PodSvojoStreho.net Opremljanje doma Kopalniška oprema Japonski wc?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@ skiper
iz napisanega predvidevam da zadeve še nisi preizkusil

če imaš voljo se 1x odpravi do Geberitovih prostorov na Leskovškovi v Ljubljani. Sam sem precej kroničen primer nejevernega Tomaža, ampak tale reč me je pa popolnoma sezula. Potrebe po papirju ni nobene in sranje postane čisti užitek

p.s. ja školjko je še vedno potrebo očistiti ročno, škoda ker nima še enega curka za navzdol, kateri bi odstranil še zavorne sledi

:lol: Maš res! :wink:
:oops: Nisem - in tudi nimam namena, preiskusit namreč!

Zakaj? Trenutni standard - WC školjka, 50cm stran bide, krtačka za odstranjevanje " :lol: zavornih sledi", rolica WC papirja, higi ob bideju in seveda brisačka - mi popolnoma zadostuje in me v celoti ustreza in zadovoljuje. :oops:

:roll: Definitivno pa moje "dragocene RITI" ne mislim izpostavljati morebitnim napakam in "kratkim stikom" japonske elektronike. :wink: Že v avtu se mi non-stop prižigajo neke lučke - ker se elektroniki sf..ka, pa ni nič narobe. Je preveč "vrednega" v igri - če me razumeš :lol: , da bi recimo pritisnil na napačni knof, in bi "lady" program iz tam nekje v točno določen del sprožil krtačo - in ................ adijo "premično premoženje". :lol: :lol:
Prideta Haso in Mujo leta 1980 v Nemčijo, v elitni hotel, vzameta skupno luksuzno sobo in se namestita.
Nato gre Haso odtočit in ko pride ven iz WC-ja ves vzhičen pove Mujotu kakšno čudo tehnike imajo v tem hotelu. Školjka!

Rečeš 1 in se dvigne pokrov školjke, rečeš 2 se dvigne posebna roka iz školjke ti odpne hlače ga potegne ven in nacentrira proti sredini školjke, rečeš 3 ti potegne kožico dol, ko opraviš svoje rečeš 4 in školjka splahne, nato rečeš 5 ti da kožico dol in še rečeš 6 da ti ga poriine nazaj notri in zapne hlače.

Pravi Mujo, moram tudi jaz to sprobat, gre notri in ga slišiš kako dirigira školjki 1,2,3,5,3,5,3,5,3,5,3,5,3,...
Pravi Mujo, moram tudi jaz to sprobat, gre notri in ga slišiš kako dirigira školjki 1,2,3,5,3,5,3,5,3,5,3,5,3,...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:

"Ta prav - Busanc", kaj čš, bi pa tole prej pripisal kakemu črnogorcu! :oops: :lol: :lol:
papez46 Napisal:@ skiper
iz napisanega predvidevam da zadeve še nisi preizkusil

če imaš voljo se 1x odpravi do Geberitovih prostorov na Leskovškovi v Ljubljani. Sam sem precej kroničen primer nejevernega Tomaža, ampak tale reč me je pa popolnoma sezula. Potrebe po papirju ni nobene in sranje postane čisti užitek

p.s. ja školjko je še vedno potrebo očistiti ročno, škoda ker nima še enega curka za navzdol, kateri bi odstranil še zavorne sledi

:lol: Maš res! :wink:
:oops: Nisem - in tudi nimam namena, preiskusit namreč!

Zakaj? Trenutni standard - WC školjka, 50cm stran bide, krtačka za odstranjevanje " :lol: zavornih sledi", rolica WC papirja, higi ob bideju in seveda brisačka - mi popolnoma zadostuje in me v celoti ustreza in zadovoljuje. :oops:

:roll: Definitivno pa moje "dragocene RITI" ne mislim izpostavljati morebitnim napakam in "kratkim stikom" japonske elektronike. :wink: Že v avtu se mi non-stop prižigajo neke lučke - ker se elektroniki sf..ka, pa ni nič narobe. Je preveč "vrednega" v igri - če me razumeš :lol: , da bi recimo pritisnil na napačni knof, in bi "lady" program iz tam nekje v točno določen del sprožil krtačo - in ................ adijo "premično premoženje". :lol: :lol:

