PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Menjava peči za cen. kurjavo

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zopet se obračam na vas za nasvet.
Situacija je naslednja.Imamo staro peč za centralno kurjavo in bi jo morali zamenjati, saj je njen izkoristek pod 60%.Imamo približno nekaj čez 55 m/2 stanovanjeske površine za ogrevat, pa po pravici povedano, sedaj deluje 5 radiatorjev, ne predimenzioniranih.In ko gledam peči, so vse približno 17-20 in naprej KW.Po nekem pogovoru tukaj na netu sem zasledil, da če je peč premočna, tudi ni takega izkoristka, niti se ne izplača kupovati tako močno peč.In potem je tu še druga dilema.Zakaj plačati za peč toliko denarja, naj povem, da je prvi predračun preko 4000 evrov, peč pa je Buderusova.Radi bi si pa uredili tudi sanitarno vodo, da električni bojler odklopimo.
Rad bi vedel, kakšno peč naj nabavim, ker trdijo da so Ferilli in ostale peči ravno tako dobre in da je brez potrbe nabavljati močne in drage peči.In seveda me zanima, kako priti do poštenega izvajalca, mogoče kakšen namig, svetovanje in dobra beseda o kakšnem mojstru, ki bi prišel k nam in nam dal nasvet, pa tudi naredil vso inštalacijo.
Nič nisi navedel od kod si. Večina mojstrov je prezaposlenih, zaradi čim manjših težav, pa priporočajo najdražje peči, saj je v tem primeru vse na plečih proizvajalca, medtem pa, če se odločiš za svojo varianto, vse pade na tvoja pleča. Zelo, zelo težko je najti inštalaterja, ki ti bo svetoval res tako, kot je za tebe najbolje. Tule na forumu boš našel obilo podatkov za vse, na tebi pa je, da se odločiš. Nič tudi nisi navedel, kakšen energent boš uporabljal oz. kakšnega imaš na voljo. A gre tukaj za etažno peč ali klasično itd.....
sedaj kuriš na kako vrsto goriva?

kupi najcenejšo možno peč ki jo dobiš na trgu (za vrsto goriva, ki ga iščeš), s preostankom denarja pa kupi (dobro) klimo.

za tvojo kvadraturo je povsem dovolj že najšvohnejša izvedenka klime (torej 250 jurjev z montažo)...pa boš imel ogrevanje (napram zdaj) dobesedno zastonj....če te bo pa zeblo boš pa še opbčasno (zvečer) malo prižgal svojo novo peč - za katero pa bo vseeno ali bo imela 80 ali 85 % izkoristek....glavnino toplote boš dobil iz klime...in se grel v povprečju za 15 SIT/uro.

LP
Ja kurimo na kurilno olje, smo pa med Trebnjem in Ivančne gorice.
Vincent, a veš, da na to varianto pa nismo pomislili.Odlično, sedaj bom kopal tudi v tej smeri.
Hvala
Pokliči v Novo gorico-commerce gorica ,pozanimaj se za peč estelle in mack gorilec,vse skupaj caa 850 €. živa kopija buderusa,izkoristek med 92-96 %.
tiktak Napisal:Pokliči v Novo gorico-commerce gorica ,pozanimaj se za peč estelle in mack gorilec,vse skupaj caa 850 €. živa kopija buderusa,izkoristek med 92-96 %.
Čuj kaj ti prodajaš Sime kotle? Namreč tole je slaba reklama, ker primerjaš neprimerljivo. Če si pa sam kupec tega kotla in si ga kupil na finto, da je kopija buderusa potem so te pa lepo okrog prinesli.
Glej čisto mimogrede Sime kotel model estelle (ta najmanjši 18.9-23.5kW) ima 12l vode buderus G115 (17-21kW) ima pa 33l vode. Pa v masi je tudi enih 50kg razlike. Ne me narobe razumet, da navijam za buderus samo ne primerjat stvari, ki ne grejo skupaj. Primerjaš lahko modele v skupini sime, ferolli, biasi in modele v skupini buderus,viessman,seltron,...
Drugače tale gorilec mack, ki ga trži Sime pa ni slaba zadeva. V bistvu ga izdeluje firma Broetje (D) in ima v notranjosti nekaj prav posrečenih tehničnih rešitev.
Pa okrog izkoriskov bi se tudi dalo kaj rečti.

