PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Zbiralnik deževnice na ozki parceli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danes gre tako lepo dež da na stari bajti opazujem kako se deževnica polni v zunanji rezervoar (dve plastičji posodi 1000L). Obenem pa si razbijam glavo s tem ko premišljujem kako bi naredil zbiralnik deževnice.
Problem imam ker je prostora malo, najraje bi ga imel na dovozu. Mora pa biti povozen.
Hvaležen bom za vse predloge...

p.s bolj ko premišljujem bolj sem zmešan Wink

Model ki sem ga naredil je dostopen tule:
[url]httpunichr("58")//sketchupunichr("46")googleunichr("46")com/3dwarehouse/details?mid=7be209270c1c19ae878372443d116f&prevstart=0[/url]
Iz te slike meni ni sploh jasno kater objekt je tvoj in kje naj bi bil zalogovnik vode.
Drugače pa skoplješ jamo, zabetoniraš temeljno ploščo, zašolaš, uliješ ''stene'' narediš ploščo in not spelješ vodo. Tako nekako imam jaz samo da se ne vozim gor ker je na taki lokaciji da se pač ne Smile.

Vode imam cca 20 kubikov, sem jo v četrtek ravno spraznil je bilo notri še 7 - 8 kubikov, pomil in danes že teče notri čista vodica.... Smile
Imamo jo za zalivanje, pranje avtov, cunj, WC, mali bazen, po želji tuširanje itd... Smile
Če pogledaš od spodnjega levega kota proti zgornjemu desnemu, je najprej bajta tasta, nato pa naša. Ostalo so gospodarska poslopja. Torej una belo rjava je moja. Zraven je cca 3,5 m širok dovoz. tu premišljujem da bi dal zalogovnik. Ja, voda bo za zalivanje, WC; pralni stroj, pomivalni stroj, pranje avtov...enak namen torej. Mal sem skeptičen a bo plata zdržala. Saj vem, načeloma bi, ampak če gor pelje kaj težjega (traktor in kaka težja prikolica. al pa če avto stoji gor...nimam s tem izkušenj zato sprašujem. Wink
Bi bilo smiselno da bi ali plato toliko bolj armiral ali pa nabetorniral še kake prečnenosilce pred plato?
Al pa še kakšen zid prečno. Če ne boš sam delal ti bo tak izvajalec priporočal kako in kaj.
Jaz sem spravil, ker več ni bilo možno v luknjo fi ca 2,8m betonskega 8m3 seveda je povozen
Za dva kubika vode delat zbiralnik je seveda nesmiselno....tam od 20 kubikov naprej je pa smiselno.
20 cm debele plosce z mocno mrezo ne podere niti tank ali pa polna hruska betona( kar je verjetneje za dostavo.do hise) z voznjo. Ne pa nek avto, traktor.... Sploh ce bos imel podolgovato obliko in bo majhen razpon(2-3m) po krajsi razdalji.
Naj ti nekdo zracuna potrebne debeline in mrezo tudi negativo. Je pa pri svaku na plosci nad kurinico (velik cca 6*4m) ze bil cca 30tonski hijab in cca 10 tonski vilicar hkrati.
Je pa plosca po zgornjih podatkih narejwna. mreza mislim da R785 in ena bolj svoh za negativo.
Bi to lahko sam preračunal?
Iskanje po temi