PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kateri podometni splakovalnik za WC izbrati.

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Če primerjamo Geberit in Grohe.
je to pri slovencih ista finta glede priljubljenosti kot VW avto ali pa kak francoz?
ali je kak praktičen razlog za večje navdušenje nad Geberitom?

(zanekrat nimam domačih izkušenj s podometnimi kotlički)
Tudi sam sem kar raziskal to dilemo, zaenkrat ugotovil naslednje:
1) Vodovodarji imajo rajši Geberit. Dražji, ko je kotliček, dražja je vgradnja, več zaslužka za enako dela. Kadar prodajo kotliček, je še boljše: dražji kotliček = več marže.
2) Kotlički niso raketna znanost. Niti podometni niti nadometni. To so zelo enostavni izdelki. Fama se dela brez potrebe.
3) Poleg Liv in Geberit je še kar nekaj drugih proizvajalcev. Tudi cenejših od Liv.
4) Moje izkušnje (eno hišo sem že naredil pred 11 leti) so, da so slovenski izdelki praviloma boljši in cenejši. Monterji imajo rajši uvoz (glej točko 1). Pri uvoženih zadevah, ki so lahko čisto ok, je servisiranje praviloma bistveno dražje. Zgodi se tudi, da po nekaj letih nihče več ne uvaža tiste blagovne znamke in ostaneš na suhem.
5) Argument za nakup slovenskega izdelka je že samo dejstvo, da je slovenski. To na primer Nemci vedno razumejo, naši pa težje.
POVZETEK: Sam bom vgradil LIV, v vse 4 kopalnice. Tudi pred 11 leti sem ga. Obiski bodo morda manj impresionirani, denarnici bo bolje, pri splakovanju ne bo razlike.
gerberit brez problema osem let
tbutina Napisal:Tudi sam sem kar raziskal to dilemo, zaenkrat ugotovil naslednje:
1) Vodovodarji imajo rajši Geberit. Dražji, ko je kotliček, dražja je vgradnja, več zaslužka za enako dela. Kadar prodajo kotliček, je še boljše: dražji kotliček = več marže.
2) Kotlički niso raketna znanost. Niti podometni niti nadometni. To so zelo enostavni izdelki. Fama se dela brez potrebe.
3) Poleg Liv in Geberit je še kar nekaj drugih proizvajalcev. Tudi cenejših od Liv.
4) Moje izkušnje (eno hišo sem že naredil pred 11 leti) so, da so slovenski izdelki praviloma boljši in cenejši. Monterji imajo rajši uvoz (glej točko 1). Pri uvoženih zadevah, ki so lahko čisto ok, je servisiranje praviloma bistveno dražje. Zgodi se tudi, da po nekaj letih nihče več ne uvaža tiste blagovne znamke in ostaneš na suhem.
5) Argument za nakup slovenskega izdelka je že samo dejstvo, da je slovenski. To na primer Nemci vedno razumejo, naši pa težje.
POVZETEK: Sam bom vgradil LIV, v vse 4 kopalnice. Tudi pred 11 leti sem ga. Obiski bodo morda manj impresionirani, denarnici bo bolje, pri splakovanju ne bo razlike.

To je blo pred enajstimi leti....Zdaj je pa slovenska kakovost u p......

Primerjaj geberita ter liva v kakovosti izdelave, geberit ima stiropor, da ne kondenzira kotliček in kvalitetnejšo pločevino, pri livu ne duha ne sluha o tem...
Cena montaže je ista, pri enem in drugem, oz. livu, dražja, ker ga je bolj nerodno vgraditi, beri j.... se kot kojn.
Liv ima stiropor znotraj, da ne boš kvasil neumnosti.
Kaj pa kakšna taka varjanta <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.merkur.si/kopalnica/sanitarni-izdelki/wc-splakovalniki/podometni-wc-splakovalnik-kolo-idol-slim-set.html">http://www.merkur.si/kopalnica/sanitarn ... m-set.html</a><!-- m -->
Ima kdo kaj izkušenj s tem? Cenovno je zelo ugodno...
Jaz sem že skoraj odločen da bom v svojih dveh kopalnicah vgradil Geberit, vendar se ne morem odločiti, kateri model naj izberem saj jih je ogromno. Mi lahko priporočate, kateri model ima najboljše razmerje med ceno in uporabnostjo?
kakšno je vaše mnenje o temu?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.ideo.si/a/PO_WC_splakovalnik_UP320_aktiviranje_spredaj_109_300_00_5_GEBERIT#!prettyPhoto">http://www.ideo.si/a/PO_WC_splakovalnik ... rettyPhoto</a><!-- m -->[pp_gal]/1/

...bo pa talna školjka.
Jaz imam Geberit. Nisem pa zadovoljen, ker slabo splakujejo, oz moram skoraj vedno dvakrat pritisnit, sicer ne potegne vsega. Kaj je razlog?
Odgovor FANTOM-u: Po vsej verjetnosti ni razlog slabega splakovanje v kotličku ampak prej v sami školjki.
Školjka je Catalano, ki naj bi bila špica.Kupil sem "taboljšo" , vsaj po nasvetu prodajalca, je pa stenska. Sem pa imel v prejšnjem stanovanju najcenejšo Strumico, ki pa je super požirala.
Mi je nekdo namignil, da bi mi vodovodar moral naredit oddušek.
Nisem vodovodar, ne vem ,kaj bi moral naredit.
Ene školjke so za posrat Smile . To so tiste, ki dobro požirajo. Tiste, ki ne požirajo, pa niso niti za posrat Smile Smile .

Oddušek - če ga ni, so lahko manjše težave, ampak bolj pri tem da za seboj potegne vodo iz školjke kot da zaradi tega zadeva ne bi speljala. Bolj je po mojem problem v sami školjki. Tak model in nimaš kaj.
LP,
Samojed
Moj glas gre Grohe-ju rapid sl. Ga imajo ravno zdajle v Jagru komplet s tipko za 135 €
Ali ima geberit ali kdo drug kaksno varianto za odduh kanalizacije v samem elementu?
Imam wc v pritlicju in mi ravno ni da bi odduh peljal na podstresje.
Ali je možno naknadno narediti odduh ?
1 2 3 4 5
Iskanje po temi