Zanimivo branje..Do sedaj nisem še nič komenteral, tu sem pa rekel da bi malo bi.
Pri nas doma smo imeli tako imenovani japonski wc že več kot 10 let nazaj, nevem zdej točno ampak nekje v tujini je bil kupljen, niti znamke nevem..možno da je blo neki na A, uglavnem navadil smo se nanga cela familija. Se spomnem da je blo na začetku mal smeha in začudenosti, samo vam lahko povem, da ni tako da bi bil strah za kratkim stikom ali pa 'adijo premoženje'. Jst sm se popolnoma navadu nanga, opraviš svoje, pritisniš gumb in si čist, men je to totalno 'hudo' ker me papir pa lahko celo rolo porabim ne očisti. Une cevke so pa itak vs čas skrite v deski in pridejo vn samo ko pritisneš gumb in ne ni tako da bi te 'ogrožale' na kakršen koli način.
Kar se pa tiče proizvajalcov. Prvo kar je sem mislil, da je splošno znano da so japonski proizvajalci boljši. Že v primeru avti, res da so audi,bmw,vw.. lepši ampak kvalitetnejši je še vedno lexus ali pa toyota. Japonci pa Južno Korejci so norci vm povem.
Drugo pri proizvajalcih japonski wc-jev. Nevem že ime ti pove, da so japonski wcji, zakaj bi potem geberit delal boljše? Zakaj tako pravim, ker sedaj ene pol leta nazaj smo se odločili novega kupiti, pa tudi to zato ker smo na ljubljanskem sejmu videli, da jih zdej tudi neka slovenska ferma uvaža/prodaja. Kot vsak potrošnik sem pred nakupom spraševal vse naokoli kaj je kej za koliko denarja, spraševal sem celo že uporabnike. Na koncu sem imel dve opcije ali pri geberitu ali pri tooaleta. Pri obeh so seveda govorili o sebi le najboljše, na koncu sta se razlikovala takole:
-Cena(pri ceni je treba pazit, ker je pri nekaterih proizvejalcih je treba menjati filtre, itd..):
Geberit, osnoven model 1500€*(okoli)
Tooaleta, najboljši model 800€**(okoli)
*pri geberitovih modelih se vsake pol leta prižge lučka, tako da mora pridet serviser in jo izklopit-za to serviser zaračuna 100€, pri temu modelu je tudi menjava filtrov.
**Pri temu modelu nimaš nikoli več dodatih stroškov, ker so vsi filtri mehanski in nobene 'lučke'.
-Kakovost in tehnologija:
Tu sem bil prepričan da se bo geberit izkazal, več sem spraševal slapši vtis sem imel. Kot prvo sem izvedel da jih delajo na tajskem, kot drugo mi je že uporabnik povedal, da se pri geberitu tiste cevke ki te čistijo luščijo in je na koncu na videz zelo grdo. Pri tooaleti, kjer ponujajo Coway slabih vtisov nisem najdel, je pa res da niso veliko časa prisotni na evropsekm trgu(kakih pet let). Sm pa izvedel da naj bi bili vodilni na tem področju in da so njihove wc deske najbolj dovršene, prodali naj bi celo milijon wc desk na leto(ta podatek so mi povedali na sejmu).

Končni zaključek, geberit bi mi z montažo prišel nekaj pod 2000€, odločil sem za Coway pri tooaleti, takrat so mi celo monterali brezplačno. Pa tudi veliko raj sem pri njih kupil ker so bolj prijazni pri geberitu se mi zdijo kar 'naduti'.

Lahko bi še veliko napisal, ker sem takrat se res veliko pozanimal in tudi izvedel.

Tako, da kar veselo sprobajte, enkrat jih bodo itak vsi uporabljal, nevem kaj še vedno dela toaletni papir v stoletju.
Podobni sistemi so že lep čas na trgu naprimer Geberit Balena
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=xvaiLCrSQB0">http://www.youtube.com/watch?v=xvaiLCrSQB0</a><!-- m -->
Ampak ti sistemi ne nadomestijo bideja, ker v bideju si lahko umiješ noge ,kar si pa ne predstavljam v tej školjki.
Te sistemi, ne nadomestijo toliko bidejov bolj nadomestijo toaletni papir. Bide nadomesti tistim, ki so ga prej uporabljali za umivanje zadnjice. Ne nog si ne moreš umivati v tej školjki.
Geberit ima že nekaj časa to sem tudi jaz potem izvedel, ampak izgleda, da cena in slaba tehnična opremljenost, nista ravno pripomogla k uspešnosti teh.
So pa mi pri tooaleti povedali, da mislijo letos predstavit tako imenovano wc školjka vse v enem. Tako bo v sami školjki (ne monoblok) splakovalnik in ta wc deska, ki te umije, pa še rekel so da bo iz materiala, ki ne rabiš več čistil(teh račk pa to). To pomen da ne bo treba več razbijat v steno za splakovalnik, samo školjko boš postavil ali privilj na steno in gotovo.
Ne morem verjet, zakaj se je treba delat norca iz stvari, ki jih ne poznate, oziroma jih nočete poznati. Sama sem bila nekaj časa na Japonskem in sem tak wc preizkusila in je super, itak, da je najprej mal smešno, ker je pač drugače od tega, kar poznamo, samo tehnologija gre pač naprej, a ne?
Nekoč si tudi niso predstavljali, da se bo dalo splaknit školjko iz kotlička, ampak je bilo treba pač zlit vodo iz vrčka. Pa da ne govorimo o wc-ju na štrbunk, kjer si lahko lepo gledal, kar se je nabralo v nekaj mesecih...
Meni se zadeva zdi zanimiva, le cena se mi zdi močno pretirana. Za 300€ bi še bila prebavljiva.

