PodSvojoStreho.net Nepremičnine Gradbena dokumentacija Lokacijska informacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, dobila sem Li, in prosim za pomoč.
Stvar je taka, da imam parcelo na kateri stoji stara stavba.

Na kratko, napisali so:

Dopustni objekti n dejavnosti po območjih namenske rabe( namesnska raa je kmetijsko zemljišče).
Dopustni objekti in dejavnosti: Prenosna komunikacijska omrežja v skladu z odločbami 55. člena.
Drugi dopustni obsegi v prostor:
-agrarne operacije v skladu z zakonom o km. zemljiščih
-sanacija peskokopov, gramoznic,....itd

Stavbišča objektov razpršene gradnje na nestavbnih zemljiščih
(na predmetni parceli/parcelah je razpršena gradnja
1. V EUP z namensko rabo K1,K2,Go ali Gpn so evidentirani posamični objekti razpršene gradnje.
2. Objekti razpršene gradnje iz prvega odstavka tega člena so prikazani kot stavbišča(na karti 3.1.
3. Stavbišča razpršene gradnje so evidentirana na podlagi podtkov katastra stavb.
4. Na obtoječem zakonito zgrajenem objektu razpršene gradnje ozroma na njegovi parceli ,namenjeni gradnji, so za izboljšavo bivalnega standarda dopustne naslednje vrste gradenj:
-rekonstrukcija objekta,
-gradnja novega objekta na stavbišču poprej odstranjenega objekta, ovi objekt po velikosti lahko presega odstranjeni objekt do 20% BTP,
-dozidava objekta do 20% povečanje tlorisne površine,
-nadzidava prtličnega objekta P na Po
-sprememba namembnosti,
-vzdrževanje objekta,
-odstranitev objekta
5. Gradnja iz četrtega odstavka tega člena so dopustne samo kot enkratni poseg na posamično obstoječih objektih razpršene gradnje. Objekta ki je bil zgrajen na mestu poprej odstranjenega objekta ni dopustno dozidati in nadzidati oziroma povečati BTP z rekonstrukcija.

Ewo tako na kratko je pa 4. točka, rekonstrukcija in sprememba namembnosti odebeljena, se pravi kot jaz razumem namenjena meni.

Ali mi kdo lahko pove kaj več o napisanem bol po "domače"?

Hvala za odgovore Big Grin
kot da bi bral svojo LI...
torej lahko dozidas, nadzidas, podres, "delas nadomestno novo".
Vse spremembe, novogradnje so lahko na istem mestu in do 20% vecje.

BTP - brutto tlorisna povrsina.
Mogoče mava pa isto parcelo :lol: :wink:
10% spremenjene površine če se ne motim.... Uh sem se matrala cel dan da sem dojela kaj pišeWink pač amaterji. Hvala za odgovor Big Grin
kje je zdaj 10%? zgoraj pises o 20% spremenjene povrsine.

ps. nimava iste parcele - ne me se s tem hecat, ze tako sem ostal brez las, toliko imam problemov s parcelo (oz. s papirji) zadnje tedne Smile)
ja za zgoraj našteto piše 20% za rekonstrukcijo je pa 10% to piše pod pojmom rekonstrukcija....pojma nimam se pravi da te točke vse veljajo zame, ki so zdoraj naštete?

p.s. mal šale mora bit :lol:
Kot je bilo rečeno, lahko izvajaš rekonstrukcijo, spremembo namembnosti, nadomestno gradnjo, s tem da je lahko novi objekt večji za 20 % (recimo prejt je bil 100m2, po novem imaš lahko 120m2), enako velja za dozidave. Lahko izvedeš nadzidavo, če imaš sedaj pritlični objekt. Torej imaš kar precej možnosti in varijant. Za rekonstrukcijo pa po zakonu velja, da se šteje, če prostornino objeta povečuješ za 10%.
jeeee, ok. hvala za odgovore.