LP
kaj ti pomagajo izkoristki,če zavese pri oknu šetajo levo desno.tista dva % razlike je zanemarljivo z vsemi ostalimi izgubami-ralika v ceni je pa očitna.
Glej sam sem nabavil postrojenje na olje na hrvaškem in sicer Buderusov komplet v sestavi:
G125– 25 kW+SU 160+R2107+AS1 (kotel g125 - z integriranim gorilnikom na rumeni plamen 21 - 25 kw, v isti kotel vgrjujejo tudi modroplamenski gorilnik z močjo 17kw, samostoječi bojler 160 lt., nizkotemperaturna regulacija, senzor za vodo v bojlerju) za 2100 EUR. Ne vem pa če je zadeva še v akciji, šlo je za akcijo ob 275 obletnici Buderusa.
Zanima me kako reguliraš ogrevanje z R2107.
Hvala!
Sam sem se odločil za nabavo regulacije 4211 z dodatnim modulom za 2 mešalna kroga FM 442, zadeva pa za enkrat ni še instalirana, upam da bo v bližnji prihodnosti, v novo hišo se namreč selimo jeseni (vsaj upam).

Za regulacijo R2107 pa si oglej tale link:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kovintrade.com/buderus/izdelki-logamatic2107.html">http://www.kovintrade.com/buderus/izdel ... c2107.html</a><!-- m -->
Napisano je,da si nabavil to regulacijo.Mene bolj zanimajo praktične izkušnje,če jih ima kdo z R2107.
In kakšna je cena?
postavi se vprašanje ali imate možnost priklopa na plin?

če ga imate bi osebno razmislil v tej smeri (v novejših stanovanjih ima vsako stanovanje v koplanici montirano plinsko peč - za ogrevanje in sanitrano vodo). Ker pri 55-ih kvadratih, če je hiša čisto brez izolacije ne sme biti več kot 5 - 7 kW izgub.....torej v povprečju (glede na temperature okoli ničle) 3 kW. Kako boste to popedenali z gorilcem moči 20 - 25 kW je bolj stvar znanstvene fantastike, kakor stvar poceni ogrevanja.

Osebno bi na vašem mestu raje izvedel sledeče....čim prej si omislite klimo! Raje danes kot jutri (centralna peč pa naj počaka še kako leto...Ker za vsak dan ko se greješ na klimo, se ti vrača vložek vanjo, ker se dobesedno greješ zastonj)...potem boste pa videli koliko toplote sploh še potrebujete za dogrevanje in razmislite kako bi še dodatno dobili tisti par kW....in če bo šlo res za malenkosti (žal si ne predstvaljam ali je to stanovanje, ali je cela hiša, kjer se greje zgolj to stanovanje, ali gre za blok....torej ali spodaj oz. zgoraj tudi kdo kaj kuri (torej ni izgub)...potem si za vrednost 200 jurjev namontirate po sobah še el. radiatorje in če oz. ko bo potreba prižgete še njih (se pravi ko klima ne opravlja svojega oz. si želite več).

PA bo investicija v rangu 2.000 evrov ter definitivno manj stoškov z ogrevanjem kot z oljno pečjo...poleg tega ne rabiš centralne napeljave, postorjenja, cisterne,...ter vsega kar paše zraven.

Opcij je kar nekaj kako pogreti 55 kvadratov, če zamenjate (seveda če jih še niste) v bližni prihodnosti še okna pa ste tako ali tako zmagali.

LP
Ne ni možnosti priklopa na plin.Razen seveda, če bi kupili plinski rezervar .......ipd.
To je samostojna stanovanjska hiša, kjer je že peč za centralno kurjavo, napeljava narejena, zamenjati bi bilo treba peč.V bližnji prihodnosti mislimo narediti iz garaže še eno dnevno sobo, kjer naj bi bila kaminska peč na drva in se mi zdi, da bo precej ogrela celotno nadstropje, kjer je tudi jedilnica in kuhinja.
Je res, da nudijo na našem trgu vsemogoče peči, tudi kvalitete, saj ravno zato me pa zanima ali ima smisel vložiti toliko denarja v buderusa, ctc ali pa viessmana, če je npr, primerljive kvalitete tudi Ferolli ipd, ali je to samo utopija.
Naj povem, da sem v tem času dobil dva predračuna, ki pa nobeden ni nižji od 4.000 evrov.Pač peč in bojler za sanitarno vodo, ter sama izvedba in inštalacije, takorekoč sama demontaža peči je na računu 400 evrov, odvoz 100 evrov ipd...Da ob vsem naštetem materialu sploh ne govorim.Me je pa presenetila cena za CTC 950, ker je cena okoli 1.200 evrov.Vse ostalo do 4 jurjev pa so izvajalska dela in material.In seveda zanima me, zakaj je monter rekel, da moram pri CTC 950, sanirati dimnik, če hočem, da se ta peč priklopi.V prospektu piše, da ne potrebujem dimnika.
Iskanje po temi