Objave: 85
Teme: 15
Ocena:
0
Pozdravljeni!
Iz firme eago imam namen kupiti tuš kabino vendar še ne vem če se bo vse izšlo...
Ima kdo izkušnje z nakupom iz kitajske preko ladijskega prometa in kako je z carino in vsem kar moram vedeti..
Lp,
Objave: 1237
Teme: 62
Ocena:
0
dej link do strani, majo tudi masažne kad? se bi mogoče pridružil...
Objave: 162
Teme: 14
Ocena:
0
Nakupi nad 22€ se plača davek 20% upošteva se tudi poštnina nad 150€ pa še carina.
Več pa na tej strani
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.carina.gov.si/si/carinski_postopki/uvoz/uvoz_blaga_preko_poste/">http://www.carina.gov.si/si/carinski_po ... eko_poste/</a><!-- m -->
ali pa pokliči so zelo prijazni.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Carina in ostale pritekline se plačajo glede na vrednost blaga + transport. Na račun ti lahko napiše karkoli doker on dobi svoj denar... če pa se bo carini zdela vrednost prenizka, pa lahko upalijo svojo "cenitev".
Poleg tega vedno obstaja pri nakupih manjši riziko. Kolega je kupil traktor z roko, pa roke ni bilo...
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 483
Teme: 60
Ocena:
0
Lahko kdo tele nakupe prejko spleta še malce pojasni.
Kupil bi nekaj preko dhgate iz kitajske (vrednost cca 30 EUR).
Poštnine za Slovenijo ni (to pomeni, da ti pripeljejo na dom brezplačno). Je znesek, ki ga plačam prodajalcu oz. dhgate vse, ali s k temu še kaj doda?!
Objave: 241
Teme: 36
Ocena:
0
pri 30€ je to vse ja, mislim da carina ne bo komplicirala z dajatvami.
Odvisno je tudi od velicine paketa..
Objave: 293
Teme: 0
Ocena:
0
Ne to ni vse. Nad 22€ je še DDV. Če ga pa slučajno carina ne bo obračunala, toliko boljše...
LP
Objave: 241
Teme: 36
Ocena:
0
Ponavadi ce je majhen paket mi ga posta direktno dostavi, do zdaj se nisem placal nobene carine..
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
Paket (dostava in pooblastilo za carinjenje via DHL) iz Kitajske je "obvisel" na slo carini. Koliko casa (izkustveno) traja carinjenje v SLO?
hvala
Objave: 4249
Teme: 26
Ocena:
1
Ene par dni. Če so te obvestili oz. zahtevali račun, jim ga pošlješ... Pri meni navadno traja še ene 3-4 dni od dneva, ko pošljem račun (da je roba pri meni) - ampak nikoli nisem naročal fizično velikih stvari (vse tam nekje do 5 kg in max 300€)
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Objave: 7350
Teme: 20
Ocena:
4
Ko je roba startala iz carine v Hong Kongu (sreda), me je dhl pozval, naj jim posljem racun, ter pooblastilo. Vceraj je roba bila ze v LJ na carini - gre pa za ene 4kg in <150€.
Ok, torej jo lahko pricakujem v prvi polovici naslednjega tedna. Hvala.
Objave: 551
Teme: 29
Ocena:
0
Ko kupujete s kitajske prosite prodajalca naj vam stiska račun in ga doda pošiljki, saj vam v primeru pregleda s strani carine, nato pošta zaračuna okoli 2,3€ pa čeprav je kupnina nižja kot 22€ (v teh 2,3€ zaračunajo tiskanje potrdila, ki jim ga pošlješ po pošti in neki dodatni stroški).
LP