19.10.2012 ob 09:36
Moja situacija je takšna. Imam direktni dostop do kategorizirane javne ceste, vendar je lastnik zemljišča te ceste, kmetijska zadruga. Ker občina pred leti, ko je cesto kategorizirala in prevzela upravljanje, ni uredila prepisa na sebe, imam problem pri pridobivanju gradbenega dovoljenja. Kmetijska zadruga sedaj ne želi dati podpisa za priklop na javno cesto, čeprav z njimi nimam nič! Občina mi je odobrila in dala podpis, zadruga pa želi, da sedaj jaz odkupim cesto, ki pa je nimam za kaj imeti in je povsem nesmiselna ponudba.
Naj tukaj še pojasnim, da ne gre za neko gozdno cesto ali cesto, ki jo ima več lastnikov in da se ne moremo dogovoriti. Tudi ni vmes nobenega zemljišča, ki bi mi oviralo dostop do javne poti. Gre preprosto za to, da mi zadruga ne želi dovoliti priklopa na javno asfaltirano cesto, ki pa jo uporablja veliko uporabnikov. Druge možnosti priklopa na javno pot pa nimam.
Razmišljal sem da bi na sodišča dal zahtevo za dodelitev nujne poti, samo nisem prepričan, da to sploh je, ker jaz imam pot, rabim soglasje, ki mi ga pa nočejo dati na zadrugi!
Kaj mi predlagate?
Naj tukaj še pojasnim, da ne gre za neko gozdno cesto ali cesto, ki jo ima več lastnikov in da se ne moremo dogovoriti. Tudi ni vmes nobenega zemljišča, ki bi mi oviralo dostop do javne poti. Gre preprosto za to, da mi zadruga ne želi dovoliti priklopa na javno asfaltirano cesto, ki pa jo uporablja veliko uporabnikov. Druge možnosti priklopa na javno pot pa nimam.
Razmišljal sem da bi na sodišča dal zahtevo za dodelitev nujne poti, samo nisem prepričan, da to sploh je, ker jaz imam pot, rabim soglasje, ki mi ga pa nočejo dati na zadrugi!
Kaj mi predlagate?

?
hock: