Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
prata kruh solata.
dandanes cunja 5 x 0prej roma v koš zaradi modnih muh kot da bi se strgala v sušilcu.
to je ista buška, kot pri talnem da dobiš krčne žile :lol: :lol: :lol:
Objave: 4089
Teme: 19
Ocena:
1
Candy.
po 16 letih smo letos zamenjali z novim zaradi okvare grelca ,v teh letih je bi zamenjan jermen in stikalo vrat
Ocena:
1
Candy.
mi sušimo leto in zimo. poleti odpremo okno ker je drugače peklensko vroče pozimi pa je bilo prijetno toplo (kopalnica 16m2) tako da se ventila na radijaturjema popolnoma zapreta
prej je sušilec imel cev (malo narodna zadeva pozimi ker smo odpirali okno) ta ima posodo za vodo ,nekatere po je možno priklopit na odtok
Objave: 908
Teme: 47
Ocena:
1
pa kakšna je sploh razlike med sušilci za 300€ in 700€. Če bi rada imela kondenzacijskega in da je poceni, pri čim je torej kondenzacijski za 700€ boljši??? Dobro, razumem tiste ki hočejo met toplotno črpalko ampak če primerjaš samo kondenzacijskega. Tudi Beko ima očitno več cenovnih razredov pa me zanima a je potem razlika samo v izbiri programo v mislu več €€€€ več programov a je še kje drugje razlika???
Objave: 578
Teme: 6
Ocena:
1
Jaz sem letos nabavil GORENJE s TOPLOTNO ČRPALKO. Prej sem tudi imel GORENJE, bolj navadnega.
Pri sedanjem sem tudi opazoval porabo in sem navdušen, ker je nekaj nad 1 kW. ZELO VARČNO za sušilca. Sodi v razred A -40.
NE priporočam pa nabave pri Gorenju, ker je PRECEJ višja cena kot preko neke spletne trgovine - dostavili so mi na dom.
Objave: 1622
Teme: 43
Ocena:
0
A jaz to prav vidim, da se da Gorenjev sušilni stroj s toplotno črpalko dobiti že za 536,40 €?
Pri nas porabimo vt+nt 553kWh na mesec oz. € 66,30 elektrike kar v povprečju znese z vsemi prispevki po raznoraznih členih :evil: € 0,12/kWh (gledam majsko položnico od Petrola).
Ker pri nas v povprečju sušimo cca. 8 strojev na teden ali cca. 32 na mesec, porabimo pa 4,3kWh za eno sušenje; novi naj bi porabil 2,02 kWh na sušenje, bi tako prihranili 2,28kWh na rundo. Se pravi bi se znesek € 536,40 ali 4470kWh štroma za nakup novega sušilnega stroja povrnil v 1960,5 sušenjih ali 61,27 mesecih ali 5,1 letih.
Če bi recimo kupil ELECTROLUX EDH97981W za €650 kot ga najceneje najdem, ki porabi 1,58kWh na cikel sušenja, pa bi ven prišel po 5416,7 kWh ali razlika (4,3-1,58=2,72kWh) po 5,186 letih kar je zelo identično Gorenjevemu. Ker pa Gorenju nekako ne zaupam več, bi se vsekakor raje odločil za Electrolux-a.
Če sem se kje zmotil v izračunih, pa če se komu da ponovno računati, naj me popravi.
No ja, na koncu Gorenjev sušilni stroj s TČ niti ni tako poceni, ampak se na koncu izenači z Elektrolux-om, razlike je za 1 mesec v njegovo prid, skrbi pa me kvaliteta in vzdržljivost po tolikih ciklih sušenja.
Objave: 5075
Teme: 13
Ocena:
-13
AEG z TČ dve leti brez problemov - prej samo naravno sušenje, žena zadovoljna, sicer suši poleti, če je vreme še na zraku-zunaj. Poraba tam 1.9kWh(ne dela pa "v prazno"), odvod kondenza v odtočno cev, če pa rabiš "mehko" vodo pa preklopiš na zbirno posodo (v7kg sušilcu od enega sušenja cca 3 litre, oz. je potrebno če nimate speljano v odtok, za vsako sušenje posodo praznit).
ufm nekaj nad 1 napol napolnjen -več, manj (kg)? Nam so tud npr. obljubljal prenos podatkov za internet od 1-10MB, pa je bolj od 0-1...
Sušilc je postavljen na pralni stroj, ker nogice niso bile na celi površini pralnega, sem kupil dve meterski navojni palci, jih odrezal na mero, s strani pa lesene dilce, ter zadevo privijačil- nobenih težav- ne premikov!
Še glede toplote- sušilec jo prav lepo daje v prostor( se pravi ko deluje- se precej pozna, je pa stvar kolikokrat komu deluje...).
Še o Gorenju pralni stroj npr. v 5 letih dvakrat servisiran (servis sicer korektno) , v šestem po garanciji so po številki na displeju sicer rekli kaj naj bi bla napaka, tel. št. serviserja pa niso hotel posredovati (samo naročiš servis- ali ne)!? Podobno je z hladilnikom -crknil v šestem letu. Žena huda, noče več slišat za Gorenje.
Kar bi rad rekel- tud ostali majo lahko 5let garancije, odvisno kje kupiš,ter od fleksibilnosti trgovca !! Zdej če je sam nekaj E razlike...
Lp
Objave: 7
Teme: 0
Ocena:
0
Prosim ne me preveč obsojati, ampak jaz res ne vem kaj pomeni stroj s toplotno črpalko in, ali kondenzacijski. Sem pred nakupom pralnega in sušilnega stroja in sem se že nekako odličila za ob Bosch stroja, sedaj pa berem vaše poste in sem zmedena ker sem opazila, da moram paziti še na zgoraj navedeno.
Hvala, če si bo gdo vzel čas in mi pomagal z nasvetom.
Objave: 578
Teme: 6
Ocena:
1
Bohinc, napravil sem več meritev in največ je bilo 1,5. Vedno damo na tisto stopnjo, da je za v omaro.
Joj, v kg ne bi vedel povedati. Ocenil bi, da nekje na dobro polovico. Ima pa tudi pralni stroj 1600 obratov in pride ven precej ožeto (seveda ne gredo vse cunje na tako brzino).
Mila123 - če si se odločila za Bosh menda že kaj več osnov veš tudi o stvareh, po katerih sprašuješ.
Objave: 7
Teme: 0
Ocena:
0
Mojster, veš če bi vedela sigurno nebi spraševala, ker vem, da je vaš čas dragocen in spoštujem, če gdo odgovori na vprašanje.
Mogoče se zdi vprašanje čudno ampak res ne vem. Je pa res, da se je do sedaj s tehničnimi zadevami pri naši hiši ukvarjal mož, ki je žal umrl in sedaj se morem s tem seznanjati sama.
Se pa selim iz hiše v stanovanje in si ga bom morala opremiti sama, zato boš mogoče še kje drugje prebral kakšno moje čudno vprašanje. Ampak sem mislila, da je forum namenjem tudi nam nevednežem.
Ocena:
1
na forumu poišči
Mnenja sušilni stroj - s toplotno črpalko
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.candy.si">http://www.candy.si</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mimovrste.com">http://www.mimovrste.com</a><!-- m -->
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bosch-home.com/si">http://www.bosch-home.com/si</a><!-- m -->
tu je nekaj strani ,vzemi si čas in premisli vendar ne preveč. ker potem ne veš več kaj bi.mi smo vzeli candy ,ker nam je prvi dobro služil .imamao kondezacijskega