Pozdrav,
tud men je bil všeč sistem na polena in zato sem se zanj tud odločil. Povpraševal sem za Froeling in Kwb, ker so lepi in zmogljivi, ampak sem se ob ceni kar malo zamislil. Ne rečem da niso dobri, ampak vsekakor pa precej dragi. Mislim pa da niso slabi tudi ostali ponudniki in da je bistveno bolj pomembno kdo in kako ti zadevo proda, montira in ti nudi suport.
V končni fazi jim gre tudi pri KWB-ju oziroma Froelingu le za dobiček.
Ogledal sem si sistem Froelinga pri enem starejšem gospodu, ki je bil cele dneve doma in je vsak dan zakuril peč, pa so mu modeli trgovci "za vsak slučaj" prodali še bojler s toplotno črpalko, da bo imel zagotovo dosti sanitarne vode. Ampak sam se ni razumel preveč in so ga prepričali. So mu to ponudili, ker je to potreboval? Ne, ponudili so mu zato, ker so videli da ga lahko nat**nejo.
Sam imam sistem Viessman ki se mi kot sistem zdi povsem dober, ampak zavoljo "strokovnjakov" ki so ga montirali še vedno ne deluje povsem 100%. Ampak se ne dam kar tako
Skratka, ne glede na to za kakšen sistem se odločite, poskrbite da bo pravilno dimenzioniran in montiran. Aja, sam imam cca 100 m2, pa imam 18 kw peč in 900 l hranilnika (če je mraz zakurim vsak dan, v letošnji zimi običajno vsak drugi dan), bistvena je tudi lega hiše/stanovanja, pa izolacija pa vse ostale stvari ki jih seveda že vsi veste
DEDALUS: kako pa pri klasični peči uravnavaš temperaturo v kotlu (da ti ne pride premrzla voda v peč? ali uporabiš ladomat, kot je pri ventilatorskih pečeh ali kaj drugega?) sam vprašam, če bom ugotovil, da je investicija v šamot in beton ki je v peči predraga in se bom čez nekaj let odločil zamejati ventilatorsko peč na klasično na drva
Lp,
Tine