Objave: 49
Teme: 13
Ocena:
0
zanimam se za novogradnjo - stanovanje v 3 stanovanjski hiši, uporabno dovoljenje pravkar izdano. papirji štimajo, etažna rešena, kataster ok, izbrisnica hipoteke omenjena v pogodbi.
samo konstrukcijo sem premeril, debeline fasade štimajo, prav tako višine tlakov (zanimala me je debelina vgrajene izolacije)
dobil bom še PZI načrte da se pregleda.
zanima me kje so še kake cake, na kaj bit pozoren?
fasada je stara kako leto, ni videt razpok nikjer, enako notranji omet ok
v kleti ni sledi o vlagi.
kar se tiče instalacij elektro-strojne sem mrzel. na kaj bit pozoren tu. vgrajena je plinska peč z radiatorji, kanalizacija je speljana v biološko čistilno napravo.
Objave: 1679
Teme: 3
Ocena:
2
Naslov prispevka: Nakup novogradnje Odgovori s citatom
izbrisnica hipoteke omenjena v pogodbi.
- tu močno pazi, da dobiš v roke izbrisnico hipoteke. Poznam pa tudi primer, ko je kupec v roke dobil dva dni star izpisek iz ZK, na katerem je bil C list prazen. Podpisal je pogodbo čez kakšne pet dni. V tem času pa je investitor vpisal na C list novo hipoteko.
samo konstrukcijo sem premeril, debeline fasade štimajo, prav tako višine tlakov (zanimala me je debelina vgrajene izolacije)
- tu bodi pozoren, da so v pogodbi navedeni garancijski pogoji, na način in kot jih predpisuje zakon
dobil bom še PZI načrte da se pregleda.
- če ima zgradba uporabno dovoljenje ne vem, kaj ti bodo koristili PZI načrti...oz. kako si boš z njimi pomagal ..
v kleti ni sledi o vlagi.
Vlaga se bo....če se bo....pojavila pozimi zaradi preslabega zračenja ali morebitnih toplotnih mostov.
kar se tiče instalacij elektro-strojne sem mrzel. na kaj bit pozoren tu. vgrajena je plinska peč z radiatorji, kanalizacija je speljana v biološko čistilno napravo.
-etažna plinska peč?...plin je vedno dražji.
-kanalizacija je narejena po sedaj veljavnih predpisih.
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Ali že obstaja pogodba o medsebojnih razmerjih?
Kako je s parkirišči?
Kako je rešeno s skupno elektriko?
Števci so vsi ločeni, tudi voda? Kako se plačuje plin - ima vsako stanovanje svoj števec?
Objave: 1679
Teme: 3
Ocena:
2
morda pride v upoštev visokotemperaturna TČ, kaj naj s plinsko pečjo?[/b]
....
Hja, tule ti pa ne morem kaj dosti svetovati. Razen tega, da lepo preživi v stanovanju eno leto in nato ukrepaj na podlagi izkušenj...če bo sploh potrebno.
....
Napo lahko spelješ v dimnik. Seveda, če ne bo na isto tuljavo priklopljen tudi kamin.