PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ključ elektro omarice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Imam vgrajen novi tip ključavnice na lektro omarici in ga prijazen gospod, ki mi dela elektriko tudi odpre Smile

To je tako, ko ti rečejo, tegale ključa od vrat XY proivajalca pa ne morete duplicirati, samo s kartico si lahko naredite novega - malo se šalijo, se mi zdi :roll:
Tudi jaz bi rabil ključ elektro omarice (območje Elektro Ljubljana) - stare cca. 40 let. Omarica je na hodniku v večstanovanjski hiši, nad števci (vendar je tisti del zaklenjen). Bi pa moral le glavno varovalko toliko vreči ven, da se bo lahko priključil novi kabel na novo varovalko v moji omarici v stanovanju. Mi lahko kdo da pove, kje je možno dobiti ključ - seveda plačam € (info lahko tudi na ZS). Hvala.
Če imaš vsaj malo ročnih spretnosti to z lahkoto narediš pod štromom, sicer pa ti to naredi vsak pravi štromar.
:lol: :lol: A operacije na odprtem srcu - na svojem seveda - bi tudi kar sami delali? Confusedhock:

In pa kot že rečeno - če je vse po predpisih - me vsebina el. omarice ( tri pancarke in števec ) sploh ne brigajo.

Res ne vem čemu in zakaj bi se sprehajal po elektro omari? Confusedhock:

Če pa vsak "strokovnjak" lahko šari po pancarkah - ni čudno, da kakega malo "spoha" al pa da kje kaj zagori! :evil:

Požari na el. instalacijah so baje najbolj pogosti - predvidevam pa lahko, da zaradi "visoko strokovnih" posegov v napeljavo. Pač po sistemu - pr sused so tut tko naredl, pa jim kr špila. :roll:
Jah no, seveda ne bi sam saril po omaricah, ampak usposobljena oseba. Problem je, ker kljuca od omaric obmocja Elektro Ljubljana nima. In zaradi tega bi ga rabil.
harman:
saj ce glavno stikalo v.tvoji omarici da na off lahko malo praskas po svojih varovalkah.
Je pa res da je bolj elegantno pancerke odaravfat oziroma ven potegnit.
Kljuca nimam
Ko kupujete novo omarico, požagajte spodnji tečaj na vratih in potem izvijač ni več problem. Vrata padejo ven kot keks.

Takšno dejanje je seveda kaznivo in se (včasih) ustrezno sankcionira.
Mater koplicirate in izumljate toplo vodo
Če rabite ključ in ne mislite početi nič nelegalnega lepo telefon poklicat ustrezno elektro podjetje povprašat kdo je rajonski ga prijazno pobarat ali bi lahko takrat pa takrat zadevo odklenil ker bi ta in ta mojster to in to počel in je!
Meni niso rekli NE je pa res da ni priletel čez pol ure je treba malo uskladit termin se razume
Ponavad lokalni štromarji tud mal "fušajo", pa se tud omarca odpre, pa skoraj uradno je....
CAT, bravo , hahahahah Smile)
za kateri rajon se gre lp aljoša
Za območje Elektro Ljubljana.
Če koga zanima je mogoče belo plastično zunanjo fasadno električno omarico (vgrajena pred cca. 25 -30 leti) od elektra, normalno odpreti brez unikatnega ključa.

In sicer se na nasprotni strani ključavnice pri pantih normalno z roko vpogne vrata navzven in zgornji pant pade ven iz okvirja. Enako jo potem vstavite nazaj noter. Paziti morate samo da ne vpognete preveč, ker bi lahko počili zgornje stekelce kjer se preveri števec. Pa tudi če bi ga počili ni problema zadeve popraviti saj je stekelce samo vstavljeno v privijačen ovirček (steklar odreže stekelce in vi ga vstavite).

Skratka sam sem moral zamenjat pancerko. Nekajsekundno popravilo vredno 5 € (cena nove pancerke). V primeru klica na elektro cena popravila vsaj 20 €, urgentno med vikendom ali ponoči pa najbrž še več.... Za menjavo pancerke potrebujete še posebno držalo pancerke, saj se jo menja pod tokom. Bohvar kaj prijet z roko ker vas lahko ubije.

Okvarjeno pancerko sem izmed treh našel in preveril s Phasenprüferjem v spodnjem delu omarice, pokrito z leseno desko.

Upam da ne bo prišlo do kakšnih zlorab in se bo nasvet uporabilo samo v nujnih primerih.

Lp :wink:
Spet ena brihta, ki se gre štromarja in še celo svetuje preostalim kako vlomiti v elektro omaro. Nepooblaščeno odpiranje (ali tule svetovan vlom) se po zakonu enači kot vlom v hišo. Elektro ne stoji križem rok, vsi novejši števci imajo možnost sporočanja dveh alarmov preko omrežja 400V v dispečerski center. Ob tem bo v bistvu tip ključavnice, ključ in regija postal čisto nepomemben. Le vrata boš odprl, pa se ti lahko dežurni monter elektro, ki ti je tisti hip najbližji, pripelje za hrbet. Pa se z elektro obrtjo ukvajam že zelo dolgo, pa se mi je enkrat zalomilo, lahko rečem, da so bila tista tri kosila v gostilni še nabolj poceni rešitev, boljša, kot sodišče in kazenski pregon.
Vrč hodi po vodo dokler se ne....
Kot sem napisal je bila zadeva nujna. In ne ne grem se hobi štromarja imam malo več pojma o tem, celo faks pa še nekaj let več. Napisal sem tako, da bo razumljivo. Kar se pa tiše števca pa svetujem da prej pogledate klakšen je. Če je Iskrin mehanski star 25+ let, potem problema ne bo.

Glede vlomov v omarice je pa tako, da preden sem vgrajeval to omarico in potem ko sem že vgradil je bilo pravilo, da jo lahko kupiš sam, seveda z dvema ključema (jo imam še vedno doma, nevgrajeno). Ravno takrat ko sem pa jaz dajal notri jo je moral pa vstavit elektro.... Skratka bedarija je tale o vlomih. Ne vem pa kako je sedaj...

In še enkrat zadeva je bila nujna. Če nimate pojma o zadevi ne popravljajte sami. Nisem pa jaz kriv če je dal elektro tako slabe omarice, da se vratca kar upognejo, srednjega panta pa ni. Da ne govorim o malo starejših kovinskih omaricah, za katere se univerzalni ključ kupi kar v trgovini.
1 2 3 4
Iskanje po temi