PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Preureditev lončene peči na pelete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prvič se oglašam in pozdrav vsem, ki ste mi pri prebiranju vaših prispevkov kar veliko pomagali in prav to me je vspodbudilo k postavljenemu vprašanju:

V stanovanju imam med kuhinjo, dnevno sobo in hodnikom vzidano lončeno peč, ki je že dlje časa ne uporabljam-je tudi potrebna čiščenja, za kar pa jo je potrebno odpreti.

Vprašanje: ali lahko to peč(100X100X50) preuredim na kurjavo s peleti in če mi svetujete kdo bi mi to uredil-če je to smiselno!

Lep pozdrav
Pomoje vsakršna preureditev odpade, lahko pa kuriš notri pelete.
razmišljaj v tem smislu, da bi naredil nek vložek za pelete. V mislih imam kot nek jeklen predal, v katerega nasuješ pelete, vse skupaj postaviš v peč in zakuriš.

Čeprav so polena cenejša od pelet veš...
kupi se v tujini reč "pellet basket", kar vtipkaj to v gugl, stane kakih 20 eurov. gori 2 do 3 ure, pa ga je potrebno ponovno naložiti. druga rešitev, ampak zelo draga je prigraditev kaminskega vložka na pelete. čedno vendar super drago. dobiš lahko samostojno kaminsko peč na pelete za mnogo manj denarja.
Hvala lepa vsem za mnenje-bom razmislil o kaki drugi varjanti!
Iskanje po temi