Zanima me, koliko se kaj da razmaka med vgradnimi led svetilkami in koliko je minimalna razdalja od stene? Ali so sploh kaki normativi, ali pa se kar postavi tako kot se ti zdi?
Tudi sam trenutno delam na tej zadevi. Razmika med svetilkami bom imel 1m - tudi od stene. Ne da bi vedel za kake normative - itak pa narediš tako, da bo tebi všeč.
Sami smo jih dali en meter od stene in 60 cm razdalje med eno in drugo. Zaenkrat nimamo pripomb na ugodje in stopnjo osvetlitve. Gre pa za kuhinjo/dnevni prostor.
Odvisnokako močne ledice boš uporabil...v povprečju grejo med 1 in 4 W...kar je kar razlika. Poleg tega je dobro imeti taka s čim širšim kotom svetenja ter toplo svetlobo.
Jaz sem si nabavil za 5 kosov lučk moči 4 W...zdaj kako bo izpadlo, pa javim ob priliki, ko bojo lučke zmontirane .
Namervaam jih imeti v dnevni sobi , kuhinji in na hodniku..Pa po možnosti vse enake jakosti.
Trak je zanimiva zadeva ja, fajn in vidim da dovolj svetlo...tale osvetlitev na pultu je vse od traka?
Popravila na domu Napisal:Ne samo kako močne, temveč tudi kje. Meni se zdi zmagovalna kombinacija strop in pa trak pod elementom....vsaj za v kuhinjo.
Prilagam slikco.
Sory, ampak meni je tole za v mrliško vežico. Pult je sicer v redu, a prevelike razlike in kontrasti za udobje pač niso v redu. Plus tega da je še svetloba hladna in usmerjena.
Sicer izgleda lepo zamišljeno in v redu izvedeno, tako da kdor ima želje naj kopira. Jaz, ki na štedilniku skuham kaj več kot kavo, se temu odpovem . Pa tudi vidim rad zadevo, ki jo dam v usta (ne nisem ženskega spola in nisem na napačne kable priklopljen ).
Ja, sem videl. Tam je osvetlitev ki je na napi - to je zame pomožna osvetlitev. Skratka - vsak ima svojo vizijo in rešitev, tako da komur paše tako nimam pripomb in pohvala na izvedbo. Meni pač ni všeč, ker ni praktično in to tudi v praksi opažam, ker delam meritve osvetljenosti. Sam pult je pa kul, ker si "kuhar" ne dela sence. Pišem bolj zato, da neodločni lažje razberejo dobre in slabe strani kakršnekoli osvetlitve. Še najbolje bi bila kombinacije klasike in te na sliki, je pa vizuelno povsem nesprejemljiva.
vincent Napisal:Odvisnokako močne ledice boš uporabil...v povprečju grejo med 1 in 4 W...kar je kar razlika. Poleg tega je dobro imeti taka s čim širšim kotom svetenja ter toplo svetlobo.
Jaz sem si nabavil za 5 kosov lučk moči 4 W...zdaj kako bo izpadlo, pa javim ob priliki, ko bojo lučke zmontirane .
Za zdaj sem kupil eno ki ima 3 x 2W. Kot pa ima 60stopinj. Tudi barva svetlobe ni una bela, pač pa je bolj topla...mislim, da ima oznako 3000K.
Kar je pa najbolj smotano, je pa to, da so na hodniku, kjer želim dati lučke, še podstrešne stopnice in je zelo težko uloviti, da bi bile lučke simetričnio in enakomerno porazdeljene.
Tudi ne vem ali bi bilo 6 - 7 lučko dovolj za cca 13 m2?
Popravila na domu Napisal:Ne samo kako močne, temveč tudi kje. Meni se zdi zmagovalna kombinacija strop in pa trak pod elementom....vsaj za v kuhinjo.
Prilagam slikco.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.