PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Plin in pomivalni stroj

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo!

Zanima me, ali mi lahko kdo odgovori na spodnje vprašanje:

- Od plinskega priključka (mestni plinovod) do predvidene lokacije kuhalne plošče je razdalja približno 120 cm. Je to preveč, oziroma, kako se izvede tak priključek, če sploh?

Hvala in lep pozdrav vsem!
Pride podobna gumijasta cev z ventilom, kot za plinsko jeklenko. Imamo podobno razdaljo, spila bp.
kaj imate pomivalni stroj z plinskim grelcem???
je napisal kuh. plosca - po moje mu je pomivalc napoti do prikljucka plina Smile
"kaj imate pomivalni stroj z plinskim grelcem??"

Smile)) aja, seveda ne.... he he... Sem se pa res nasmejal...! Hvala za "opozorilo" glede naslova.
Stvar je v tem, da je moje zgornje vprašanje samo polovica težave, ki jo rešujem. Druga polovica tič v tem, da bi rad med štedilnik in plinski priključek "vturil" še pomivalni stroj, pa me zanima, ali bi bil to problem ali ne (gledano z vidika inštalacij).

Drugače pa, hvala za hiter odgovor, GT001. Priznam, da si me precej potolažil.
V navodilih za plinsko napeljavo sem namreč bral, da mora biti priključek za štedilnik 40-50 cm nad finalnim tlakom in 15-20 cm levo ali desno od štedilnika... Je pa res, da v nadaljevanju piše, da se lahko uporablja tudi priključna garnitura, ki je sestavljena iz varnostne plinske vtičnice po DIN 3534 in DVGW (podometna ali nadometna izvedba) in gibljive cevi po DVGW.
Skratka, to pije vodo.... ne?
Ja, to je to.
Iskanje po temi