PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vodovod, topla voda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iz starega stanovanja sem odmontiral obstoječi bojler za toplo vodo in ga inštaliral na drugi lokaciji v obstoječi vodovodni sistem, ki pa se je ogreval s plinsko pečjo za centralno kurjavo. To peč nisem isključil iz sistema, temveč sem jo samo ugasnil. Bojler pa sem namestil eno nadstropje nižje in ga priključil v obstoječi sistem. Ko je voda v bojlerju segreta pa mi na katerikoli pipi priteče samo malo tople vode potem pa se spremeni v hladno. Kje je napaka ? Bi mogoče bojler motal biti višje od obstoječih pip ali kaj? Prosim za nasvet.
Si mogoče zamenjal priključka za toplo in mrzlo vodo?
Zapri priključke vode na plinski peči. Lahko ti namesto skozi bojler vleče vodo skozi plinsko peč, kjer se pa seveda ne segreje.

LP
A ni tako, da mora biti tudi posebna izvedba pipe za pretočni bojler, takšna s tremi priključnimi cevmi?
Prvič slišim. Najbrž misliš na avtomatski temperaturni mešalni ventil. Pipe niso posebne. Pomoje je samo zamenjal priključka za toplo in mrzlo vodo. V bojlerju ima toplo vodo, če toči toplo čez priključek za mrzlo ima en čas mlačno toplo, ker je odjem spodaj, jo kmalu zmanjka ker gre topla na vrh in basta. Druge ni.
alpe, tukaj je govora o tlačnem stenskem bojlerju, ki ima dovod (mrzla) in odvod (topla voda).

vagabund1, kam si namestil varnostni ventil? Preveri, da ni na levi strani (gledano proti bojlerju)... :wink:
Priključki niso zamenjani..so tako kot morajo biti. Varnostni ventil je na pravi strani. Preveril sem tudi, če je notranja cev na svojem mestu, pa je. Jutri bom poizkusil še z ventili na peči pa bomo videli. Zaenkrat hvala.
Pri meni je bil podoben problem. Imam ločen električni bojler in bojler, ki je v peči za centralno. Če se želim ogrevati z vodo iz centralne moram ventile pri električnem bojlerju zapreti, ker drugače se voda nekako čudno meša in teče bolj mrzla kot topla.
Do tega spoznanja sem tudi po nekaj dnevih zajebancije sam prišel. Če hočem toplo vodo iz električnega bojlerja, moram ventil za dovod vode v grelec plinske peči zapreti, ne zadostuje samo to da plinsko peč ugasnem. Kakor koli vsem hvala da ste se potrudili iskati rešitev. Čao
Iskanje po temi