Lp
Bom kar tole temo uporabil.
Dobil sem LI, v kateri so sicer napisali nekaj stvari, vendar pa so večkrat napisali tudi ''kot je navedeno v Ur.listu št. ...'' in jih naklobasali enih 30.
Ali je to normalno in dejansko pričakujejo da bomo sami potem iskali po uradnih listih zadeve o katerih nimamo pojma, ali so samo leni in jih lahko še malce pošraufam da mi LI dopolnijo z dokumentacijo na katero se referirajo?
Prav tako recimo v enem odstavku piše, da natančnejše podatke o zgoraj navedenih in ostalih območij varovanj ter omejitev pridobimo pri ustreznih službah in so potem naštete (recimo agencija RS za okolje, ZVKDS, ...).
Prav tako sem pričakoval da bo priložen zemljevid bolj natančen in zajemal mojo parcelo in vse moje sosednje, ne pa pol vasi, kjer se potem nič ne vidi Sad.
Torej, kaj mi je storiti, biti še malo tečen in zahtevati da delo opravijo do konca, ali je pač to normalno, da namečejo skupaj če nekaj točk in potem snađi se sam?
Mater, če bi jaz tako delal bi že davno letel na cesto.
Verjetno govoriš o potrdilu o namenski rabi zemljišča. No tudi sam sem ga pred kratkim dobil. In tudi sam sem si postavil enako vprašanje. Sem sicer nekaj poskušal brskati po teh odlokih pa sem prej obupal. Sicer pa je po mojem to bolj delo arhitekturnega biroja, oni bo že vedeli kako in kaj.
Tudi jaz sem se pred leti spraseval, zakaj pisejo v tako nerazumljivem jeziku :roll:
Pa so mi razlozili, da tako pac jein da drugacnih odlocb ne bodo delali.
K sreci to njihovo latovscino razumejo projektanti (morda je to obvezen predmet na gradbenem faksu? :twistedSmile in ti bodo prevedli v slovenski jezik.
Ne ne, ne gre za potrdilo o namenski rabi zemljišča, gre kar za LI. Saj, zadeva ima 14 strani, ampak imam občutek da bi morala biti bolj detajlna ter že vsebovati zadeve za katere so napisali da podrobnosti dobimo drugje.
To da naj bi arhitekti in projektanti te zadeve razumeli mi je jasno, vendar bi vseeno zadeve rad razumel tudi sam.
In če piše, da naj za omejitve vprašam na zavodu za okolje, ne vidim razloga zakaj ne bi tega storili sami (saj so konec koncev zaposleni v isti firmi, le v drugem oddelku), namesto da jaz porabim teden dni preden sploh dobim pravo osebo.
Jaz nočem drugačne odločbe, le bolj popolno, ker ta pač ne določa vsega ampak le del, za ostalo naj bi pa jaz skakal okoli in tečnaril na še petih vladnih službah.
Preberi se enkrat.
Ce se ne motim, LI neobstaja vec. Nadomesti ga potrdilo o namenski rabi zemljsica (tudi moje je imelo 10+ strani +parceli posnetki, elektrici vodi, vodovod,itd....)
Očitno se motiš, saj imam LI z datumom 24.7.2013 :wink: , pa nič zato.
Zanimivo. Spomnim se LI izpred 10,15 let, ker je bila LI obveznen sestavni del pogodb...potem vmes so to preimenovali v Potrdilomo namenski....sedaj ocitno spet imamo LI....nazadnje sem imel opravka s prodajo nepremicnine januarja lani...je bilo se Potrdilo... No, kakorkoli: oboje je ocitno spisano v latovscini, ki je navadnemu cloveku skoraj nerazumljiva :twisted:
bdamjan Napisal:Očitno se motiš, saj imam LI z datumom 24.7.2013 :wink: , pa nič zato.

Lokacijska informacija ni več potrebna. Vsaj tako so meni povedali na občini in mi izdali potrdilo o namenski rabi zemljišča. Lokacijsko informacijo izdajo smo na izrecno željo. Je pa z razlika samo v tem, da je z razliko od potrdila o namenski rabi zemljišča, lokacijska informacija plačljiva.
1 2
Iskanje po temi