PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Razmik med vgrajenimi led svetilkami

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Zanima me, koliko se kaj da razmaka med vgradnimi led svetilkami in koliko je minimalna razdalja od stene? Ali so sploh kaki normativi, ali pa se kar postavi tako kot se ti zdi?

Lp, Rok
Tudi sam trenutno delam na tej zadevi. Razmika med svetilkami bom imel 1m - tudi od stene. Ne da bi vedel za kake normative - itak pa narediš tako, da bo tebi všeč.
Sami smo jih dali en meter od stene in 60 cm razdalje med eno in drugo. Zaenkrat nimamo pripomb na ugodje in stopnjo osvetlitve. Gre pa za kuhinjo/dnevni prostor.
Nikakršnih omejitev ni v tej smeri, razen če je zraven svetilke kaj napisano glede montaže.
Nič nisem zasledil, da kaj piše na lučki. Gre se pa za LED svetilke in te se tko nič ne grejejo.

Edino zoprno je, ker si nikakor ne morem simulirati oz. bolje rečeno predstavljati ali bo dovolj osvetljeno ali ne.
Katere modele led svetilk pa uporabljate oz. kje je bil opravljen nakup? To bo dobrodošla informacija Wink
Odvisnokako močne ledice boš uporabil...v povprečju grejo med 1 in 4 W...kar je kar razlika. Poleg tega je dobro imeti taka s čim širšim kotom svetenja ter toplo svetlobo.

Jaz sem si nabavil za 5 kosov lučk moči 4 W...zdaj kako bo izpadlo, pa javim ob priliki, ko bojo lučke zmontirane Smile.
Ne samo kako močne, temveč tudi kje. Meni se zdi zmagovalna kombinacija strop in pa trak pod elementom....vsaj za v kuhinjo.
Prilagam slikco.

Priložene datoteke
.jpg   led osvetlitev 002.JPG (Velikost: 92,04 KB / Prenosi: 974)
Namervaam jih imeti v dnevni sobi , kuhinji in na hodniku..Pa po možnosti vse enake jakosti.
Trak je zanimiva zadeva ja, fajn in vidim da dovolj svetlo...tale osvetlitev na pultu je vse od traka?
Osvetlitev pulta je vse od traku. Trak seveda poteka od začetka do konca omaric. Sistem prižiganja pa je Touch.
Popravila na domu Napisal:Ne samo kako močne, temveč tudi kje. Meni se zdi zmagovalna kombinacija strop in pa trak pod elementom....vsaj za v kuhinjo.
Prilagam slikco.

Sory, ampak meni je tole za v mrliško vežico. Pult je sicer v redu, a prevelike razlike in kontrasti za udobje pač niso v redu. Plus tega da je še svetloba hladna in usmerjena.

Sicer izgleda lepo zamišljeno in v redu izvedeno, tako da kdor ima želje naj kopira. Jaz, ki na štedilniku skuham kaj več kot kavo, se temu odpovem Smile . Pa tudi vidim rad zadevo, ki jo dam v usta (ne nisem ženskega spola in nisem na napačne kable priklopljen Smile ).
LP,
Samojed
Hmm, štedilnik je desno. In ima svojo osvetlitev. Ki pa ni led. In je zato nisem prižigal - da nebi goljufal. Confusedhock:
Ja, sem videl. Tam je osvetlitev ki je na napi - to je zame pomožna osvetlitev. Skratka - vsak ima svojo vizijo in rešitev, tako da komur paše tako nimam pripomb in pohvala na izvedbo. Meni pač ni všeč, ker ni praktično in to tudi v praksi opažam, ker delam meritve osvetljenosti. Sam pult je pa kul, ker si "kuhar" ne dela sence. Pišem bolj zato, da neodločni lažje razberejo dobre in slabe strani kakršnekoli osvetlitve. Še najbolje bi bila kombinacije klasike in te na sliki, je pa vizuelno povsem nesprejemljiva.
LP,
Samojed
vincent Napisal:Odvisnokako močne ledice boš uporabil...v povprečju grejo med 1 in 4 W...kar je kar razlika. Poleg tega je dobro imeti taka s čim širšim kotom svetenja ter toplo svetlobo.

Jaz sem si nabavil za 5 kosov lučk moči 4 W...zdaj kako bo izpadlo, pa javim ob priliki, ko bojo lučke zmontirane Smile.

Za zdaj sem kupil eno ki ima 3 x 2W. Kot pa ima 60stopinj. Tudi barva svetlobe ni una bela, pač pa je bolj topla...mislim, da ima oznako 3000K.

Kar je pa najbolj smotano, je pa to, da so na hodniku, kjer želim dati lučke, še podstrešne stopnice in je zelo težko uloviti, da bi bile lučke simetričnio in enakomerno porazdeljene.

Tudi ne vem ali bi bilo 6 - 7 lučko dovolj za cca 13 m2?
Popravila na domu Napisal:Ne samo kako močne, temveč tudi kje. Meni se zdi zmagovalna kombinacija strop in pa trak pod elementom....vsaj za v kuhinjo.
Prilagam slikco.

Na koliko narazen pa imaš lučke?
1 2
Iskanje po temi