Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
Zaradi vgradnje toplotne črpalke prehajamo z enofaznega na trifazni rok (hiša iz 1980.). Pri tem smo ugotovili, da do hiše prideta le dve fazi - en kabel med omarico na ulici in hišno omarico s števcem je očitno poškodovan.
Kdo je pravno lastnik dela omrežja do hišnega števca - Elektro ali lastnik hiše? Je tu kaka praksa? Pogodb izpred 30 let žal nimamo.
Objave: 422
Teme: 9
Ocena:
0
Če me spomin ne vara, lahko lastnik ureja napeljavo od števca naprej. Za vse ostalo skrbi elektro podjetje. Tudi glavnih varovalk ne more zamenjati lastnik.
Prijavite napako oziroma okvaro na Elektro, seveda pod pogojem, da že imate v hiši 3F tok (razvidno iz položnice), drugače bodo potrebna dodatna dela in dodatni stroški.
Objave: 4
Teme: 2
Ocena:
0
Trenutno je v hiši še enofazni tok, do števca pa so bili že od vedno potegnjeni 3 kabli. Dobili pa smo soglasje Elektra za predelavo na 3F.
Zdaj pa se je izkazalo, da do števca prideta le dve fazi, tretja je nekje pretrgana. Elektro trdi, da to ni njihova odgovornost (beri: strošek), pa čeprav je pretrgan kabel PRED števcem. Kako naj jih izterjam, da popravijo - ali pa je to moj strošek?
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Dovodni kabel je last elektra. Poskusi uveljavljati kot reklamacijo na skrito napako. Ko ste delali priključek, ste elektru plačali 4 (ali 5) žilni kabel z možnostjo poznejšega 3 faznega priključka. Morda so vam takrat vgradili kabel, ki je že imel napako (so morda vedeli), vendar vi do sedaj niste imeli možnosti odkriti napake.
Nimam časa - sem v penziji!