PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Hiša brez vode

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pozdravljeni!
zanima me ali nam mora občina omogočiti oskrbo z vodo oz. priključitev na javni vodovod :?: imamo sicer svoj bazen za vodo,ki si ga delimo s sosedom,ampak nam pogosto zmanjka vode,(potem jo naročimo pri gasilcih,ki nam jo pripeljejo) saj ni več tolikšnega dotoka in mislim da bomo v prihodnosti ostali popolnoma brez vode,saj je vsako leto slabše.sprašujem tudi zato,ker bi v bližini kupila parcelo s zapuščeno hišo in tudi tam je že pred leti presahnil izvir vode.
problem je v tem,da je hiša,ki je zadnja priključena na vodovod oddaljena cc.1km od naše.in je kar breg, tako da mislim da bi prišla v poštev tudi pumpa.(nevem). :oops:
je pa nas prb. 4 hiše ki bi radi imeli javni vodovod.
prosim za odgovor
hvala
vesela bi bila bilokakšne informacije.
hvala
LP
Občina ti je dolžna pokriti polovico stroškov dostave od gasilcev.... vodovod pa ti ni glih dolžna napravit zgleda saj vidiš da je takih bajt ogromno v sloveniji...
Hm....nekje sem slišala,da nam bi evropa dala neka sredstva in da naj bi bila občina dolžna zagotoviti oskrbo s pitno vodo-če je nimaš.nevem....
hvala za odgovor vseeno.
kaj pa če bi sami polovico financirali?kako je s tem?koliko PRIBLIŽNO to stane?
lp
Če bi šlo le za cev (1km), pa recimo da naj bi bila 2" premera, to stane cca 3000€, potreben pa je seveda še izkop, pa vodomeri itd. Vsekakor se obrnite na občino s skupno vlogo. Če so že kaka sredstva prejeli od EU, so jih seveda lahko porabili tudi za kaj drugega (kot je v navadi pri nas).
Mi o avionu, pilot iz gozda....
največji problem pa so seveda soglasja za prekop
torej bi bil kr strošek...ja saj smo že bli na občini več krat...ampak vedno isti odgovor: imamo v planu.mislim,da s soglasji nebi bil problem,ampak vseeno na lastno pest-preveč denarja.
hvala za odgovore.zelo sta prijazna.
imam pa še 1 problem,mogoče veta kaj o njem?sem ga objavila pod:Črna gradnja na tuji parceli
Lep preostanek dneva želim
Iskanje po temi