PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Greznica?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poleg nove gradnje so mi začasno (dokler ne bomo priklopljeni na javno kanalizavijo), naredili greznico in prekat za čisto vodo.

problem imam ker je sedaj višina pokrova cca.60cm pod površjem. Sedaj bi to jaz rad dvignil na raven površja pa nimam prve ideje.

Naj povem da so v zemlji okrogle cevi premera 120cm.

Od nekoga sem slišal da bi lahko dal ožjo cev samo toliko da pokrijem pokrov na vrhu pa dam zelen pokrov.

Prosim za nasvet
Poleg nove gradnje so mi začasno (dokler ne bomo priklopljeni na javno kanalizavijo), naredili greznico in prekat za čisto vodo.

problem imam ker je sedaj višina pokrova cca.60cm pod površjem. Sedaj bi to jaz rad dvignil na raven površja pa nimam prve ideje.

Naj povem da so v zemlji okrogle cevi premera 120cm.

Od nekoga sem slišal da bi lahko dal ožjo cev samo toliko da pokrijem pokrov na vrhu pa dam zelen pokrov.

Prosim za nasvet

Imam tudi sliko pa jo ne znam pripeti

Boštjan44,
[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2r/XI/4hMFRrPI/vodno-zajetje-013-w800unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2r/XI/4hMFRrPI/vodno-zajetje-013-w800unichr("46")jpg[/img][/url]

tule imaš sliko/predlog.
Pokrov z luknjo na katero paše cev vsaj fi 50 cm, da imaš dostop za kakšno nujno sevisiranje :lol: !
Lep pozdrav
Hvala za sliko, sej na podoben način sem to hotel narediti. Zanima me še če je ta ožja cev kej zabetonirana oz. na kakšen način ste jo fiksirali
Bostjan44,
spodnji pokrov ima utor v katerega paše manjša. Nič nismo betonirali. :wink:
Lep pozdrav
moja ja pa okrogla cev z premerom fi 120 cm, na sredini pa imam kvadratni pokrov, na katerega bi dal okroglo cev
Če ne bo povozna, preveri mere odprtine in če se na njen rob natakne okrogla cev. Ostalo potem obbetoniraš in je to to.
LP,
Samojed
Tako je, na kvadratno odprtino daj okroglo betonsko cev - tako veliko da ti lepo pokrije kvadratno luknjo. Se pravi če je luknja 40x40 cm bi mogla bit fi50 cm cev ravno pravšnja. Enostavno jo položiš na odprtino in okoli zabetoniraš tako da je stvar malo bolj fiksna. Zasuješ, daš na vrhu pokrov in to je to.
ok hvala lepa za koristne informacije
Iskanje po temi