PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Podzemni rezervoar za vodo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iščem 2000l (2m3) podzemni zbiralnik za vodo.

Prva varianta mi je bila betonske cevi in betoniranje dna in tesnenje s hidrozanom. No, tole je dosti bolj elegantna in niti ne tako draga varianta.

V letaku trgovske mreže sem videl ponudbo Elbi 2000l za 500 eur. Ima kdo izkušnje s temi tanki? Cena se mi zdi kar ugodna, je še kje kaj ugodneje?
Kaj je pa s cevmi fi 120- 140 cm narobe, zabetoniraš dno, postaviš s hijabom gor cev, namažeš spoj med prvo in drugo cevjo, vse skupaj namažeš s hidrozanom in daš gor pokrov.

Cev je cca 70 eur po kosu, pokrov tudi tam nekje - cca govorim.

Imaš pa betonski zbiralnik ne plastiko, že občutek je boljši.
Če greš na plastiko pod zemljo, premisli, kako boš naredil, da ti jo pritisk ne stisne.
Imel sem tak primer, plastiko smo potem morali zamenjati, ker se je zadeva deformirala in se je ni dalo več uporabljat.
Kamenkost - rezervoar je predviden za podzemno vgradnjo, zato je (predvidevam da) zadostno ojačan.

Glede cevi - tonski kosi, dihtanje, eventualno spuščanje, tesnenje pokrova zaradi vdora insektov, priprava priključka na dnu.... vsemu temu se ognem s tem plastičnim. Res je, da tudi jaz ne maram plastike, ampak vedno so kompromisi.
2 kubika ni prav veliko - mogoče dva taka, ali pa poglej še tule:
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=46128">viewtopic.php?f=6&t=46128</a><!-- l -->
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Bo kar zadosti - zadeva je namenjena za vikend, uporaba za umivanje, kuhanje in wc.

Za zalivanje je potok, za pitje pa vino ;-)
kimusabi Napisal:, je še kje kaj ugodneje?

pozdravljen

samo ne vem če je računica rezervoar 1k izkop 500e pompa 200e cevi 200e pa še kej se najde
in si potem hitro na 3h jurčkih... edino kar je najlepše ko ni slabega filinga ko zalivaš da se števec ne vrti Smile
kimusabi Napisal:Kamenkost - rezervoar je predviden za podzemno vgradnjo, zato je (predvidevam da) zadostno ojačan.

Glede cevi - tonski kosi, dihtanje, eventualno spuščanje, tesnenje pokrova zaradi vdora insektov, priprava priključka na dnu.... vsemu temu se ognem s tem plastičnim. Res je, da tudi jaz ne maram plastike, ampak vedno so kompromisi.

Nič ne rečem, ampak plastika je plastika - bolje, da se pri kom prepričaš, kako se zadeva obnaša v praksi.
Tudi primerek rezervoarja, ki sem ga navedel, je bil za podzemno vgradnjo. Držali smo se navodil, kako ga vgraditi in napolniti, pa se je vseeno pokazalo, da bi moral biti dobro obbetoniran, najbolje kar stati v betonski jami.

Če je tako, zakaj ne bi uporabil kar betonsko jamo, se vprašaš? Pritiski pod zemljo (naraščanje - upadanje podtalnice, deževje - suša, ponl - prazen rezervoar) niso kar tako in plastika to težko zdrži, še posebno, ko se rezervoar prazni. Saj vedno poln najbrž ne bo, ne?
Rezervoar bo namenjen za vodovodni sistem v vikendu, kamor se bo stekala voda iz studenca. Prostornina je dimenzionirana iz dotoka (ob trenutni suši je izvir cca 12l/h, torej cca 1.5m3 od nedelje do petka). Večje akumulacije ne rabim, ter tudi ne želim, da nebi imel preveč postane vode, saj še te ne bom uporabljal vsak vikend.

Rezervoar bo večinoma časa poln, saj bom naredil tako, da bo višek vode iztekal iz njega. Popolnoma prazen bo le vsakih nekaj let, ko ga bom čistil. Podtalnice na tem terenu ni.

Glede računice: to je edini način, da si zagotovim svojo vodo na pipi, za zalivanje imam na voljo potok.

Računam: tank 500e, izkop 200, hidropak 150e, cevi in ostalo 100e, skupaj torej cca 1000e.

gre se pa za tale tank:
[img]httpunichr("58")//termoidraulicaunichr("46")elbiunichr("46")it/resources/termoidraulicaunichr("46")elbiunichr("46")it/editor/File/CHU_TOTunichr("46")jpg[/img]
v moji vasi je tudi bil primer plastičnega zbiralnika za vkop, ki pa ni zdržal pritiska zemlje, ko se je izpraznil.
cebelice Napisal:Kaj je pa s cevmi fi 120- 140 cm narobe, zabetoniraš dno, postaviš s hijabom gor cev, namažeš spoj med prvo in drugo cevjo, vse skupaj namažeš s hidrozanom in daš gor pokrov.

Cev je cca 70 eur po kosu, pokrov tudi tam nekje - cca govorim.

Imaš pa betonski zbiralnik ne plastiko, že občutek je boljši.

Samo vprašanje - s čim pa namažeš med obema cevema? Isto hidrozan?
Iskanje po temi