Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Živim v najemniškem stanovanju svoje bivše firme. Ta firma je sedaj v stečajnem postopku in seveda je to stanovanje v stečajni masi. Ampak dokumentacija o lastništvu tega stanovanja se je nekako izgubila. Stanovanje ni niti vpisano v ZK. Ali se lahko prodaja na dražbi brez urejene dokumentacije? In kaj se zgodi, po zaključku stečajnega postopka firme, če se stanovanje ne proda?
Hvala za odgovor!
Tatjana
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Oo, stečajni upravitelj bo že nekako prišel do nekih dokumentov in verjetno tudi uredil vpis v ZK in pol bo šlo v prodajo. Sicer gre lahko v prodajo tudi brez vpisa, bo pa cena še toliko nižja. Stanovanje bo prej ali slej zagotovo prodano, to se ne rabiš sekirat, če ne ponavadi ponudijo kaki občini ali kej podobnega za male pare. Če niti to ne bi ratal, se ponudi upnikom, da prevzamejo premoženje, če pa niti upniki nočejo, pa bi se preneslo na občino ali državo.
Objave: 2
Teme: 1
Ocena:
0
Ja ta zadnja možnost z občino ali državo mi nič ni všeč. Saj v stanovanje sem kar nekaj, vložla oni pa nič. Zaradi neurejene dokumentacije pa mi nobena banka ne bo dala kredita. Mislim, da bi pa imela sigurno za to več pravice.
Hvala za odgovor!
lp
Objave: 1044
Teme: 5
Ocena:
0
Ja lej, ne vemo niti za kater kraj gre. Sicer pa najbolje, da kontaktiraš upravitelja, pa mu poveš, da te ob primerni ceni zanima nakup, mogoče bosta našla skupno rešitev, odvisno tudi, koliko si pripravljena dat. Tako stanovanje mogoče niti ni ne vem kako vredno, posebno če nima urejene dokumentacije in je tudi sama stavba v slabem stanju. Čeprav, če tko razmišljam, neka dokumentacija nekje mora obstajati, vsaj kakšno gradbeno dovoljenje ali pogodba z graditeljem ipd.? Skoraj nemogoče je, da ne bi bilo nič, pa še to se potem urejuje,magari prek sodišča.
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Pozanimaj se, ali imaš nemara predkupno pravico (poglej v najemno pogodbo, morda velja kar določilo iz stanovanjskega zakona ...). Ali vprašaj steč. upravitelja, kako je s tem. Mogoče se pa da kaj dogovoriti.