PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kuhinjske pipe - krom ali nerjavno jeklo?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupujem kuhinjsko pipo Franke in imajo isti model, samo da je ena krom, druga pa nerjavno jeklo.

Lahko prosim kdo razloži, kakšna je v praksi razlika oz. kaj se bolj priporoča? Hvala.
Hm, moje mnenje je, da je oboje verjetno iz "nerjavnega jekla", le končna obdelava in izgled je verjetno drugačen (pač krom za visok sijaj, ali brušeno jeklo za mat izgled).
Ne ne, ista pipa je:
- nerjavno jeklo (varianta polirano ali mat)
- krom (polirano)
Ko sem še jaz delal v eni fabriki, ki je delala tudi pipe, so me kot pripravnika poučili, da so pipe iz medenine, končna obdelava pa je krom. Kromirat RF pa je tehnološki nonsens. Veliko ceneje je to naredit na medenini. Zato dvomim, da je taka izvedba običajna. Tu se je moje izobraževanje o pipah končalo, ker sem tržil druge proizvode.

Moje mnenje (ne gre za izkušnje ali vedenje): na loncih se s stališča čiščenja RF dobro obnese ne vem zakaj se ne bi na pipi. Krom se tudi vredu obnese na pipah. Take so vse običajne pipe. Nektere kromirane pipe slabo prenašajo določena čistila - če gre za daljšo izpostavljenost. Na RF loncih še nisem imel nobene slabe izkušnje z nobenim čistilom. Vzami kar ti je lepše, ali pa ceneje, če sta ti obe varianti všeč.
Kromirana pipa ima manjšo skupno površino, ergo, lažje in enostavnejše čiščenje!
Iskanje po temi