Objave: 227
Teme: 27
Ocena:
0
Zanima me, če je že kdo razmišljal, da bi naredil zajem zraka za toplotno črpalko na prezračevanem podstrešju? Za Remty vem, da imajo zajem zraka narejen pod strešno kritino in baje je zadeva dovolj dobra.
A je to smiselna alternativa zajemu zraka skozi zemeljski kolektor?
Kakšne prezračevalne odprtine bi moral imeti na podstrešju, če bi imel toplozračni sistem z pretokom 240m3 na uro?
Hvala za ideje.
Matej
Objave: 1198
Teme: 12
Ocena:
0
Jaz imam zelo malo zaščiteno podstrešje in TČ 16KW z zajemom na podstrešju. Temperatura je cca 2 stopinji višja kot zunaj in se ne spremeni kaj dosti. Mislim, da se splača.
Objave: 11
Teme: 0
Ocena:
0
@ Lena
... zdravstvena oporečnost takšnega sistema ... ?
Zakaj?
LP
Ocena:
0
Zakaj pa bi bil zdravstveno oporečen???????
Objave: 51
Teme: 23
Ocena:
0
Cvetko P, če prav razumem imaš TČ zrak/voda z zajemom na podstrešju.
Tudi sma razmišljam o TČ zato me zanima kako imaš pozicionirano zunanjo enoto (ali imaš kakšne dodatne odpritne za dovod zunanjega zraka) in kakšen je nivo hrupa.
Hvala
Ocena:
0
Da se razumeva, jaz imam kompletno TČ na podstrehi, je v enem kosu. Zrak zajema v prostoru in ga izpihuje ven. Povezava do zalogovnika je izvedena po prosti dimniški luknji. Hrup je malenosten, če pa bi imel boljšo izolacijo, bi bil nepomemben. No ja, ob večjem mrazu se zgodi, da pride do nastanka ledu na ventilatorju in takrat ob startu malo bolj zaropota, sam kompresor(16KW) pa je skoraj neslišen.
Objave: 257
Teme: 37
Ocena:
0
Cvetko:
Čigavo TČ imaš in z katerega predela Slovenije si?