Objave: 416
Teme: 23
Ocena:
0
Lep pozdrav!
Namestil sem el. bojler (80l) in imam prenizek tlak na topli vodi. Na mrzli je OK.
Ker je samo na topli vodi, sem razmišljal da zamenjam protipovratni ventil, ki je nameščen na cev tople vode. Po menjavi se ni nič spremenilo, samo ventil ob vroči vodi še dodatno piska (unitasov).
Kaj če bi kar odstranil protipovratni ventil?
Še kakšna druga možnost?
EDIT: bojler je postavljen stropno ležeče...
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Protipovratni/varnostni ventil mora biti nameščen na dotoku hladne vode v bojler.
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 405
Teme: 6
Ocena:
0
Eeee si dripec, a lahko objasniš kaj je bilo, verjetno bo kdo uporabljal iskalnik še kdaj...
Objave: 2
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Tudi jaz imam podoben problem, prenavljali smo kopalnico, namestili nov Gorenjev horizontalni stenski bojler (80l) in od vsega začetka imamo prenizek tlak na topli vodi, mrzla voda pa je OK.
Protipovratni ventil, ki je nameščen na cev mrzle vode.
Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo vzrok tako slabemu tlaku, ker je pa zelo moteče.
Hvala.
Objave: 1248
Ocena:
1
Okol obrnjen varnostni ventil, napačno (na nepravi dovod) namontiran varnostni ventil, zanič varnostni ventil?
LP steklenička
LP, steklenička
Objave: 2
Ocena:
0
Varnostni ventil je na dovodu hladne vode, obrnjen je pa navzdol :roll:
Objave: 1799
Teme: 19
Ocena:
0
Ventil se mi zdi da bo treba spucat....
če imaš tega
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")tapro-trgovinaunichr("46")si/slike/custom_pages/92fe2b448ec8a387198b7f55c87ca6cbunichr("46")jpg[/img]
s konca odšravfaš..potegneš mrežico ven..spucaš...nazaj sestaviš in čao regaci
Objave: 405
Teme: 6
Ocena:
0
Ali pa je vezna cevka do pipe zaradi vijačenja zasukana in stisnjena.
Objave: 416
Teme: 23
Ocena:
0
Mofoče namedto varnostnrga protipovratni ventil?
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Če imaš bojler priključen z gibljivimi cevmi, poskusi takole:
- Obleci kopalke, ker znaš biti moker
- Izključi boljer (stikalo + varovalka)
- Zapri vodo (hladno) na ventilu pred bojlerjem, malo odpri pipo za vročo vodo, da tlak v sistemu upade.
- Odvij gibljivo cev z varnostno/protipovratnega ventila
Vtakni jo v en ajmar ali podaljšaj z neko cevjo (npr. gibljiva cev za podometne elektro instalacije) do banje/odtoka
- Odpri ventil za mrzlo vodo in preveri pretok (lahko imaš problem že pred bojlerjem)
Če teče normalno, zapri ventil za mrzlo vodo, če ne, pokliči vodovodarja
- Odvij gibljivo cev za vročo vodo s stene (ne z bojlerja)
- Privij gibljivo cev s hladno vodo na mesto, kjer je bila prej gibljiva cev za vročo vodo (stena).
- Odpri ventil za mrzlo vodo.
- Preveri, ali iz pipe (odprte za vroče) teče mrzla voda z ustreznim pretokom.
Če teče normalno, je problem v bojlerju ali varnostnem/protipovratnem ventilu, če ne, pa glej Piknikov prispevek. Če imaš termostatsko pipo, je problem lahko tudi v njej.
Če sumiš ventil, pa bi rad preveril, če je res problem v njem:
- Zapri ventil za mrzlo vodo
- Če si izvajal prvi del testa, privij gibljivo cev za vročo vodo nazaj na prvotno mesto (stena) in zapri pipo (vroča voda), ker ti bo sicer voda ob odvitju ventila v naslednjem koraku precej tekla iz bojlerja (pazi, če je vroča)
- Odvij (odstrani z bojlerja) varnostno/protipovratni ventil
- Privij gibljivo cev za mrzlo vodo direktno na bojler
- Odpri ventil za mrzlo vodo
- Odpri pipo za vročo vodo
Če je pretok normalen, imaš štos v varnostnem/protipovratnem ventilu in ga zamenjaj (če je opcija, zamenjaj tudi proizvajalca). Če bo pretok slab, imaš težavo v bojlerju (tole je skoraj neverjetno)
Ne imej priključenega bojlerja brez varnostnega ventila!(izklopi varovalko)
Mi o avionu, pilot iz gozda....