Drugače je pa zelo dobra alternativa vlažen toaleten papir. Na grobo z navadnim, finiš z vlažnim in zadeva je skoraj sterilna Big Grin
Vlažilni robčki ne sodijo v wc če pa imaš čistilno napravo pa sploh ne.
ginekolog Napisal:Meni se zadeva zdi zanimiva, le cena se mi zdi močno pretirana. Za 300€ bi še bila prebavljiva.

Drugače je pa zelo dobra alternativa vlažen toaleten papir. Na grobo z navadnim, finiš z vlažnim in zadeva je skoraj sterilna Big Grin

V nemškem bau-... viden takšen wc za 400 €, z dvema pipicama, masažnimi funkcijami, sušilnikom ...
V naslednjih dneh bo Oktoberfest ...
GEBERIT BALENA 6000 ALI 8000. ZAKON
Čojko Napisal:Prideta Haso in Mujo leta 1980 v Nemčijo, v elitni hotel, vzameta skupno luksuzno sobo in se namestita.
Nato gre Haso odtočit in ko pride ven iz WC-ja ves vzhičen pove Mujotu kakšno čudo tehnike imajo v tem hotelu. Školjka!

Rečeš 1 in se dvigne pokrov školjke, rečeš 2 se dvigne posebna roka iz školjke ti odpne hlače ga potegne ven in nacentrira proti sredini školjke, rečeš 3 ti potegne kožico dol, ko opraviš svoje rečeš 4 in školjka splahne, nato rečeš 5 ti da kožico dol in še rečeš 6 da ti ga poriine nazaj notri in zapne hlače.

Napaka Mujo NIMA kožice Confusedhock: .
BAJE ,
nisem preverjal :lol:
Pozdravljeni, da malo obudim temo. Smo pred renovacijo kopalnice in razmišljamo o nakupu "multipraktik pokrova". Kako se stvar obnese, ali je koga že "streslo", razlika med Coway in Daewon Dib.
Hvala za odgovore.
Streslo najbrž ni še nikogar v kolikor ni Mujo oz. domači mojster vlekel elektrike, je pa hecna zadeva glede elektrike ob školjki. Po predpisih večine evropskih držav ne bi smel imeti vtičnice zraven školjke, jih pa take deske potrebujejo. Tako da se bojo morali tudi predpisi pri nas (kot na Japonskem) prilagoditi, ko bodo takile pokrovi prišli v bolj množično uporabo. Sam povsod kjer adaptiram in delam kopalnice na novo, puščam ob školjki še priklop za elektriko ravno za tele zadevce, če se jih bom odločil montirat nekoč v bodočnosti.
Dam malo obnovim temo, ki je bolj ali manj edina s to tematiko ... Zadnja objava je iz 2013 in od takrat se je verjetno že veliko spremenilo.

Trenutno sem v fazi renoviranja kopalnice in od kar sem pred 3 leti na Japonskem preizkusil to čudo hočem to zadevo imeti doma. Sedaj poskušam zbrati mnenja o teh zadevah različnih proizvajalcev, vendar je na spletu res malo informacij. Sem poskušal tudi v DE in UK, pa ni kakšnih konkretnih primerjav. Sem vprašal tudi pri enem trgovcu pri nas, pa je bojda lani v celem letu prodal eno tako školjko. Smile

Skratka, za izhodišče imam kar tooaleta.si, kjer ponujajo vse te večje znamke. Moj budget je cca. 2.000 EUR, res max. limit 2.500 EUR.
Rad bi slišal kakšne praktične izkušnje, Geberit vs. Villeroy&Boch vs. Grohe. Kakovost, uporabnost ... Je res pri Geberitu res potrebno zadevo servisirati na 6 mesecev? Vsaka info mi bo pomagala pri odločitivi.

Konkretno pa gledam izvedbe vsem v enem, torej školjka+deska:
- Villeroy & Boch ViClean U+
- Geberit Aquaclean Sela ali Tuma
- Grohe Sensia IGS
- Geberit Mera Classic - 3200€ (jih je vredna?!)

Hvala.
Lp
1 2 3 4 5
Iskanje po temi