. Najbolj idelano se tem prehodom ogneš z 24 urnim gretjem na minimalni temperaturi vstopne vode (torej da tudi črpalka dela 24 ur).Najbrž misliš obtočna črpalka med zalogovnikom in radiatorji?
Verjetno je še druga obrtočna črpalka med TČ in zalogovniokom, ki pa ne dela ves čas?
Bohinc je tako? - ti imaš vendar več OČ?
bohinc Napisal:TČ je 18kw, tko da mi bo zanimivo pogledat porabo madhatter-ja . Meni je sicer bla naračunana sicer 15 kw, sam jo v evt izvedbi (ob vseh) žal ni, večino potreb naj bi pokrila 13tka, ker sem bolj ziheraš je bla odločitev za 18kw model, pa poraba gor al dol...
Lp
berghaus Napisal:Sobni termostat je super zadeva. Naš ima tako lepo modro lučko, gor pa je poleg hišice narisana še temperatura v prostoru in pa ura.
termostatsko funkcijo smo uporabljali točno en teden. Ker je postavljen v dnevnem prostoru, me je iritiralo stalno škljocanje, poleg tega mi je jokalo srce, ko je stalno ustavljal toplotno.
Zdaj je že dve leti naštiman na full. Razen poleti.
Vremenska regulacija je enostavno ftw. Pet minut igranja, potem pa samo še z up/down shiftom popeglaš željeno temperaturco, pa pozabiš na sistem.
Korekcija krivulje je v soodvisnosti od razmerja med možem in ženo. Sam sem sistem popeglal na svoj idealen filing na sredino korekcije, žena pa je v tem pogledu shift +2. Torej, whay bother?
DORIJAN Napisal:Torej, če vas večino prav razumem, imate vsi nastavljeno vremensko vodeno regulacijo 24 ur non stop, korekcija krivulje na sredini?